icon

Prečo sa niektorým ženám nespustí pôrod sám?

Včera o 16:37

Prečo sa niektorým ženám nespustí pôrod sám od seba? Nerozumiem tomu. Všetky pôrody som mala vyvolavane. A to sa mi od polovice tehotenstva zvykne skracovať krčok a nakoniec musím aj tak na vyvolávačku. Toto tehotenstvo to iste, ani som už nebrala progestanell ktorý mi pre skracujúcemu krčok doktorka predpísala. A dobre som urobila. Teraz som už v 39tt a na pôrod to vôbec nevyzerá. Tak rada by som aspoň raz porodila bez vyvolavačky. 😞

anonym_b2ffe3
Včera o 16:46

@anonym_autor pôrod z vyvolania je fakt nafigu. Vie len tá čo naozaj vyvolavali už na poslednú chvíľu všetkým možným ... Príroda proste to tak je

januska12323
Včera o 16:47

Zatiaľ lekári neprišli na to ako sa vôbec spúšťa, takže to ani nevedia urobiť umelo podobným spôsobom.

anonym_909cec
Včera o 16:48
@anonym_b2ffe3

@anonym_autor pôrod z vyvolania je fakt nafigu. Vie len tá čo naozaj vyvolavali už na poslednú chvíľu všetkým možným ... Príroda proste to tak je

@anonym_b2ffe3 ja som mala vyvolavany a nevidela som v tom nic zle..vecer mi odtiekla voda do rana nic, dali mi tabletku, klystir, epidural a 12:59 na tri zatlacenia som to mala za sebou.

isadoraisa
Včera o 16:50
@anonym_909cec

@anonym_b2ffe3 ja som mala vyvolavany a nevidela som v tom nic zle..vecer mi odtiekla voda do rana nic, dali mi tabletku, klystir, epidural a 12:59 na tri zatlacenia som to mala za sebou.

@anonym_909cec sa ti machruje, ked ti zabral epidural :D

kiki68
Včera o 16:53

Mne sa druhy spustil sam, 38tt behom par minut smer nemocka. Hned zacali dlhe kontrakcie a 1,5 min medzi nimi. V nemocke mi na chodbe hned rupla voda a bolo hotovo. Neviem cim to je. Ale bol to rychly a hrozny porod. Nic pekne na nom nebolo, mozno prvych 10 minut

kiki68
Včera o 16:55
@isadoraisa

@isadoraisa ja som druhy mala bez vyvolavania, horsie ako vyvolavany. Abi jedno nebol s epi. Ten druhy porod nebol pekny, ten vyvolavany bol za mna o dost krajsi.

autor
Včera o 17:13
@anonym_909cec

@anonym_909cec ale ti aspoň voda odtiekla. Tak aspoň vieš že to prišlo a ide sa do nemocnice, aj keď tam to už musia podurit tabletkou. Mne ani ta voda neodtecie, mne ju musia vždy lekári prepichnut. Mám vždy určený presný dátum kedy mám prísť na príjem. Noci predtým nemôžem spať zo stresu. Musí to byt super keď to príde tak samo náhle nečakane.

anonym_d34429
Včera o 17:17

Oba pôrody mi museli prasknúť plodovu, oba som prenášala , oba vyvolávané
Nemám teda ako porovnať, keď by bol pôrod spustený sám od seba, prirodzene
Po mojich dvoch vyvolavanych viem, že nikdy viac

majlo1234
Včera o 17:18

Podla mna niektorym zenam treba viac ako 40 tyzdnov a spustil by sa sam. Mne prvy vyvolavali 4 dni a nevyvolali ani hovno

anonym_d15434
Včera o 17:28

@anonym_autor však pospasujte doma s mužom a hneď sa to rozbehne, aspoň u mňa to zafungovalo…

anonym_3a2474
Včera o 17:34

@anonym_autor Kúp si v lekárni Náparku pred pôrodom. Suseda si robila tú náparku a za 24h sa jej začali kontrakcie.

kiki68
Včera o 17:37
@anonym_autor

@anonym_909cec ale ti aspoň voda odtiekla. Tak aspoň vieš že to prišlo a ide sa do nemocnice, aj keď tam to už musia podurit tabletkou. Mne ani ta voda neodtecie, mne ju musia vždy lekári prepichnut. Mám vždy určený presný dátum kedy mám prísť na príjem. Noci predtým nemôžem spať zo stresu. Musí to byt super keď to príde tak samo náhle nečakane.

@anonym_autor ale vies, ze ked hned rupne voda, tak mas porod taky, ze to nic netlmi tie bolesti, cize mozes mat total agoniu kazde dve minuty grcat ( vid mna), lebo ta voda to vytlmi, takto schytas plnu silu. Plus to musis mat vedene ako rizikovy porod, cize napr nemozes do vody a taketo srandy.

anonym_81210e
Včera o 17:41

Vsetko je to individualne..
Prvy prepichovali vodu, ale predtym 18h kontrakcii a kazdu chvilu, uz to urcite bude.. jasne 🙈😂
Druhy voda praskla a nic, ziadne bolesti, porod o den a pol
Oba prenasane 6 a 10 dni..

maryetta
Včera o 17:42

Mne pri prvom odtiekla voda. Ale nic viac. V nemocke aj vyvolavali. Aj oxytocin. Epi nezabrala. Po 28hodinach sekcia.
Druhy porod vyvolavali. Voda praskla ked som isla na kozu. 20min na to sa dcera narodila.
Pro tretom a stvrtom prepichoval vodu dr. Porody boli vyvolavane.

autor
Včera o 17:45
@anonym_d15434

@anonym_autor však pospasujte doma s mužom a hneď sa to rozbehne, aspoň u mňa to zafungovalo…

@anonym_d15434 myslíš že som to pri všetkých predchádzajúcich tehotenstvach neskúšala? Každý deň som muža naháňala 😂 bol potom celý rad že som v šestonedelí, už slovo sex nechcel ani počuť 😂 moje telo nereaguje na nič. Som si povedala že pri tomto dieťati už nebudem robiť nič z tých banbkých receptov. Strata času.

autor
Včera o 17:47
@maryetta

Mne pri prvom odtiekla voda. Ale nic viac. V nemocke aj vyvolavali. Aj oxytocin. Epi nezabrala. Po 28hodinach sekcia.
Druhy porod vyvolavali. Voda praskla ked som isla na kozu. 20min na to sa dcera narodila.
Pro tretom a stvrtom prepichoval vodu dr. Porody boli vyvolavane.

