Pozrite si záznam z pôrodu z cudziny
i takto sa to da. special doctor https://www.facebook.com/photo.php?v=4913448909...
neostane jedno oko suche po vzhliadnuti. skoda, ze som to nevidela pred prvou sekciou 😉
@dana_l prepáč ty vieš o čom píšeš,ako sa na slovensku otvára ,žena pri pôrode nasilu,plný modrý koník je písený ako je zle ,že sa používa vraj rutinne oxytocín,ako sa robia rutinne sekcie a prípad ,ktorý píšeš ty akosi nezapadá ...chcmem tu mať humánné pôrodnictvo ,kde tej žene pomôžeme aj liekmi ,sprchou ,fitloptou ,čo je aj na slovensku alebo budeme rodič bez toho oxytocinu ,tj.liekov a necháme všetkému prirodzený priebeh a myslým si ,že ak žena má kontrakcie a nedala si epiduralku asi ju to bolí tak kríčí ....čo sa týka sestričiek na novorodeneckom majú aj iné povinnosti ako byť pri mamičke ,nie všetky detičky sú pri mamičkách ,ale majú žltačku alebo nejaký iný problém a medzitým sa narodia nové detičky ,ktoré potrebujú prácu okolo seba aj úradnú aj ošetrovateľskú ,takže nie stále ak sú 2 max3 sestričky na celé šestonedelie môžu tam nonstop byť ...inak moja skúsenosť z jednej pôrodnice ,jedna sestrička počas služby na odd.ak si mamička nevedela dať rady a z druhej pôrodnice chodili na odd .v pravidelných intervaloch a inak boli kúsok od našich izieb ,takže ak bol problém za 5 sek.boli pri nás....prosím pekne píšem o slovensku...
@aristka ty nebudes nikdy vidiet ze nieco je niekde zle. pokial to ty nezazijes. to ze nezijem na slovensku neznamena ze som slepa, hlucha. ze nemam nikoho kto by mi podal informacie z prvej ruky - nie jedna babka povedala.
ludia ako ty pomahaju tomu imidzu pretoze ak ti niekto povie - nespravali sa ku mne dobre, tak tvoja odpoved bude presne taka ako si ju opisala v reakcii na moj prispevok.
povies ze - ty, osoba ktora sa stazuje - je ta vadna, vsetci naokolo su ti dobri a robia vsetko len pre "dobro" ineho.
ked zazijes tak pochopis. dovtedy budes mat tento "svoj nazor".
tiez som v prispevku napisala, nie vsetci su taki. takze to ze ty si sa s nimi nestretla neznamena ze neixistuju.
tiez nevravim ze tuna sa nenajdu ti "slovensky mysliaci" doktori. vsade je dobre a zle. len na slovensku prevlada to zle viac ako dobre
@dana_l
tak to by si sa čudovala ,že som sa nestretla aj moje okolie ,ale vieš čo spraví buď rodička alebo pacient,je ticho a nechási to ,ak sa zmení zmýšlanie pacientov a nenechajú si to potom sa bude dať eliminivať čo najmenej takéto chovanie personálu,preto hovorím treba sa sťažovať ,ale na mieste ,nie hovoriť po ,sama som mala kolegyňu v špitály,ktorá sa nevedela vpratať do kože a vrchná ju tam držala boli ako dve kvôčky a nedarilo sa nám ju vypratať ,ale začali pribúdať reakcie od pac. tj.príbuzných a spolu s našimi sťažnosťami sa nám ju podarilo cez primára vypratať...a preto sa musia ľudia sťažovať ,ale na mieste,buď to riešiť priamo s vrchnou,dať si ju zavolať alebo primára alebo jednoducho stačí odmietnuť buď lekára ,aj to som zažila a odmietnuť aj zdr.personál ,ak j niekto z nich s kým som mala problém a ten človek sa nepriblíži k dotyč.pac.....je to právo pacienta a treba ho využívať,lebo takéto individuá na odd.sú a treba ich eliminiovať lebo to vždy robí z celého personálu jeden človek ,ktorý kazí renomé odd.....takže opakujem treba sa sťažovať a ohlásiť ,ale v špitály nie mimo...
Velmi ma vzdy pobavi, ked sa k porodu vyjadri bezdetna 😀 a ked niekto zije pomaly polku zivota v inej krajine, tak asi tie info o momentalnej situacii v zdravotnictve na SK nebudu tak celkom ok
1.vsade sa najdu dobri a zli doktori
2.nepotrebujem po porode sampanske ci steak, ale hlavne svaty klud 😝
3.to video mi prislo asi ako americky film
4.to, ze na SK nie je vsade "vymalovano" este neznamena, ze su tu aj vsetci Dr.na prd
5.to, ze v inej krajine je nemocnica tip top, este neznamena, ze su tam len dobri Dr.
6.ak je niekto nespokojny s pristupom lekara, tak ho moze zmenit!
Ja osobne mam s lekarmi na Slovensku prevazne dobre skusenosti.Co sa tyka porodu, rodila som v statnej nemocnici, doktori a sestricky boli mile az na jednu jedinu, ktoru som hned aj patricne usmernila.Neurychlovali mi porod, rodila som 23 hod a prirodzene.Dieta som dostala hned po narodeni na prsnik, bez toho, aby som o to vobec ziadala.Mam na nemocnicu a porod len prijemne spomienky.
