Pôrodná asistentka radí
keďže robím na sále, stretávam sa s budúcimi mamičkami neustále a viem, koľko majú otázok... žiaľ, vôčšinou nemajú správne informácie a riadia sa tým, čo im povedala sestra či kamarátka o tom, ktorom lekárovi, sestre, pôrodnici.... preto som sa rozhodla vstúpiť do Vášho "sveta" plného otázok a nervozity z nepoznaného. Rada odpoviem na akúkoľvek otázku, pokiaľ to bude v mojich silách. Teším sa na našu komunikáciu. PA
@1porodnaasistentka1 tiez by som isla na szu inde sa to ani v ba pokial viem neda studovat. ja by som to asi skusila, ine povolanie si az tak predstavit neviem. tak dakujem a pevne nervy aj tu na konikovi aj v praxi 😉
@cecil36 ja Ti nijako do toho nechcem hovoriť, som absolútny laik, len som uviedla svoj prípad, ja som svojej doktorke dôverovala, takéto veci som preberala s nou, lekár, ktorí Ťa pozná by mal vedieť zhodnotiť stav a skúsený pôrodník tiež, mne sa neosvedčili rady tipu jedna pani povedala tu na modrom koníkovi, každý pacient je individuálny, čo platí u mňa nemusí platiť u teba, len som reagovala na odpoveď, že sekcia asi áno, podľa mňa z Tvojej otázky a faktov čo si uviedla to nie je možné určiť
@1porodnaasistentka1 píšeš :
Ako prvý príspevok Vám sem dávam zoznam vecí, ktoré nutne potrebujete v pôrodnici
na pôrodnej sále:
*doklady- prefotený sobášny list .....
no nehnevaj sa na mňa ale na pôrodnej sále odo mňa nikto sobášny list ani občiansky preukaz a podobné somariny nepožadoval až pred odchodom z nemocnice pri vybavovaní papierov.
A ešte k tej hlienovej zátke. Písala si, že "môže odchádzať aj týždeň".
Mala si na mysli snáď odchod sekrétov, hlienov z nej 😉 to môže trvať týždeň, a nie že zátka "može vychádzať aj týždeň"
A ešte si napísala: je isté že PA sú v opozícii s dulami. Takže PA tam pri pôrode nie je na to aby bola s niekým v opozícii, ale robí si svoju robotu
a este chceli aj obciansky preukaz
@maggie2 nehnevaj sa, ale nie je fér, ako reaguješ až útočiš na + chytať niekoho za slovíčka @1porodnaasistentka1.. a čo sa týka hlienovej zátky, tak povedala dobre.. hlienová zátka môže odchádzať aj viac ako týždeň a dokonca sa môže aj dotvárať... mne osobne hlienová zátka odchádzala skoro mesiac a vždy sa z nej dotvorilo naspäť..
@1porodnaasistentka1 a ďalej píšeš:
dalšia tehotnosť po potrate by mala byť minimálne polroka po predchádzajúcej tehotnosti, pretože telo matky, teda tvoja maternica je oslabená.
Takže: kde berieš tú suverénnosť tvrdiť, že ďalšia tehotnosť po potrate minimálne po pol roku? A keď otehotnie tak čo, ďať si urobiť potrat? Ty nevieš, že je to úplne individuálne, ako sa ktorej žene znova zregeneruje maternica (po koľkých cykloch)? (súvisí to predsa i s kyretážou ktorá je pri potrate robená) Sú iné neanonymné poradkyne lekárky na iných fórach, ktoré sa aj pod svoje tvrdenia podpíšu a tvrdia že podľa nich priemerne postačuje 3 mesačná regenerácia. Vôbec Ťa netrápi, že môžeš svojimi "radami" vystresovať niektoré členky tu, ktoré sú po potrate tehotné a otehotneli v 3,4,5 mesiaci po potrate? Ani Ťa asi nenapadne ako im môžeš "spríjemniť" tehotenstvo možno úplne neopodstatnenými obavami v ich prípade.
