Pôrodnícky gel Dianatal. Skúsenosti?
Ahojte. Chcela by som sa poradit,ci mate niekto skusenosti s porodnickym gelom Dianatal. Ja som mala pri prvom porode epiduralku,no celkom ma zujal tento gel a chcela by som sa viac dozvediet od mamiciek,ktore maju skusenost,popripade zujem o pouzitie. Co sa Vam zda lepsie ak viete porovnat epiduralku a Diantal?
@guacamole ahoj neviem ci ho mimanka nakoniec od Teba kupila, ale tiez by som mala zaujem o ten gel, ak je to aktualne daj info...dakujem...
no ja som sa radila so svojim doktorom ohľadom epiduralky a ohľadom aj tohto gélu. Odporúčil mi ho a to nie len preto, že som prvorodička ale že by ho odporúčil každej žene ktorá ide na pôrod, vraj na západe to dávajú automaticky.. a nie aby sme si to kupovali.. len bohužiaľ u nás je to nadštandard! Aj keď podotkol, že nikde nie je napísané, že sa žena nenatrhne, len to zmenšuje pravdepodobnosť natrhnutia.
Epiduralku mi odporúčil od bolesti, ale vraj si mám zvážiť finančné. Ja mám záujem aj o epiduralku a aj o gél, len je pravda, že finančne je to naozaj dosť.. :-//// ale asi to obetujem!
ahojte dievcata, tak ako som slubila tak pisem ako sa mi rodilo s Dianatalom. Ellinka sa nam narodila 15.11, co bolo 11 dni po termine. Rano na prijme mi doktor povedal ze som uz na 4cm otvorena. Bolesti som nepocitovala ziadne. Ale kedze som prenasala 11 dni tak uz nechceli cakat ako sa budem pomalicky otvarat tak mi dali oxytocin. Vtedy zacali bolesti. Poprosila som o epidural a do porodu som (okrem 25 minut co som cakala na podanie dalsieho) nemala ziadne bolesti. Epi ucinkovala od 14:45 az pokial sa mala nenarodila 1959 🙂 aj ked som rodila tak ucinkovala epi a jedine co som citila boli tlaky na konecniku a to som vedela ze musim tlacit. Dianatal som mala v taske a v prvej dobe porodnej sme na neho zabudli lebo som to uspesne prespala 🙂 Pred tlacenim mi doktor dal davku na 2. dobu porodnu. Ellka mala 2x pupocnikovu snuru omotanu okolo krku tak sa mi ju nedarilo vytlacit.... ale nakoniec sa nam to podarilo 🙂 Zaver: podla doktora Dianatal pomohol tak 10%, co je podla mna dost, lebo drobcek mal uz zly zaznam a zvazovali sa rozne scenare ako ju dostat na svet.... a taktiez povedal ze skvele chrani svojou hustotou matku aj dieta. Pred nastrihom na neochranil, ale to som od neho ani necakala. Moj nastrih je dlzke okolo 1,5-2 cm a mala som len jeden steh (myslim ten na kozi, kedze sa to sije na vrstvy). nastrih samozrejme pobolieval ale dnes je tomu presne jeden tyzden od porodu a ja som uplne v pohode soferovala na mestsky urad prihlasit malu na trvaly pobyt 🙂 🙂 takze sa nemozem stazovat. Vsetkym vam drzim palce nech mate krasny porod!!!!! a este aby ste mali lepsiu predstavu tak Ellinka mala 51cm a 3,3kg 🙂
@perpetua_135 áno kúpila som ho.
