Poslali vás v deň termínu domov?
Baby aj vám sa to stalo že v deň termínu vám na poradni dlupili kúsok toho obalu dolného a poslali vás domou.
@lussy1234 áno, mna tak poslali a rodila som až za týžden. Chodila som ale na ctg pásy každý druhý deň.
Neviem co vsetko robil. Ale kusok som zakrvacala po vysetreni. A isla som domov. To bolo rano. A vecer mi odtiekla voda.
@aknamorka22 a bolesti boli normálne ako pri prirodzenom alebo silnejšie tohto som sa obávala ja mám taký strach teraz
@lussy1234 absolutne sa nemas coho bat. Ja ani neviem kedy mi co robili. Niekedy je lepsie nevediet dopredu. Napr pri tretom ma asi “manualne” otvaral. Lebo som len pocula pocas ozaj bolestiveho vysetrenia ako hovori(1-1,5-2-2,5) tak… a do dvoch hodin bol syn vonku. Takze… ozaj pomohlo. Ale az pri tretom.
Pri tom prvom som napr rodila 28 hodin.
@lussy1234 ja som ani nevedela, že čo mi tam doktorka robí. Kus to bolelo ale až potom som sa docitala o co vlastne sa jedná. Ja som po tom mala také hnedé spinenie a silnejší výtok asi tri dni. Inak sa nič nezmenilo a ani ma nič viac nebolelo. Nemá to ziadny vplyv na pôrod. Len to môže pomôcť rozbehnutiu pôrodu 🙂 ja som sa uz každý deň modlila aby som porodila. Bolo mi uz naozaj hrozne. Nemáš sa čoho báť, ak to nepomôže tak to neublíži 🙂
@aknamorka22 tak ja som neprišla ani domou a už mám bolesti
@lussy1234 a je to tvoje prvé tehotenstvo? Nejake bolesti pociťovať môžeš ale malo by to prejsť 🙂 daj si teplú sprchu a uvidíš 🙂 ked sa doatavia naozajstné kontrakcie, to budeš proste vedieť, ze je to ono. Môže ti kľudne aj tvrdnut brucho. Ku koncu je to uz normálne. Ja som si posledný mesiac myslela každý deň, ze idem rodiť. Vkuse mi tvrdlo brucho, kadejaké bolesti som mala. Ale to je normálne. Ak mas podozrenie, ze su to kontrakcie, daj si teplú sprchu. Väčšinou tieto falošné bolesti prejdú. Ja som sa posledný tyzden sprchovala aj 5x za deň :D lebo uz som nevedela co sa deje :D
@aknamorka22 ako som vyšla s nemocnice začali kríze ale to v kuse a každú chvíľu do podbruška keď som bola dnes na poradni tak som bola na 1 CM ale keď som sa vrátila späť do nemocnice už som bola na 2-3cm
@lussy1234 no tak uvidíš 🙂 možno sa to uz pomaly rozbieha. Držím palce. Zapisuj si kontrakcie a uvidíš ci su pravidelne, koľko trvajú a či sa interval medzi nimi znižuje. Ak by zacala voda odtekat alebo by si mala čerstvú krv, vtedy netreba čakať a ísť do porodnice 🙂

Ak myslis Hamiltonov hmat, tak ano, normalne ides domov a cakas, kym sa porod rozbehne. Moze to byt aj dnes aj o par dni, dovod na hospotalizaciu nie je.