Pôrod v Žiline

lauralaplant
4. apr 2013

Dievcata, ak ste niektora rodila v poslednom case v ZA, mala by som per otazok.
Ako je to s manzelom - moze za mnou prist a byt som mnou hocikedy alebo len pocas navstevnych hodin?
Robili vam automaticky klystir alebo ste si robili sama?
Ako dlho ste boli po porode v nemocnici, ked ste vy ani babatko nemali ziadne komplikacie?

hostacka
6. apr 2013

Ahoj lauralaplant, ja som porodila pred dvom tyzdnami tiez v Ziline a bola som tam spokojna (bol to moj treti porod a spokojna som bola pri prvych dvoch detickach). Ak budes na nadstandarde, manzel moze prist kedykolvek sa mu zachce. Na 4. poschodi su vyhradene navstevne hodiny (myslim, ze od druhej do stvrtej), ale kedze porodnica je cela otvorena, navstevy tam chodili este aj o siedmej vecer.
Klystir ti urobia automaticky, aj ta tam oholia (alebo sa mozes aj sama doma), ale neboj sa toho, nie je to nic hrozostrasne, len sa treba trosku odosobnit a brat to tak, ze to hadam pomoze k lepsiemu priebehu porodu.
No a po porode, ak budete ty aj babatko v poriadku, tak pustaju na piaty den domov.
Ak mas este nejake otazky a budem vediet odpovedat, pokojne napis.

lauralaplant
autor
7. apr 2013

@hostacka Dakujem za odpoved 🙂 . Este ma napadlo - treba si priniest nieco "specialne"? Teda, zakladne veci pre seba, co budem potrebovat poporode pre seba a babatko, tak to mam snad vsetko,... ale ak by ta napadlo nieco extra, co si tam potrebovala a pokladala by si za samozrejme, ze to tam bude....? 😉

hostacka
7. apr 2013

Neviem, co beries za samozrejmost, ale urcite si nezabudni zbalit nepremokave podlozky na postel, budes ich potrebovat aj na salu aj potom na izbe a tiez porodnicke vlozky (oboje sa da kupit v zdravotnych potrebach hned vedla porodnice, takze ak by ti nahodou chybali, mozu ti ich potom navstevy dokupit🙂). to je asi vsetko, co by mohli davat v porodnici ale nedavaju (mozno na sale ti este nejaku tu vlozku daju, ale ked som tam bola s prvym synom, na sale som bola 18 hodin, takze uz asi nemali trpezlivost minat zo svojich zasob a musela som si davat svoje. pri druhom aj tretom porode som na sale zo svojich zasob vloziek neminula nic🙂

kristinah84
12. apr 2013

@hostacka Ďakujem za info 🙂

dahra
16. apr 2013

V 2010 som rodila v sobotu o 10.50, v stredu o 14.00 som odchádzala. Bola som na 4.poschodí, takze manzel do izby nesmel. Musela som na chodbu, niekedy aj mimo NH, ale len nakrátko. Na porodnej sále som bola od 7.OO a za ten čas som míňala len svoje vložky a svoje podložky. Dokonca, keď už neboli, tak mi "požičali" s tým, že som musela vrátiť, hneď ako mi donesú. Muž bol pri mne celý čas.

lulkala
1. jún 2013

@hostacka prosim ta kolko stoji noc na nadstandarde nevies v za?? a daju ti male hned po porode do narucia? ci vobec?

hostacka
2. jún 2013

@lulkala neviem presne, kolko stoji nadstandard, ale jednopostelova izba je, myslim, okolo 35eur a izba s manzelskou postelou okolo 70 eur.
a ked sa ti narodi malinke, tak ak bude v poriadku, tak ti ho minimalne ukazu hned a mozno si ho mozes aj dat na brusko (zavisi to vsak aj od lekara, pri kazdom porode som to mala inak, ale pri tretom porode - teda tomto poslednom-mi ju ukazali, potom ju doktorka drzala nado mnou a mohli sme sa privitat🙂 a celkom aj dlho). potom ho pojdu osetrit a znova ti ho prinesu, aby si si ho skusila prilozit k prsniku. no a ked ta prevezu na izbu, tak by ti ho mali priviest cim skor, ja som mala vsetkych troch asi po hodinke uz na izbe a potom ich uz bravali iba na vysetrenia, takze sme boli stale spolu🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre