Pôrodný plán

2. dec 2022

Maminky, chystám si pôrodný plán, zaujíma ma tie čo ste ho mali tiež odovzdávali ste ho dopredu aj na šestonedelí či len na pôrodnici a neskôr si ho posunuli? Keďže idem mať sekciu týka sa viac toho šestonedelia

kris_tin257
2. dec 2022

Pôrodný plán som pri prvom pôrode nemala a nechystám ho ani teraz na druhý pôrod. Verím lekárom čo budú ako robiť, nie som doktor nemám ani skúsenosti s porodmi tak nebudem si diktovať ako chcem rodiť čo mi môžu nemôžu dať a podobne.

autor
2. dec 2022

@kris_tin257 hmm, ale ja som sa pýtala tých čo ho mali 😅. Ale dík za reakciu, beriem že nie každá ho chce.

hederamonstera
2. dec 2022

@kris_tin257 🙈🙈🙈omg. Nie si zaujimava. Predstav si ja som im zakazala oxytocin, vyplach criev aj tlacenie na brucho ;) kto sa o porody zaujima, vie co moze
@autorka U mna sa to pytali na prijme, ake mam poziadavky/aky plan. Sestonedelie som riesila potom, ked som mala s malym bonding. Mala som len, ze ho nesmu okupat, bohuzial, nechala som si ho zobrat a doniesli mi ho az po mojej sprche (cca 6hod). Toto chcem doriesit s mojou dulou pri druhom porode.

Inak si nepamatam presne poziadavky. Nejako sa to riesilo za pochodu. Kludne sa opytaj konkretne

mamamasama
2. dec 2022

@kris_tin257 tak ty si dobre trápna. 🤣🤦🏻‍♀️ Ok. Tak ty si roď bez PP a potom fňukaj, aký si mala zlý pôrod. Niektoré z nás porodili bez nástrihu, medikamentov, s dotepaným pupočníkom, bondingom a podľa svojich predstáv. Na to slúži pôrodný plán, kedže veľa úkonov robia lekári rutinne a nevedia čítať myšlienky.
@autorka
V PP som mala požiadavky aj na novorodenecké. Ak by bola sekcia, tak bonding na oteckovej hrudi. T
akisto nekúpať. V mojom prípade nebola sekcia, tak aj nebrať dieťatko na vyšetrenia, alebo vizitu bez môjho vedomia. Ja som mala však požiadavky viac menej kvôli tomu, že sekcia nebola. Takže nedokrmovať a pod. Každopádne držím prsty, nech máš čas v pôrodnici strávený tak ako si predstavuješ ♥️

kris_tin257
2. dec 2022

@mamamasama mala som perfektný prvý pôrod dúfam že budem mať aj druhý taký, ďakujem 😊

mamamasama
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kris_tin257
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. dec 2022

@mamamasama
@hederamonstera ďakujem dievčatá,ja chcem tiež len aby umožnili bonding otcovi a aby mi malú chodili po zobudení pravidelne prikladať ak to pôjde,nemusia ju zbytočne dokrmovať . Pri prvom mi syna doniesli na jisku po ôsmich hodinách nájdeného, priložiť mi ho nedovolili, šestonedelie sme prežili na fľaške síce so ženským mliekom ,ale aj tak. Doma sme dlho rozbiehali kojenie.
Pri sekcií sa chcem vyhnúť len klystíru

@kris_tin257 a ja to mám s lekármi ako odkomunikovať keď budem v narkóze, či telepaticky?

kris_tin257
2. dec 2022

Plánuješ byť v narkoze? Nestretla som sa ešte s tým žeby mamička rodila v úplnej narkoze a ak sa niečo také stane lekár sa bude riadiť určite svojimi skúsenosťami a vedomosťami a nie pôrodným plánom
Ja si skôr neviem predstaviť ktorí lekári a sestričky a anesteziologicky si budú študovať pôrodné plány každej mamičky keď nebudú vedieť čo skôr a budú mať veľa rodičiek.

autor
2. dec 2022

@kris_tin257 to, že si sa ty nestretla so sekciou v plnej narkóze neznamená, že sa nerobí. Neviem či vôbec čítaš čo tu píšem,alebo tliapaš len tak aby si niečo napísala. V mojom pôrodnom pláne pôjde hlavne o to ako chcem aby bolo s bábätkom narábané po narodení. Chcem aby otcovi umožnili kontakt koža na kožu keďže ho nebudem môcť mať ja a chcem aby mi ho nosili na jisku. To je celé, maličkosť,ale pokiaľ si ju nedáš do pôrodného plánu tak sa ti na ňu zvyknú vykašľať . Čo si ty myslíš, že ja chcem kecať doktorke do toho ako mi má rezať maternicu či čo?

kris_tin257
2. dec 2022

Na to ale nepotrebuješ pôrodný plán stačí sa s porodnikom dohodnúť 🙈
No ok končím, ja som mala pri pôrode muža aj pri druhom ho buď mať ak sa niečo stane alebo skomplikuje budem tam mať jeho a on bude vedieť čo treba ako robiť 😊

lentilka
2. dec 2022

Aj mňa by zaujímalo, ako to funguje. Počula som, že PP by mal byť podpísaný - primárom gynekológie (?) a aj novorodeneckého, aby bol záväzný. Neviem, čo je na tom pravdy a ako sa človek pred pôrodom dostane k primárovi novorodeneckého.

autor
2. dec 2022

@kris_tin257 ty si ani nemala začínať... Čo má pôrodník s následnou starostlivosťou o dieťa na šestonedelí? Či si myslíš , že počas toho ako ma on bude na sále zašívať,bude ešte aj kontrolovať či je ten bonding dodržaný a potom mi to dieťa bude sám na tú jisku nosiť? To nie je v jeho kompetencii. Pri druhej sekcií mi pôrodník nevedel povedať ani to či dieťa nakoniec prežilo,musela som čakať na lekárov z neonatológie... Ja muža pri sekcií mať nemôžem,logicky...

@lentilka mne kázali priniesť pôrodný plán v deň príjmu, primár ho príde len podpísať. O šestonedelí nehovorili, preto neviem či ho vytlačiť 2x a zaniesť aj tam alebo si to už oni posunú z pôrodnice.

veroonr
2. dec 2022

Ja som mala v porodnom plane vsetko vratane novorodeneckeho, odovzdala som ho hned pri prijme (teda pri druhom porode. Pri prvom som im ho chcela dat az na boxe ale zabudla som si ho na izbe 🤦 nastastie dula vsetko odkomunikovala)

zuzanka.zuzu
2. dec 2022

nechápem načo sa všetko toto robí, načo sa spisujú plány, veď ženy chcú v 90% (možno viac) všetky to isté... tak prečo si tých zvyšných 10% nepovie "áno, chcem nástrih iba tak" "áno, tlačte mi na brucho" "áno, povedzte mi, že ak si neľahnem, tak si zabíjam dieťa" a miesto toho mučia zvyšnú väčšinu zastaralými a poškodzujúcimi praktikami 🙊 nebolo by to jednoduchšie?

veroonr
2. dec 2022

@zuzanka.zuzu z velmi prozaickeho dovodu. Lebo ked sa neozves (napr. formou PP) tak si robia po svojom a maju na pake... Zial

kate_cs
2. dec 2022

Porodny plán som mala a ešte počas poradne som si ho prešla s pôrodníkom, ktorého som si zazmluvnila. A neľutujem. Dodržal všetko a mala som pekny prirodzený pôrod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre