Pretlačenie plodu
ahojte maminy.som len par dni po porode a velmi ma zaujima ci ma te niektore skusenost alebo ste poculi o pretlacie plodu nasilu...porod mi trval 6.5hod prvych 4.5hod.bolesti ako pri menzese potom mi pichli vodu+infuziu to uz som myslela ze sa zblaznim.poslali ma na salu 4krat hore dole na kozu uz som mala tlaky.lekarka mi povedala ze to este nejde aby som tlacila.vraj sa potrapim.prosila som ich aby mi pomohli,v tom prisla nejaka stara porodna sestra a povedala aby som ju skusila nasilu pretlacit.lekarka vravela ze je to nebezpecne lebo som viacrodicka.tlacila som nasila,dve sestry mi tlacili na brucho tak ze som mysela ze ma zadusia.dcerku som vytlacila asi na 15 tlacenie.je ziva a zdrava.ja pozasivana. 😒 .nechapem ake riziko tam mohlo vzniknut lebo ked som porodila nikto uz to neriesil....dve hodiny po porode ma odviezli na izbu no nechali mi v ruke ihlu od infuzie,ze vraj keby nieco...v pohode som sa isla okupat a za pol hod.uz som mala navstevu manzela s detmi 🙂 🙂 🙂 🙂
@fidka79 - urcite maju zapisy v porodnici, aj ked teda Benji sa narodil v Nemecku ;) Len ja sa stazovat nechcem, fakt som bola spokojna, velmi ludsky pristup. Viem co sa dialo pocas porodu, nemala som v sebe jediny oblbovak, tak si to pamätam dost presne, v poslednej faze uz nevysetrovali, ale to bola otazka par minut, tak neviem, ci je sanca vediet, kolko to bolo centimetrov nakoniec, ale bolo to len par minut rozdiel a vraveli, ze musime tlacit proti krcku a to hned... len kvoli infoske si tu spravu asi vyziadat nepojdem 😀 😉
@fidka79 @anjelicek26 Pred 14ctimi rokmi som ako druhorodicka rodila druhu dceru... s rukami za hlavou a velkym usmevom, nakolko som mala epidural.( Po prvom "prirodzenom" porode som radsej volila tuto moznost a nelutujem) Rodil ma starsi skuseny lekar.... a po jednom dokladnom vnutornom vysetreni povedal: Ste otvorena na 6cm., ale krcok je mekky, poddajny, uz ste rodila, tlacit viete... ideme na to? 😅 Povedala som mu: Tak skusme 🙂 ...a na druhe mierne zatlacenie bola dcerka krasne lahucko vonku (3550gr)
Neviem ci pomohlo predchadzajuce pitie caju z malinovych listov, alebo uplna pohoda a uvolnenie pri porode, ale slo to.
@ask - tak Benji bol drobatko, 2675g ;) A tretie babo 🙂 Mozno mal uz fakt vyslapanu cesticku 😀
@anjelicek26 Hlavne je ze je zdravucky a este k tomu je aj nadherny 😅
@fidka79 🙂 Veru pre mna je rozhodujucim vysledkom ze vdaka odbornej pomoci mam tri nadherne zdrave deti. Som vdacna ze som natrafila vzdy na dobrych lekarov (aj sestry) s ktorymi sme to spolu zvladli. Sama by som si na to netrufla ani po 4-krat 🙂 Ak patris k tym co nam pomahaju pri tychto nelahkych chvilach, prajem Ti aby co najviac porodov bolo nekomplikovanych a ak sa komplikacie vyskytnu, tak nech sa vam dari ich riesit tak aby vsetko dobre dopadlo pre matku aj dietatko. Dakujem za peknu odpoved🙂
Ahojte aj mne tlacili na brucho a bola to vecsia bolest ako kontrakcie a podla mna uplne zbytocna.bez upozornenia mi zacala tlacit na brucho vobec som sa nevedela sustredit na tlacenie.az ked s tym prestala tak som konecne mohla tlacit.ked raz budem este rodit urcite im to dovolim iba ak by to bolo fakt nevyhnutne.toto bola pre mna velmi neprijemna a vycerpavajuca skusenost .a to som bola otvorena normalne na 10cm.
ja som pila pred pôrodom 2 mesiace caj z ostruziny malinovej pohybu som mala dost mam doma dve deti dost aktivne + domacnost a okolo rodineho domu...takze neviem preco som to musela takto mat a tlacit.dcerka nebola v ohrozeni ozvi boli dobre.....teraz mam len problemy s curanim a pozasivana som krizom krazom

mne tiez tlacili na brucho pretoze mala nie a nie vyjst von..bolo to neprijemne tlaky....ale keby netlacili mala by sa udusila...a mne by tam tiez hrozilo velke riziko......