Prečo nemám pravidelné kontrakcie?

oblivian
27. apr 2018

Ahojte, večer som začala pociťovať bolestivé kontrakcie. V noci som kvôli nim skoro nespala, boli každých 15 minút a po každej som behala na záchod, preháňalo ma a bolo mi na vracanie. Ráno sa ale všetko zastavilo na niekoľko hodín, starala som o synčeka, hrali sme sa na dvore a takmer nič som necítila. Okolo obeda som zase začala mať kontrakcie, ale miernejšie ako v noci, rozchodila som ich. Boli dosť nepravidelné - 20 min, 8min,15min ... Ja som sa tešila, že už idem rodiť, no teraz neviem, či sú to vôbec kontrakcie... (tvrdé brucho, kŕče, silné bolesti ako pri menzese, bolesti v krížoch a v nohách).

alk05
27. apr 2018

to su nepravidelne, tzv. poslickovia

oblivian
autor
27. apr 2018

Stále iba poslíčkovia, aj keď som už po termíne? Doktorka mi na poradni povedala, že rozdiel je, že poslíčkovia nie sú bolestivé...

nana1710
27. apr 2018

Ak si po termíne išla by som pre istotu do nemocky - nech ťa pozrú 😉 radšej zbytočne ako niečo zanedbať - držím palce

11mirka22
27. apr 2018

@oblivian chod do nemocnice, ja som tiež mala pravidelné, intervaly sa skracovali, tak som šla, no po príchode do nemocnice prestali byť pravidelné. Na ctg už ukazovalo tachykardiu srdiečka. Prepichli mi vodu, pichli oxytocin a za dve hodky bola na svete. Po termíne by som to už nepodcenovala, mysli na dieťatko.

anjelic
27. apr 2018

@oblivian Taktiež som mala nepravidelné, dokonca aj prestali a nanovo začali. Šla som do nemocnice a tam tvrdili, že sa ešte ani neotváram, že sú to poslíčkovia a mám dva-tri dni čas. Bola som aj na pásoch, vraj kontrakcie nemám, lebo prístroj nezachytil a sestrička ma hrešila, že som odbila primára, keď mi chcel dať injekciu na zastavenie kontrakcií /že vraj mám čas/. Pôrod sa do troch hodín rozbehol a malá po ďalších štyroch hodinách bola na svete. Keby som sa dala odbiť, neviem ako by to dopadlo.

nicoli02
27. apr 2018

nooo verím ti, že by si to chcela mať už čo najskôr za sebou, ale tak to ešte chvíľku asi potrvá :(

danielak84
27. apr 2018

Rodila som pred mesiacom svoje piate dieta a kontrakcie vobec neboli pravidelne.Bolesti som mala cca od 1hod v noci a na prijem som prisla o 21:30,sestricka sa pytala ci su bolesti pravidelne a ja ze nie,raz 15 min raz 2 min raz 5 min a po vysetreni ma skoro nestihli vziat na salu,maly sa narodil 21:48.Pravidelne kontrakcie som mala iba pri druhom porode,ostatne porody som mala nepravidelne.

sasesoe
27. apr 2018

Ono mozes mat bolest ale ked nie je tvrde brusko tak to nie je kontrakcia. Al mozes mat len tvrde brusko a necitit (silnu) bolest. Ja som tak mala pri prvej ze som si to zle sledovala a vyhodnocovala. Skus este ci ustupia v teplej sprche. Mali by byt najskor slabe nepretrzite ako pred menstruaciou a potom silnejsie v intervaloch - to uz je to otvaranie a sprcha bud urychli otvaranie al odstrani poslickov kazdopadne pomoze.

jatva
27. apr 2018

Akoby is opisovala moj porod 🙂 Mala som taketo kontrakcie a do hodky od prichodu do porodnice som porodila. Az dokonca ziadna pravidelnost a ani to nijak extra nebolelo.

jatva
28. apr 2018

Ako to dopadlo? 🙂

oblivian
autor
1. máj 2018

Tak...boli to kontrakcie. Začala som ich mať vo štvrtok večer, mala som ich v piatok celý deň a večer už boli každých 5 min. Išli sme do nemocnice, tam sa mi bolesti stupňovali ale otvárala som sa pomaly. Synček sa narodil po 6 hodinách strávených v nemocnici. Čiže spolu cca 30 hodín od prvých kontrakcií (ktoré som ja už nepovažovala za poslíčkov). ☺

jatva
1. máj 2018

@oblivian gratulujem

lula313
1. máj 2018

Ja som mala presne toto iste, aj keď sa všade hovorí o tom, že poslickovia sú nepravidelne kontrakcie, už mna to boli tiež tie realne. Gratulujem k dietatku😊

papywest
1. máj 2018

gratulujem....prajem veľa zdravia obom.......a ja som to mala tiež takto ako ty vraj poslíčkovia a boli to pritom kontrakcie ......

lilinka2351
28. sep 2018

Ahojte vedeli by ste mi poradiť? Predvčerom okolo 8-9 večer som mala bolesti kríže brucho tak ako píšu že maju byť ale boli 8 min potom 12min prešli mi uplne ako by ani neboli na druhý deň znova okolo 9 večer a tie boli o dosť silnejšie a kratšie išli sme teda na pohotovosť tam povedali že som na 1cm otvorena a pri sone mi zasa prešli tie bolesti termín mam 1.10./18 čiže v pondelok a poslali ma na gynekologiu ležať a chcem sa spýtať mate take skusenosti že keď budem mať tie iste ako včera a že by mi zasa prešli vyvolali by mi pôrod ?
Ďakujem

ukulela
28. sep 2018

@lilinka2351 ja ti len drzim palce, nesustred sa na vyvolanie porodu. je lepsie, ked sa to rozbehne same ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre