Pôrodný plán

lydia029
2. júl 2023

Ahojte mamičky a budúce mamičky . Chcem sa opýtať , ma niektorá z Vás skúsenosti s pôrodnými plánom ? Mala niektorá z vás porodný plán ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elisebah91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zapalkazapalkova
2. júl 2023

@lydia029 mala som pri oboch porodoch a aspon som porozmyslala o veciach kt chcem a co urcite nechcem. Ja to odporucam lebo sa aspon zamyslis nad vsetkymi vecami co sa moze stat (ci chces epi, nastrih, inu polohu, oxi,...) a menej stresujes (aspon ja)

mamamasama
2. júl 2023

Urcite odporucam. Sice len raz som rodila v porodnici, ale, vdaka porodnemu planu ma nenastrihli a mala som porod podla mojich priani a ocakavani. Kto sa na porod nepripravi, nech potom neplace, ze ho šili az po zadok.

elli333
2. júl 2023

Môj názor je taký, že človek si môže plánovať koľko len chce, ale pôrod skrátka nenaplánuje. Nikto nevie dopredu ako bude všetko prebiehať a čo bude alebo nebude potrebné. Trebárs napíšeš, že nechceš nástrih a zistí sa, že bez neho neporodíš, buď sa roztrháš tak, že zašitá až po uši a ostanú následky, ale proste spravia nástrih lebo budú musieť. Prípadne tam napíšeš, že si neželáš epi a potom po 12 hodinách bolesti a kolabovania o epi možno budeš prosiť. Skrátka som nikdy zmysel pôrodného plánu nechápala. Nieje to niečo čo si žena môže naplánovať. Môže sa len modliť aby bola v poriadku aj ona aj dieťa a aby lekári využili všetky dostupné možnosti ako žene aj dieťaťu zachrániť život ak bude treba.

mamuch321
3. júl 2023

@lydia029 Ahoj, skus sa inspirovat porodnym planom na stranke porodnice Havirov 🙂 Ja som nadsena 🙂

mamamasama
3. júl 2023

@elli333 Nastrih sa robit skutocne nemusi. Pri ziadnom porode. Staci respektovat prirodu. A nie. Ani ta neroztrhne az po zadok. Ale to zena, ktora sa nepripravila, nepochopi. ✌️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre