icon

Prečo sa píše len o rizikovosti cisárskych pôrodov?

ivett5
16. feb 2016

Ahojte mamičky, mám pred sebou o 3 týždne plánovaný cisársky rez. Vzhľadom na indikáciu, vek atď. Tak rozhodol doktor...
Len ma štve, že všade po celom internete sa píše len o rizikách pre matku, pre dieťa a strašenie a katastrofy ohľadom CR.
Prečo sa už konečne niekde nenapíše aj niečo ohľadom vaginálneho pôrodu? Ten je vari bez rizík? Bez problémov, akože
med lízať?
Už ma to fakt štve, chcem od vás počuť vaše názory, či pozitívne alebo negatívne na pôrody či také alebo také...
Ďakujem.
PS: najviac ma hnevá, keď sa píše, že deti narodené CR môžu byť autisti, príp. mať astmu, čo to s tým má spoločné?!!!

Strana
z5
misska22
18. feb 2016

Ahojte mamicky tak jasne ze lekari neboli nadseny no rozkazat vam nemozu ked sa rozhodnete je to vasa vec caka ma o par tyzdnov 4 cisarsky a cele tehu nepocitujem rozdiel medzi prvym tehu a 4 tehu vsetko prebieha uplne normalne a mam 3 chlapcov 11 rocny 9 rocny 3 rocny a teraz budeme mat dievcatko

ewisam
18. feb 2016

@misska22 Drzim palce 😉 Je zvlastne ze tak strasia, mne bolo povedane dr.,ze maximalne 3 a ze potom si treba vybrat bud mama s troma detmi, alebo deti bez mamy a kazdy normalne zmyslajuci si vyberie radsej stastnu rodinu...

ivett5
autor
18. feb 2016

@misska22 mne moj gynekolog povedal, ze 4 az 5 cisarakov moze byt... 🙂

kristinka86
19. feb 2016

@misska22 Pekne! Táto info ma celkom potešila. Manžel chce veľmi ešte jedno dieťa. Ja sa zas bojím. Povedali mi, že maternicu som mala veľmi tenkú, takmer nevydržala a že mi ju museli po sekcii látať. Vraj máme párik, tak nemáme pokúšať šťastie. A že ak sa náhodou rozhodneme, čo vyslovene neodporúčajú, tak po 5 rokoch aj to po kontrole maternice. Ale netuším, kde u nás vôbec kontrolu maternice robia. Žeby tam, kde sa robí 3D počas tehu? Netuším... 😔

ali08
19. feb 2016

@ivett5 ahoj.ja mam obe deti po cisárskom a sú zdravé. CR nebol vôbec plánovaný a nemala som ani problémy akurát že pri prvom som rodila v cudzine kde nečakajú že budeš prenášať ale buď ti pôrod vyvolajú a ak nič tak ti urobia CR no a druhý pôrod bol v Sk a to som prenasala neviem ci nie aj mesiac (termín pôrodu mal každý Dr.iny)a aj tak sa malému nechcelo ísť von no a tak mi urobil CR.praveze mne sa CR páčil pri druhom synovy neviem ako by som vyšla keby som mala rodiť normálne nato ze bol tak dlho v bruchu mal aj 4,5kg a ja keď som sa ani neozvala.ak ani panva sa nerozsirovala on by ma dotrhaná aj na zadku takže za CR som bola rada.riziko má aj normálne.porod sesterka rodila normálne babo ritkou zasivať ju musela aj z vnútra.babo malo vyklbenu ručičku.druha známa toľko tlačila že sa jej dieťatko akosi zapriecilo a začalo sa dusiť nakoniec ho museli mať na pozorovaní kôli nedostatku kyslíka v mozgu,je toho strašne veľa čiže aj normálny má svoje rizika pre oboch.a je to bluf čo sa hovorí že po cisárskom si KO na dosť dlho ja som už na druhý deň chodila a na 5som už bola na socialke. Vies ide tu aj o to ako sa k tomu postavis či si budeš pripustiť bolesť,a to ze si po CR ale nie.znama že pri chodila ako deges zhrbená pri kocári ešte mesiac ale to už bolo jej lajdackostou.nikoho nepočúvaj ver si a doktorom.ja som mala pri oboch spinalnu čiže od pása hore som bola pri vedomí a Dr.mi všetko hovorili čo sa deje a ukázali mi aj deti.

misska22
19. feb 2016

@kristinka86 ja mám 4 cisársky po 3 rokoch a ano tam kde sa robí 4D sa ti pozru na maternicu určite sa nemusíš bať mám kamosku ktorá má 6 deti cisárskym a tak isto jej hovorili že nemá skušať šťastie a bla bla bla no má 6 deti cisárskym a všetky si zdravé aj ona je v pohode 🙂

Strana
z5