Doteraz som namietala voči Tvojej téme po formálnej stránke (chýbajúcii údaj o praxi, veku, anonymita) ale keď som si začala od strany 1 aj podrobnejšie čítať Tvoje rady, nie je to nič iné len suché staré známe učebnice, ktoré dnes často nemajú čo s realitou, vďaka novým vedeckým poznatkom.
a ďalej píšeš:
teraz niekedy som však čítala článok, kde americký vedci vyhlásili, že z tehotnosti, ktorá vzíde hned po potrate sa najskôr môže donosiť zdravé dieťa.
u nás však platí skúr prvé zmienené...
tak pekné že čítaš články (radšej keby si sa pochválila nejakými stážami či školeniami a nie čítaním článkov), no a americký sa píše na konci s "i" to len tak pomimo, a ku Tvojej "logike" že: "u nás platí skúr (skôr) prvé zmienené
tak Ti teda gratulujem. Americkým ženám sa asi maternica po potrate regeneruje rýchlo ako Terminátorovi dolámané kosti, na rozdiel od tých slovenských ktoré necháš čakať pol roka. Gratulujem Ti.
Zrejme budu vyjimka, ale moje dcerka si v brisku "ustlala" na spatnem miste.... 😉
doslo ke kyretari...
a za mesic uz opet "spinkala ve sve nove postylce" a tentokrat na spravnem miste... 😉
k vycisteni doslo 19.ledna..dcerka se narodila 30.rijna.. 😉 (vyvolavany porod)
@maggie2 Pozrela som si to a su to uz 4 sttrany, na ktorych sebestredne na seba strhavas pozornost a rypes a hladas chyby, alebo aspon diskutabilne body. OK, napisala si, ze to je Tvoja povinnost na to upozornit (doteraz si mi ani raz neodpovedala na to, preco je to Tvoja povinnost). Uz si upozornila (Na 4 stranach zo siestich), napisala si adminom, Tvoja misia splnena, uz nemusis prispievat prosim. Iba ze by si si naozaj nemala kde inde vybit energiu ako sparanim sa v niecom. Prepac, ze uz si nedavam servitku pred usta, ale Ty proste nie a nie a nie a dookola tocis to iste. Pozri, admini ju bloknu zajtra, ked je to habadura. Uz nerob zo seba ochranarku ostatnych!
@maggie2 ale toto už je od teba trápne... veeľmi veľa lekárov -možno väčšina odporúča počkať po potrate s otehotnením toho pol roka.. @1porodnaasistentka1 napísala "by mala byť", čiže sa odporúča.. ona nikomu nič neprikázala... dala odpoveď na otázku (a jej názor), ktorá jej bola položená.. ja som tiež napríklad otehotnela po pôrode-potrate po dvoch mesiacoch.. ale určite by ma jej príspevok nestresoval.. nikdy dopredu nemôžeš vedieť, ako tehotenstvo dopadne, či už žena mala potrat alebo nie.. preto sú lekári opatrní vo vyjadreniach, kedy znova otehotnieť.. a buzerovať niekoho za gramatiku... ty si sa nikdy v ničom nepomýlila?? ale už radšej nekomentujem..
@irriss alebo, ako môže niekto takto suverénne napísať: "dieťatko prepichnutie plodovej vody neohrozuje a urýchli to porod. viem, že sa bolesti zintenzívnia, ale to pri porode potrebujeme. pretože čím vačšie a častejšie su bolesti, tym skor mame po porode"
Ja už fakt nemám slov (a nemám na mysli len ten nezmysel "prepichnutie plodovej vody").
@maggie2
no ono zalezi..ja mam spatnou zkusenost...
mne na kontrole v nemocnici propichnul plodovou vodu neopatrny student mediciny...Tak dlouho se na mne dival zrcadlama, ze mne propichnul...
par dni se darilo zacelovat a doslo k tzv. lepeni..ale nasledky byly strasne...
jedno dvojcatko jsem porodila ve 28.tydnu a druhe melo 31 tydnu..(kazde bylo jinak oplodnene) a treti - identicke s jednim z nich odeslo uz na pocatku tehotentsvi, take diky jednomu lekari, ale tentokrat primari ne studentovi... 😒
Neodpustim a neduveruju NIKOMU...