syslunda: gratuľujem ku krásnej dcérke!!!! Aj my čakáme dievčatko! Ďakujem za tvoje skúsenosti... 🙂
@sisqa19 ja zijem v BA ale rodila som v Martine. Pred porodom som bola 3 tyzdne u rodicov co tu ziju a chodila som na kontroly do nemocnice. Vsetko bolo super, od sestriciek, doktora a porodnej asistentky. Aj s manzelom sme boli spolu na apartmane a nemozeme si to vynachvalit, stalo to za kazde jedno euro 🙂 🙂 az na to ze manzel nedostaval nemocicnu stravu a musel sa prestravovat inde 🙂 🙂 🙂
Ahojte, som na fóre prvý krát a chystám sa kúpiť Dianatal. Ale cena je dosť vysoká. Bola tu ale dobrá ponuka, za dobrú cenu, tak ani nedúfam, že je ešte na predaj. Ak ale náhodou áno, daj mi vedieť prosím. Kúpim ho
@mamusia
Ahoj ja sa ta chcem opytat ak ti to nevadi, ze co tyvravis na epiduralku??je to dobra vec??ja rozmyslam nad tym...
@pastelka99 no moj nazor je takyto: epi mi pichli dost neskoro,asi 2 hodky po zacati velmi bolestivych kontrakcii,v momente ako mi ju pichli nastala velka ulava,mohla som si oddychnut,no dost rychlo mi prva davka vyprsala,tak asi po 45 minutach mi pichli dalsiu,ta bola uplne dokonala,citila som kontrakciu iba tak,ako keby sa mi chce puknut 😀 ,no tiez celkom rychlo vyprchala asi po hodke a potom mi uz nechceli pichnut dalsiu davku,ze aby som citila,tlaky a vedela spolupracovat pri tlaceni,po chvilky bolestiach som zacala citit tlaky na konecnik a nastal samotny porod,ktory bol viac namahavy fyzicky,nez bolestivy a potom mi pichli poslednu davku pri odlucovani placenty,to mala byt davka akoby na sitite,vnutorne stehy som vobec necitila,no vonkajsie som si jeden po druhym ratala,ze nech to uz prestane boliet,no ide aj o to,ze pred samotnym porod mi kazali sa otocit na pravy bok,aby sa dieta lepsie posunulo dole a doprava a tym mi aj epi zisla napravo,cize nalavo som citila fest kontrakcie a nalavo nic.No aj som sa roztrhla nalavo,tak preto som mozno citila to sitie,no poviem Ti,ze neviem si predstavit co by som zazila bez epi,som fakt rada,ze osm ju mala.Dietatko sa narodilo uplne vpohode,ziadne znamky omracenia po epi,ako niekto pise a vobec nemala na nu posobenie. Este jedna vec je dost narocna a to je ten vpich medzi stavce co pichaju tu epi,to robia medzi kontrakciami,bo sa nemozes pohnut a treba urobit velky macaci chrbat a to je dost narocne s tak velkym bruskom,potom ako je vpich hotovy (predtym Ti to umrtvia,aby si necitila ten kater,ako tam davaju))vyvedu hadicku cez chrbat pri plece a tam vstrekuju tie davky,podla potreby. Na epiduralke je aj to fajn,ze keby mas velmi rychly porod a nevyuzijes ju,tak Ti vratia prasule.Ja urcite odporucam 😉
dakujem za iinfo 🙂
no a boli ten vpich medzi stavce???
A tie bolesti pocas kontrakcii bez epiduralky sa daju zvlasdnut???
