icon

Používa sa lubrikačný gél počas pôrodu?

leidin
18. aug 2024

Neviem jak to prebieha, lebo som prvy krat tehotna, ale citim vo vagine vyrastky, ktore strasne stipu, ked napr si tam dam tampon teraz a nie je tam tolko priestoru, lebo tam tlaci maternica a aj ked som pri sexe bola sucha. Z toho mi logicky vyplyva, ze pri porode to musi boloet extremne len tlak dietata na tie vyrastky. Moja gynekologicka je slepa a ani to neciti. Tak ma zaujima ci sa pouziva pri porode lubrikacny gel lebo inak si myslim ze to bude strasne. A dalsia vec ci to dietatu nevojde do nosa ten gel a ci sa neudusi. Citala som nejake prispevky kde zeny hovorili ze pri porode citili palenie a co to asi tak mohlo byt…

sara07
18. aug 2024

myslim že priroda v podobe krvi to vyrieši za teba
skus skôr si pokecat s pôrodnikom

doriiis
18. aug 2024

Pri pôrode je dieťa pokryte takou mazlavou vecou ( určite sa to nejak odborne volá).A nejaká suchosť ťa bude trápiť najmenej
Žijeme v dobe,keď je na internete snáď všetko.Odporucam si pozrieť nejaké edukačné videá o porode

domka222
18. aug 2024

@doriiis to dieťa je chránené už v plodovej vode počas tehotenstva mazom (vernix),nie len pri pôrode

luxus10
18. aug 2024

na to existuje specialny gel pre ulahcenie porodu, myslim ze sa vola DIANATAL GEL alebo tak nejako...

terry658
18. aug 2024

@leidin existujú aj gély, ktoré sa používajú pri porodeale musíš si ich kúpiť sama a doniesť do pôrodnice. Vraj majú pomôcť pri prechode dieťaťa. Rodila som 3x a vždy tiekla aj voda ešte pri samotnom tlačení takže ten pôrodný kanál je zvlhčený, dieťa býva pokryté mazom, takže to tiež kĺže.
Pocity pálenia sú keď prejde hlavička a je hrádza maximálne napnutá ale tomu sa veľmi vyhnúť nedá,prosto je to taký druh pocitu, keď je všetko napnuté akoby to pálilo.

kiki68
18. aug 2024

Vraj je nejaky dianatal gel, ja som to dost citila, nas nemal uz ziadnu vodu, bol take suche dieta, krv skoro netiekla. Keby rodim este raz tak ten gel, co som spominala. Ale musis to doniest, nakolko to skoro nikde nemaju na porodnici ( ani v zahranici)

kiki68
18. aug 2024

@doriiis iba ked prides Komplet o vodu hodiny pred, prenosene dieta uz nema vela toho mazu, tak to nema ako klzat. Mne sa toto stalo. Ako druhy raz by som brala ten gel. Akoze skody neboli ziadne, ale akoze drelo to dieta no