icon

Pozrite si záznam z pôrodu z cudziny

maca_p
28. aug 2013

i takto sa to da. special doctor https://www.facebook.com/photo.php?v=4913448909...
neostane jedno oko suche po vzhliadnuti. skoda, ze som to nevidela pred prvou sekciou 😉

maca_p
autor
30. aug 2013

@happyfrog80 v hlohovci porodnica nie je
daj si pozor, ked budes v normalnej porodnici v UK, aby si nedostala najedovanu, tlstu por. asistentku, ako moja kamoska a dodnes nie je vysporiadana s porodom... cize ani NHS nie je diera do sveta...

happyfrog80
30. aug 2013

@slniecko77 ja mam len spatne skusenosti zo Sk ,v Uk chodim velmi rada do spitalu ale nie ze by som tam chodila casto ale na Sk sa mi rozklepu vzdy nohy ked vojdem do nemocky .

slniecko77
30. aug 2013

@happyfrog80 vidis, ja som mala aj zle skusenosti s GP aj s MW a nehadzem ich do jedneho vreca 🙂 ale aj dobre s MW.

zuzkat1
30. aug 2013

@trish31 jasne ze toto je nadsadene video...ale ty si fakt spokojna s lekarmi tu na slovensku? Si lekarka? Lebo inak si to neviem vysvetlit.

happyfrog80
30. aug 2013

podotikam v UK som nikdy neplatila za objednanie na cas ,a este som sa tu nestretla s casenkami ,mozno som toho malo pochodila ,dakde mozno su casenky ale nemam skusenost.
Vzdy som objednana na cas zadarmo.Nikde nemaju vycapene ze za poplatok ma mozu vziat na cas 😀 ,na Sk som si zaplatila a pol hodky som musela cakat uz 2x.
A bonbonik na zaver 😀 ...
Mamke odstranovali na chirurgii bradavicu z cela a povedali jej ze ked to chce mat pekne zasite musi priplatit.😀
To su hnoji.Tak mamka si priplatila aj tak to odflakal a spomenula som to potom mojmu obvodakovi a on len krutil hlavou.
Ja som o tom nevedela skor mamka mi to az pozakroku za nejaky cas povedala no by som mu nasrala hajzlovi .

happyfrog80
30. aug 2013

@slniecko77 pocula som aj nespokojne mamicky tuna v Uk ale moc ich nieje,skoro kazda si vychvaluje.

trish31
30. aug 2013

@zuzkat1 som spokojna s lekarmi na Slovensku.Asi som si vzdy otvorila usta ked som nebola spokojna a hned sa veci zmenili a nie som ticho ako vacsina,inak si to neviem vysvetlit zasa ja.

zuzkat1
30. aug 2013

@helencek ja mam za sebou 1 porod a veru sa ku mne nespravali ako k handre,ale este horsie.

maca_p
autor
30. aug 2013

@happyfrog80 bradavice sa vypaluju dusikom,ci nie?
ja som si bola dat vyrezat znamienka, aj moja mama zaplatili sme podla cennika a bolo. preco si mamke nedoporucila vyhladat ineho chirurga? pripadne za taketo nestandardne spravanie by som kntaktovala UNDZS

zuzkat1
30. aug 2013

@trish31 ja mam skusenost ze ked sa odvazis otvorit usta este sa to zhorsi

happyfrog80
30. aug 2013

@maca_p nie jej to zasivali len to viem 3 stehy tusim ,hovorim ze som nevedela o tom ze mu zaplatila za krajsie zasitie 😀 ,keby nezaplatila tak ja neviem jak jej to usije ,no mohla by som este napisat anonimne no nie?Ved mamka urcite nie je jedina ktoru tak oblbol ,mali by si nanho posvietit.