V UK som isty cas zila, a nebola som spokojna s ich zdravotnou starostlivostou.Ked som si isla po lieky na astmu, tak mi Dr.povedala, ze mi lieky neda, ze bude prsat a bude sa mi lepsie dychat!!!Ano su tam skoro vsetci mili, usmievaju sa na Vas, 1000x sa Vas opytaju ako sa mate, ale to mi je na dve veci, ked mi nevedia pomoct.
@natas4 zhrnula si to uplne super!
ja by som k tomu este jeden postreh.kamarat teraz stravil 5tyzdnovu staz v sukromnej nemocnici na floride. vravel, ze mladi doktori su tam velmi hlupi 😕 , neviem posudit, to bol jeho postreh, vybavenie spickove, take u nas nebude nikdy 😅 ale z coho mu bolo uplne najviac zle, to bolo to divadlo, co hrali dr. pred pacientami 😀 takze ked si myslite, ze oni ked sa tak milucko spravaju a jasaju s vami, ze to je uprimne, tak nie je 😝 proste tam je ina mentalita, a pacienti si taky pristup vyzaduju. vravel mi, ze uplne isiel do kolien, ked tam mali nejakeho dedka a podarilo sa mu konecne po troch dnoch vykakat 😅 , ze doktorka bola z toho cela blazena, slova ako i'm so happy, you made my day a ockanie a achkanie, ze sa mu to konecne podarilo 😀 ze na toto by si nezvykol. ze chodia za pacientom 10x za den (inerne odd) a nic nerobia, len sa pytaju ako sa ma (pacient ma pocit, ze sa o neho zaujimaju) ale ze nejaka liecba alebo co... ze oni vedia aku ma pacient poistku a podla toho sa aj zariadia. a este tam si kazdy leka plati vysoku poistku, keby ho niekto zaloval, co je tam uplne bezne, ze sa zaluju aj za to, ze sa dostatocne lekar na pacienta neusmieval 😀 (v uvodzovkach samozrejme). takze zaspievat happy bday je to najmenej, nie? 😉
@dana_l
@aristka
ano treba sa ozvat, ale podla mna, kebyze sa mamina ozve tomu primarovi, ked sa jej na vizite opytal, aj keby vyhodili tu sestru... mozno tie dalsie by sa jej pomstili... o to ide o ten strach. Ja som tiez hovorila , nech povie.. ale ked spatne na to pozeram.. ja neviem.
na druhej strane maminu zachranili na SK. Ale mamina nadobudla taky nazor, ze radsej zomre doma ako by mala ist do nemocnice. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mariuskaa ak sa nikto neozve tak sa nic nezmeni. ak vidia ze jedna otvorila usta, tak aj ine budu odvaznejsie a povedia co je zle. ten prvy je ten ktory musi mat najviac odvahy, ktory musi si byt vedomy ze bude ten "zly". urobit tento prvy krok - byt ta osoba - to je to najtazsie.
@zuzkat1 ano, mysliet si ze mam plat ale kedze nie je dostatocny tak neurobim nic len ked dostanem nieco navyse - to je postoj cloveka, nie systemu. takze ak clovek si neuvedomi ze on je tam pre inych a nie len pre peniaze - tak sa nic nezmeni.
pretoze system ti nepovie zober uplatok. clovek so srdcom ho nezoberie, clovek bez srdca niekedy ani s uplatkom nezmeni svoje spravanie
@dana_l pozri Danka sme tu vidis aky je tu system... skus dat lekarovi peniaze .. zoberie? vyhodi ta i s peniazmi... ak popripade zoberie tie prachy tak moze koncit s karierou... takze keby aj doma maly taky system... tak by neboli problemy lenze dom akto ich vyhodi NIKTO.....
takze je to aj ten system... doma to vyuzivaju nikto im po rukach neklepa tak preco nie... netvrdim ze je to dobre ale zial... realita.
ocividne studovali len pre prachy.... ;((( no smutne ale co spravis..... keby ich zacali hromadne z ato vyhadzovat neboj ;) hned by bolo lepsie.
@monika15 tuna sa "boja" zobrat. na to si chcela poukazat. ale na slovensku sa ma tolerovat ze LEN s uplatkom ta beru za CLOVEKA? to je nespravne. to je postoj cloveka. tuna tiez urcite najdes ludi ktori zoberu uplatok. tajne, nie verejne. ale malo. lebo maju ten postoj - nadhlad - som tu pre niekoho a nie niekto pre mna. ja sa snazim niekomu pomoct, nie ja pomozem len ked budem chciet. ja chcem zachranit niekoho - nie, je mi jedno co sa s nim deje, ci zomrie, ako zomrie - dostojne a slusne ako clovek alebo ako niekto koho treba zahrabat uz zaziva.
toto sa musi zmenit v zmyslani mnohych ludi (nielen) na slovensku
@dana_l hej boja pretoze im zoberu LICENCE... preco to neni aj doma ??? preco im neberu keby tak zacali... tak hned by menej brali..... No tolerovat ci nie.. . zial tak to tam funguje...... je to smutne ale pokial lekari maju slobodu vo vsetkom to lepsie nikdy nebude.. hovorim keby ich zacali hromadne prepustat tak by bolo urcite lepsie.

@zuzkat1 ano 15.8. Za 1200 mas uplne vsetko. Dohromady si do nemocnice nic neberies. Iba osobne veci. Mas tam vsetko potrebne. Odporucam.