Pôrod v prípade polohy dieťaťa KP
Pekný den prajem 🙂 vedeli by ste mi povedat ako to chodi v pôrodnici v SNV s porodom ked je dieta v polohe KP? Riesia to sekciou alebo prirodzene? Nemáte niektorá skusenost?
@snehulienka82 mne po dnesnej konzultácii pan primar povedal ze ziadna sekcia ale normálne prirodzene... Som prvorodička a dost som sa zlakla a neviem čo robiť ci ist rodiť do ineho mesta alebo co....
@missel68 ja som mala dcérku KP, posledný mesiac celý čas mi hovorila dr., že bude sekcia. Na posl.poradni mi to chcela zmeniť, že je malá a tak, dá sa porodiť. Ja som to už nechcela meniť na posl.chvilu, tak som išla za prednostom. Ten sa ma len spýtal, kedy to chcem. Ale to bolo v Ba. Nakoniec bola akútna sekcia, lebo mi praskla voda a do 2 hod.som mala 2.minutove kontrakcie a nožička v pôrodných cestách. Bolo fajn, že papiere som mala vybavené a nemuseli to vtedy zisťovať. Mala sa mi tam mohla zaseknut... Ja by som určite rodiť normálne KP nemala odvahu.
@missel68 nedovoľ normalne. Rozhodne sekcia. Ked sa zasekne budu tahat kliešťami alebo zvonom. Nevies si vybavit papier napr. od ortopeda, ze nedoporučuje normalny porod?
Určite by som išla do inej nemocnice a nenechala sa dotlačiť do prirodzeného pôrodu ja som mala tiež kp chlapca a v tej nemocnici co som bola ja robia automaticky sekciu pri kp
Sesternica mala malého kp a rodila prirodzene a niečo sa mu stalo s ručičku a nozickou tak s takýmto maličkým drobcom musela chodiť po doktoroch
Je jedno či chlapec či dievča o poskodeni semennikoch
je to už dávno vyvráteny mýtus,čo ale treba je lekár čo má skúsenosti s vedením pôrodu (starý učia mladých) nerodit na chrbte...ale normálne sa rodia takéto deti nemaj strach
Hlavne sa mi páči ako matky na mk vedia presne povedať čo je a čo nie je dôvod na sekciu .....ak máš strach porád sa s lekárom ale nie kp nie je automaticky dôvod na sekciu prikladám samozrejme článok vyjadrenie lekára nie jedna pani povedala https://ahojmama.pravda.sk/clanky/neotocilo-sa-...
@miky132 nikto nepísal, že automaticky, iba, že v prípade, že prirodzene kp rodiť nechce nemusí.. sama som si tým prešla dokonca aj u pána docenta Zahumenskeho, bolo to výhradne na mojom rozhodnutí či skúsim alebo zvolím sekciu. Ani raz ma nepresviedcal napriek tomu, že som mala na to splnené podmienky..

@missel68 konkrétne SNV neviem, ale chlapcov veľmi nedovolia rodiť KP kvôli semenníkom. Dievčatá sa teoreticky dajú, ak majú okolo 3 kíl. Pri väčšej váhe je už dosť veľké riziko potrhania matky a musí to byť skúsený lekár, ktorý si zoberie takýto pôrod na "triko". Preto väčšinou na SK robia v takýchto prípadoch sekciu.