@maggie2 to nieje pravda.. ja som sa informovala u viacerích lekárov - aký majú názor, že kedy znova otehotnieť.. a čítala som rôzne veci a príspevky, že aké sú riziká.. ale určite ma práve toto nestresovalo.. a tak isto o tom DS.. to je každého vec.. presne ako píšeš aj u mňa bolo podozrenie na DS.. asi v pomere akom si napísala (tuším ešte nižšiom, nepamätám si to presne).. prvé dni som sa veľmi bála.. ale znova.. nerobila som uzáver z nejakého jedného príspevku.. dokonca som odmietla amniocentézu a spravila si zo všetkých príspevkov svoj vlastný.. takže ani príspevky ohľadne DS ma nestresovali..
@maggie2 Ja som absolutne kludna🙂 Velmi zaujimave ako neznesies najmensiu kritiku. Prave Ty, co kritizovaim plnis svoju moralnu povinnost 🙂 Ale velmi pozitivne hodnotim Tvoj prispevok z 00:01 kde pises, ze uz nemas slov. Konecne, viacere uz na to cakame kedy konecne prestanes. super, tesime sa s Tebou 🙂
@maggie2 Nevychadzam z uzasu z toho, co tu predvadzas. Nechces si zalozit vlastnu temu - maggie2 radi? Zda sa, ze si chodiaca encyklopedia a na vsetko mas spravnu odpoved, kazdy nazor je zly, len jedna pravda existuje - ta tvoja... Snazim sa pochopit, o co ti ide, ale vidim to tak, ze si potrebujes kdesi vybit svoje komplexy, nuz a zda sa, ze internetova diskusia je na to ako stvorena. Akurat, ze nicis priestor tym, ktori mali seriozny zaujem cosi sa dozvediet od dotycnej a zaujima ich jej nazor. Co tak upriamit svoju energiu inym smerom? Mozno to bude osoznejsie.
@maggie2
joj dievca zlate sa ukludni moja, o co ti ide????? jedina vystresovana mi tu pripadas ty...........
@andrealisy ano vystresovala ma tu jedna PA a viaceré PE. Porúčam sa
baby, mne toto pripada ako velmi laicka poradna. minimalne to tvrdenie o pusteni plodovej vody. toto snad nie! a ako prvy prispevok zoznam toho co musim ja doniest do porodky. bezpodmienecne. co takto zoznam toho, co ja ako rodicka mozem na sale od pa dostat a ocakavat pre svoje pohodlie?! mne pa masirovala krize a prikladala horuce uteraky, podavala vodu , prestelovavala porodne kreslo adrzala ma v dobrej nalade, povzbudzovala. kebyze mi zacne splietat nieco o heiratsurkunde, tak sa asi nezdrzim
@maggie2 jasné, že vždy sa môžu vyskytnúť komplikácie, ale zasa... nehnevaj sa, ale už keď hovoríš o stresovaní, tak teraz tie mamičky stresuješ ty, keď píšeš, o pustení plodovej vody.. samozrejme ma mrzí, čo sa ti @irris stalo, ale je to prípad možno 1 z 500 alebo 1000.. je to rutinná vec, ktorá sa bežne robí a naozaj tam nejde o ohrozenie bábätka..
keby sme mali všetko brať tak ako píšeš, tak by sme vlastne radšej ani nemali žiadna otehotnieť, lebo už len to, že môžme byť tehotné je riziko... @1porodnaasistentka1 píše svoje skúsenosti z vlastnej praxe, tak neviem čo stále útočiš.. ja nechcem byť zlá, ale pri koľkých pôrodoch si bola ty, keď takto reaguješ?? ale už fakt nebudem komentovať, lebo to aj tak nikam nevedie.. nič v zlom, ale vždy si nájdeš niečo, načo musíš poukazovať.... každý ma svoj názor.. ale to neznamená, že tým mojim názorom musím na niekoho útočiť.. 😉

@maggie2 no aky biznis si v nasich podmienkach moze nahanat PA?