happyfrog80
30. aug 2013

@zuzkat1 ty si zabila s tym 😀

aristka
30. aug 2013

@zeriempizzu vy ste tu dievčatá z marsu ,to čo tu píšete za totálne kraviny ,aj keď viem že toto je téma o inom ,ale napísať ,že sa nerobia urgetné operácie cez víkend tak to je totálne blbosť s dezinformácia a absolútne nevieš o čom točíš ,hnus nemocníc ,dievča čo si bola niekde na ukrajine ,nemýliš si to zo slovenskom ,lebo tu fakt drístate samé kraviny je to nemôžem inak nazvať ....mám v rodine skúsenosť zo zahraničia...brat sa citil ako v 5 hviezdičkovom hoteli a diagnóza prepracovanosť ,po mojej urgencii ,aby prišiel domov a po následných vyš .aj na tom úžasnom hnusnom internom ,keď lekár zbadal výsledky mal dosť ,tá prepracovanosť by v tom super štáte skončila infarktom ,v takom stave bolo jeho srdce ....tak mi tu nehovor o superlatívoch ....a nedezinformuj ,ohľadom urgencie ,keď nemáš absolútne znalosť

zeriempizzu
30. aug 2013

@slniecko77 dovolim si iba otazku - kedy si bola naposledy na SK v nemocnici?
Mam svoje skusenosti, podrobnosti nebudem specifikovat.

aristka
30. aug 2013

@happyfrog80 na chirurigii pokiaľ nie je indikácia ,ale je vybratie estetický zákrok platí sa a to aj v zahraničí ....

zuzkat1
30. aug 2013

@happyfrog80 Ved je to tak... Pani "bohovia" za ktorych sa povazuju za urazia a hotovo,ked sa od odvazis ozvat tak si drza a nie hodna ich starostlivosti.
Nikomu nezelam porod aky som mala. Daka sestricka si tukala do pc a odtial na mna hucala ze tlacte...a pri mne len muz ktory mal stat pri hlave a nie odrodit dieta. Ja mam tachykardiu a teda sa hned zadycham. To nik nebral do uvahy.ked uz bolo skoro neskoro tak ju tahali kliestami a mala modra a snura okolo krku a dr priznal ze to bolo v hodine 12tej...
Taki su nasi dr
Aj pediadra som menila
Obvodaka sme menili
Atd

slniecko77
30. aug 2013

@zeriempizzu naposledy som bola v nemocnici pre cca 3 mesiacmi..tiez nebudem specifikovat a mala som zmiesane pocity, ale nie co sa tyka odbornosti, ale spravania sa k pacientovi - podotykam nie k mojej osobe 😉 ale ako si nedovolim zdr. personal v UK hadzat do jedneho vreca, nedovolim si to ani na Slovensku.
Len si mi neodpovedala na otazku, aku mas osobnu skusenost s UK zdravotnictvom..celkom by ma to zaujimalo.

aristka
30. aug 2013

@tova sekcie sa robia urgentné každú službu a je ich dosť ,to ako to mala kamoška môžme len dedukovať ,pretože sme tam neboli ,prišla komplikácia urobili sekciu ,na základe laickej skúsenosti sa tu nemôžeš takto dehonestujúco vyjadrovať a buď si istá ,že aj v zahraničí sa dejú veci v zdravotníctve lebo sa robí z ľudským životom..

happyfrog80
30. aug 2013

@zuzkat1 tak to by som nechcela zazit ako ty ,hnus
....ptala som sa mamky a ze platila za tie krajsie 3 stehy 10€ ale ze druhy x na ruke uz od nej nepytal a jajej sak na ruke to nevadi ked jej to urobi hala bala 😀

aristka
30. aug 2013

@happyfrog80 pozor to sa používajú rozdielne nite a ak to mal to prvé niekde na tvári tam je lepšie použiť jemnejšiu niť kvôli jazve a tie jemnejšie nite poisťovňa nepreplatí a ak načneš balík tejto nite ,lebo sú to iné bal,zvyšok sa musí zlikvidovať ...takže zas je tu prezentované ,niečo o čom nič nevieš a tvoja mam nech si to dá nabudúce vysvetliť prečo platí a nie zaplatím a neviem prečo ....