@pastelka99 no mozes mat 2 druhy kontrakcii,bud krizove,alebo brusne,ja som mala krizove,ze som myslela,ze mi odpadnu krize,cize neviem ako to je,ak Ta boli brucho,je to najma strasne vycerpavajuce,lebo tie kontrakcie sa casto opakuju,mne sa kazde 2 minuty som mala pol minuty kontrakciu - a pri tej bolesti je to strasne dlho,takze nemas si cas ani oddychnut a uz je tu dalsia....... no medzi tie stavce Ti najprv daju umrtvovaciu injekciu,to len tak pod kozu,normalne,malou tenkou ihlou,to ani nie je citit a ked sa dava ten krater,to je iba taky tupy tlak,to neboli,len je to neprijemne - na to sa ale vobec nesustredis,sustredis sa na to,aby si sa nemykla,bola co najviac zohnuta a aby to stihla urobit do dalsej kontrakcie,bo pri kontrakcii si neviem predstavit,ze by si sa nehybala,bo ta bolest je proste fakt velka - ale samozrejme,ze vsetko je individualne od kazdej osoby,Ty to mozes mat uuuuplne ine 🙂
ďakujem si milá, že si mi to tak super vysvetlila 🙂 aj som sa upokojila...vieš blíži sa mi termín tak sa obávam už asi všetkého...bojím sa, že zlyhám, že nebudem vedieť spolupracovať, dýcha´t, tlačiť ach jaaj veľa vecí ma trápi :( je to môj prvý pôrod ale ja verím, že bude v pohode a , že malá bude zdravá a ja tiež 🙂
@pastelka99 neboj,to pride vsetko tak automaticky a zvladnes to vpohode,mne sa posledny mesiac furt snivalo o porode,no ked uz si tam a ides rodit,tak ani nemas cas nato mysliet,ze rodis.....proste ta myslienka je uplne mimo Teba a vsetko pride take automaticke a oni Ti povedia,co a ako presne robit v dany cas - iba odporucujem pri tlaceni zatvarat oci,abi Ti nepopraskali zilky na tvari 😉 Drzim palce,zvladnete to obe 🙂
ach preco som o tomto nevedela pred tym ako som isla rodit 😀 epiduralky som sa bala (vlastne ja sa bojim vsetkeho ohladom nemocnic a lekarov ) tak som isla hrdinsky bez vsetkeho 😀 a ked si spomeniem na tie bolesti tak doteraz mi je na odpadnutie 😀
@mamusia ty si odo mna kupovala satku ak sa nemylim? 😉 uz si sa naucila viazat? 😀
@mamusia ja som pri tom viazani inak maturovala 😀 no presne ja som vacsinou zaviazala doma sup do obchodu a tak..ja som mala asi tri rozne nosice lebo maly odmietal byt v kociku 😠 inak obdivujem ze tak skoro po prvom babatku budes mat druhe lebo ten moj bol urevany cert a doteraz to nie je bohvieco tak keby mam druhe a take iste (co pri mojom stasti by sa stalo urcite) tak by som si to hodila asi 😀
@kdezee aj nasa bola otrasne urevana asi do 4 mesiaca,potom sa to zacalo zlepsovat a teraz je celkom ok,je velky zlatuch a tulko 🙂 tak sa ju teraz snazim oducat od plienok,aspon doma aby nemala,ked sa druhe narodi - mne sa proste nechce byt tak dlho na materskej,tak preto sme tak rychlo vykombinovali druhe 🙂
@mamusia aj moj v podstate len niekedy ma svoje chvilky 😀 tulko je tiez paradny zboznujem ked mi ide dat akoze pusu = ide na mna z otvorenymi uslintanymi ustami a ja neviem ci sa mam tesit alebo bocit od slin 😀 inak to s tym oducanim tak to je zaujimave..neviem si predstavit ze take male babo sa to vie naucit 🙂 ako jej to ide? akurat pozeram ze tvoja je o tyzden starsia jak moj 😀 a meno Zoe sme mali vybrate pre dievca nuz ale bol z toho Leo nakoniec :D
kočky, ako je to s dianatalom, je ho dostat alebo si homam už teraz kúpit? termin mam začiatkom marca...

Ahojte, aj ja som sa chystala rodit s Dianatalom....ale nakoniec ku vzniknutym komplikaciam lekari rozhodli za mna 😢 a islo sa sekciou. Nastastie to uz mame za sebou a hlavne je ze sme zdravucky. Ak by mal niekto zaujem predam neotvorene, original zabalene balenie Dianatalu dolozim aj fakturu, kupovala som cez internet povodna cena 101,50eur, teraz 75euraj s postovnym . Ak niektora uvaznujete o jeho kupe, dajte vediet, budem rada ak niekomu pomoze a bude mat trosku lahsi porod, ked uz to nam nevyslo.