@maryetta uf tak to si mala ešte horšie pri tom prvom dieťati. To potom lepšie keď najskôr prídu kontrakcie a potom ide plodovka

autor
Včera o 17:48
@kiki68

@anonym_autor ale vies, ze ked hned rupne voda, tak mas porod taky, ze to nic netlmi tie bolesti, cize mozes mat total agoniu kazde dve minuty grcat ( vid mna), lebo ta voda to vytlmi, takto schytas plnu silu. Plus to musis mat vedene ako rizikovy porod, cize napr nemozes do vody a taketo srandy.

@kiki68 och tak to tiež hrôza 😔

anonym_d15434
Včera o 18:01
@anonym_autor

@anonym_d15434 myslíš že som to pri všetkých predchádzajúcich tehotenstvach neskúšala? Každý deň som muža naháňala 😂 bol potom celý rad že som v šestonedelí, už slovo sex nechcel ani počuť 😂 moje telo nereaguje na nič. Som si povedala že pri tomto dieťati už nebudem robiť nič z tých banbkých receptov. Strata času.

@anonym_autor však ale sexovat sa nemá len za účelom vyvolania pôrodu… to ma byt pre radosť… potrebuješ orgazmus! To je iné ako plodenie 😜

maryetta
Včera o 18:03
@anonym_autor

@maryetta uf tak to si mala ešte horšie pri tom prvom dieťati. To potom lepšie keď najskôr prídu kontrakcie a potom ide plodovka

@anonym_autor ano. To mi aj dr povedal. Jednak som sa sice neotvarala. Ale aj syn chcel ist von ale islo tazko. Bez vody "na sucho". Zasekol sa v porodnych cestach. Tak bola sekcia.

anonym_6f3e37
Včera o 18:27
@anonym_b2ffe3

@anonym_b2ffe3 ja som mala 2 vyvolavane este pred terminom, raz tyzden a raz 2 tyzdne pred terminom, ten v 39.tyzdni, to bola zalezitost 45 minut. Neviem, preco to tak je, ale nebyva to pravidlo, ze to je zdlhave a tazke. Ten druhy bol dlhsi, ale nic hrozne tiez.

anonym_35b112
Včera o 18:29
@anonym_autor

@anonym_autor ja som práve opakom teba. Tak veľmi som chcela donosiť bábo aspoň do 39tt ale nevyšlo to ani raz, na druhý krát bola hlavička vonku ešte pred pôrodnou sálou

anonym_6f3e37
Včera o 18:30

Ja som mala 4 porody, prvy v ukoncenom 41.tyzdni, 3,5 hodiny, druhy v 40+4, 5 hodin. Treti v 39.tyzdni, vyvolavany, prepichli vodu a do 45 minut som porodila. A stvrty vyvolavany v 38.tyzdni, cas presne nebiem, lebo som mala oxytocinovy test, par hodin, ale nic strasne, vserko som predychavala a asi taka hodinka v zavere bola tazka.
Vodu mi prepichovali vzdy v porodnici.

anonym_909cec
Včera o 18:52
@isadoraisa

@isadoraisa a? Kazdy ma mozno, si to dat. A aj ked si das epidural aj tak to nieje bezbolestne.

anonym_b2ffe3
Včera o 22:48
@anonym_6f3e37

@anonym_b2ffe3 ja som mala 2 vyvolavane este pred terminom, raz tyzden a raz 2 tyzdne pred terminom, ten v 39.tyzdni, to bola zalezitost 45 minut. Neviem, preco to tak je, ale nebyva to pravidlo, ze to je zdlhave a tazke. Ten druhy bol dlhsi, ale nic hrozne tiez.

@anonym_6f3e37 viete vyvoláva sa rôznymi spôsobmi. Mne ho vyvolavali 3 dni čiže na mne vyskúšali všetko - balónik , tabletky každý deň , ku koncu oxitocin plus ešte nieco, samozrejme epidural bez neho by som zomrela bolesťou.... Takže ja som rodila na konci 40tt.

isadoraisa
Dnes o 09:16
@anonym_909cec

@isadoraisa a? Kazdy ma mozno, si to dat. A aj ked si das epidural aj tak to nieje bezbolestne.

@anonym_909cec b

kiki68
Dnes o 09:34
@anonym_autor

@kiki68 och tak to tiež hrôza 😔

@anonym_autor ja som si myslela, ze prvy ako bol vyvolavany prostaglandinom, ze preto mal taky spad a pri druhom mi doslo, ze moje telo tak rodi, ze velmi rychlo a bolestivo. Pritom som utla, vobec nie som kus baby.

luciaruz
Dnes o 13:28

Moj kŕčok maternice to nepochopil 😆 prenašala som, a neotvoril sa ani po troch dnoch rozťahovania v nemocnici. Bolest level 99. Nezelam nikomu. Nakoniec som preto musela ísť na cisara.