monika15
30. aug 2013

@maca_p nie mne si nepisala ale niekomu inemu ;);)
Nemusis sa tu ohanat po anglicky ;);) som sice mimo 12 rokov uz a sk pouzivam minimalne ale citat som este nezabudla ;);)

zeriempizzu
30. aug 2013

@aristka mam velmi cerstvy osobny zazitok zo Sk nemocnice kedy neoperovali lebo vikend a pacient zomrel. Takze viem o com to je. A prajem aby tebe ani ostatnym tebe podobnym nezomrel blizky v podobnom pripade. Viac nemam co dodat.
@slniecko77 15 rocnu osobnu skusenost, dakujem. Ak NHS aj private. Nestaci? 😀

slniecko77
30. aug 2013

@zeriempizzu nejak som nepochopila vety: Ak NHS aj privite. Nestaci? 😅
Ja nastastie nepotrebujem lekara, mm a dieta tiez nie, ale obcas sa mi rozum zastavuje nad niektorymi pripadmi v UK...ale mili to su, to ano 😀 len vies, mne to nestaci..milota a pekne vymalovane izby mi zivot nezachrania 😅

aristka
30. aug 2013

@zeriempizzu operuje sa aj cez víkend ,to nie je odôvodnenie ,ak je to aj na papieri alebo sa čokoľvek nezdá treba podať trestné oznámenie.....ak neoperovali asi mali dôvod ,lebo aj operácie majú kontraindikácie a je veľa faktorov prečo sa neoperuje ohľadom zdr.stavu pac......,ale to tu nebudeme rozoberať ,ale toto nič nehovorí o slov.zdr.lebo je to tvoj subjektívny pohľad na vec....

slniecko77
30. aug 2013

@zeriempizzu a nema vyznam sa tu natahovat, je to na velmi dlhu debatu a kazdy system ma svoje ZA a PROTI 😉
Kazdopadne ked to soatne zhodnotim, som rada, ze som rodila v UK a obisli ma niektore rutinne zakroky vykonavane na SVK, mohla som ist cca po 6.5 hodine od porodu domov a pod. Ale su veci ktore mi prekazali, a su veci ktore mi prekazaju aj na SVK systeme.
Nedovolim si tvrdit ktora krajina ma "vacsich" odbornikov, lebo to ani nie je mozne...na tuto otazku neexistuje spravna a univerzalna odpoved..

zeriempizzu
30. aug 2013

@aristka dakujem za prednasku - moje pohlady na vec nie subjektivne ale dovolim si povedat ze su na profesionalnej urovni - a toto mi staci.

@slniecko77 ako nechapes? To ze na Sk nechaju pacienta v nemocke a tlacia do neho lieky este nezarucuje zachranu jeho zivota. Tebe UK zdravotnictvo zanedbalo zdravotnu strastlivost nejako dokazatelne? Lebo ja som sa s tym priamo nestretla zato zo zanedbanou zdravotnou staroslivostou sa na SK stretavam moc casto. A to je mimo sampusu porode, usmevu od sestricky ci ludskeho pristupu od lekara, nehovoriac o ziadosti o toaletak ci pohar vody v prehriatej izbe.

Dohovorila som ale - a prajem vela stastia!

aristka
30. aug 2013

@zeriempizzu ak si nebola lekár alebo zdr.personál a nemôžeš riešiť postup ,aj z prof.hladiska,ak sa ti ako prof.hocičo nezdá treba dať podnet a bude vec prešetrená ....

billam
30. aug 2013

@zeriempizzu a v akej riti si bola v nemocnici????

tova
30. aug 2013

@dasamo no vidis, a nemal by byt toto standard a kazdy na sk tak mohol rodit? (platila si extra za muza pir porode alebo jeho pobyt v nemocnici?)

dasamo
30. aug 2013

@tova hej, mal by to byt standart.... Staci tak malo, trochu ludskosti a hned je vsetko inak. Neplatila som nic navyse. 1200Eur a manzel bol so mnou par hodin po sekcii. Keby tam chcel ostat na stalo sa doplaca tusim 100eur na den aj so stravou. ale je to zbytocne, navstevy su od 9 do 21.00. Naozaj odporucam.