Prečo si žena nemôže vybrať spôsob pôrodu?
Sme v 21. storoci. Preco si nemoze zena vybrat automaticky, aky porod chce?
Teda mam na mysli, cisarsky alebo prirodzeny.
@83lenka83 presne na toto som myslela aj ja.
@83lenka83 ja som sice zástanca prirodzených pôrodov, ale táto otázka a odpoveď nie je úplne správna. Správna otázka je aký je najistejšie najbezpečnejší pôrod? Odpoveď je cisársky. Je to jednoduché, pretože cisársky vie urobiť aj medik, ma úplne pod kontrolou dieťa, takže ak je neskúsený, tak radšej zvolí sekciu. Vedenie pôrodu chce šikovného človeka, ktorý vie čo robiť v prípade nepredvídateľnych komplikácií.
Avšak z dlhodobého hľadiska je najlepší prirodzený pôrod. Aj pre matku, ktorá ešte chce rodiť a nemať komplikácie. Aj pre dieťa, ktoré má výhody z toho, že prešlo prírodnými cestami.
Avšak samozrejme, že sú rôzne situácie. Ja som rodila sekciou, lebo bol malý v ohrození a jediné, čo ma zaujímalo bolo, nech je v poriadku. Určite by som netlačia stoj čo stoj na prirodzený. Moja mamina rodila 2x prirodzene. Dotrhana, nesedela poriadne 2 mesiace. Hroznú spomienku na. Hlavne na šitie po pôrode a pod. A toto je tá vec, že keby robili všetko preto, aby to bol fajn zážitok. Aby žena nemala väčšiu traumu z popôrodného šitia ako zo samotného pôrodu.
Ak by mala moja mama možnosť rodiť druhýkrát cisárom, tak by do toho šla. A tu je ta dôležitá info. Psychická pohoda po pôrode je mimoriadne dôležitá, takže aj toto musia dať do rovnice, keď rozhodujú. Avšak ak má niekto traumu, tak papier od psychiatra akceptujú, takže nemusí stoj čo stoj dnes rodiť prirodzene.
Ahoj tu v UK si žena môže vybrať pôrod aký chce aj ja som rozmýšľa nad cisárskym , ale ešte som sa nerozhodla.termín január
Ahoj v UK si môžeš vybrať aký pôrod chces , či cisársky či vo vani či doma 🙂 to len SR je prispate🙂 ja som si vybrala cisársky a nemenila by som do týždňa som bola fit , každý sa hojí inak ale ja som malého mala non stop pri sebe hneď ako ho vybrali a zvládala som to úplne v pohode

@simsalabim súhlasím. Máme kamaráta prednostu-porodnika a otvorene som sa ho opýtala aký pôrod je pre dieťa bezpečnejší. Jednoznačne odpovedal cisársky ale dodal aj to, že verejne o tom hovoriť nemôže lebo poisťovne by ho ukameňovali.