Preventívna hospitalizácia a dohovor o ukončení gravidity
Ahojte, prosim Vas, zajtra mam ist do porodnice, som v 40tt, moje prve tehu bolo ukoncene v 42+0, nakolko som mala malu stale vysoko a nepripravili sa mi porod.cesty, dcerka mala miery 4100/52, cize som mala cisarsky, teraz mam to iste, mam predoperacne uz 2 týždne urobene, termin mam 9.12. a moj gynekolog mi na sprievodny papier napisal "prevent. hospital. a dohovor o ukonceni gravidity v 40tt"...myslite, ze idem len "pokecat" s primarom o datume sekcie alebo si ma tam rovno nechaju,kedze som uz 40tt...mate niektorá taku skusenost? Dakujem.
to si myslim aj ja, ale zo skusenostami z prveho porodu,kedy do mna pchali tablety a oxitocin na vyvolanie a potom celý týžden absolutne nic, len cakali a natahovali cas, tak normalne sa bojim, ci ma zas nenechaju prenasat,ze "co ak sa rozbehne spontanne"...ale mam v knizke napisanu nejaku diagnozu (roztihanutie lonovej kosti) a preto mi moj Dr. povedal,ze sa neodporuca rodit prirodzene,aj keby som tentokrát chcela...ale nasim doktorom sa nejako do cisarskych nechce, jedine ak su akutne..no uvidim zajtra, pre istotu beriem tasku.
@sisinka29 to si myslim aj ja, ale zo skusenostami z prveho porodu,kedy do mna pchali tablety a oxitocin na vyvolanie a potom celý týžden absolutne nic, len cakali a natahovali cas, tak normalne sa bojim, ci ma zas nenechaju prenasat,ze "co ak sa rozbehne spontanne"...ale mam v knizke napisanu nejaku diagnozu (roztihanutie lonovej kosti) a preto mi moj Dr. povedal,ze sa neodporuca rodit prirodzene,aj keby som tentokrát chcela...ale nasim doktorom sa nejako do cisarskych nechce, jedine ak su akutne..no uvidim zajtra, pre istotu beriem tasku.
@veronika426 to je pravda, ze davaju vyvolavacky a podobne a mamicky tam len cakaju kedy uz porodia a niektore fakt nic. na poslednu chvilu ich potom beru na cisarsky. urcite si ta tam nechaju.
@cerez no dufam. Alebo mi len povedia pridte o 2 tyzdne na kontrolu. Ak dovtedy nic,tak potom urobime sekciu..
@sisinka29 keby mi hned v utorok urobili sekciu,to by bolo najlepsie,ziadne na zazrak. Lebo ak tam mam 2 tyz.len tak lezat,tak to mozem byt radsej doma pri dcerke.
@cerez no dufam. Alebo mi len povedia pridte o 2 tyzdne na kontrolu. Ak dovtedy nic,tak potom urobime sekciu..
@veronika426 podľa mňa ti povie, kedy máš prísť na hospitalizáciu...možno hneď v ten deň ťa tam nenechajú 🙂
@ankaevka ked ma roztiahnutu lonovu kost, tak by som veru riadny porod (po predchadzajucom cisarskom) ani nezvazovala. Ak si pocula o rozpadnuti (otvoreni) panvy, tak vies na co narazam - je to diagnoza s ktorou skoncis na 2-3 mesiace zavesena v plachte nad postelou v nemocke.. A kedze ma aj starsie dieta, ktore ju potrebuje, je naozaj odveci nieco take riskovat.
@veronika426 podla mna si dohodnes s primarok termin, ked prides, inak by ti kazali prist nalacno atd.. Cize skor by som to videla na "pohovor" ako hned na sekciu, ale taska v aute pre kazdy pripad, istotne neposkodi ;)
@monyccka ano presne to s tymi plachtami mi hrozi. Neviem ci doktor neurobi tak,ze mi da termin ten tyzden niektory den,len ci tam ostanem na pozorovanie alebo ma poslu domov,neviem ako to zvyknu robit.
@veronika426 k tej porodnicovej taške si pribaľ podrezaný jazyk a asertívne správanie,to asi pribalené ešte nemáš 😉 a pýtaj sa,vykonzultuj si to,informuj sa
@sisinka29 - nechapem preco by mali pri 4000g a plus robit sekcie, to je dobra blbost, ak sa neurazis. Sama som to zazila na vlastnej kozi a na druhy den po porode som fungovala uplne normalne, sedela, chodila, cikala, absolutne ziaden problem. Alebo si vacsie deti nezasluzia prirodzeny porod?
@veronika426 - urcite si ta tam nechaju. ja som bola hospitalizovana s jednou babou, co mala termin az o 2 tyzdne, ale uz si ju nechali a tyzden pred terminom jej povedali, ze jej urobia cisara (prvy mala tiez cisara, lebo rodila na konci 42tt ako ty).
@sisinka29 z tohto pohľadu máš možno pravdu ale brať to takto striktne a nedať šancu na prirodzený pôrod a pritom určite tam zohrávajú aj iné faktory ako len výška mamičky a váha bábätka...ako sa lekári často mýlia pri výpočte váhy bába pred pôrodom, veľkosť panvy...je toho určite viac, takže s týmto s tebou nesúhlasím aby sa robil automaticky cisársky 😉
Takže si ma nakoniec nenechali v pôrodnici ,vravím, tí doktori v našom meste, maju čas na všetko (pri prvom tehu ma nechali prenásať 15dni), objednali ma až o týžden na prijem a v utorok na sekciu, pritom mi povedal, ze to zas je vacsi plod, tak neviem naco cakaju...pritom pokial viem, tak plánovaný cisarak sa robí minim. týžden pred termínom a mne ho urobia až po termíne 😠 kludne mi tu sekciu mohli urobit uz aj zajtra pri mojich bolestiach v lonovej oblasti 😒 Ale asi uz mal plný diár na zajtra 😀
@veronika426 rychlo si najdi lekara ked sa tvojmu do cisarskeho nechce ak nemas tak KOCH ty potom budes mat doma to babetko drzime ti palce
@veronika426 nechcem ta strasit vybav si radsej lekara a drzime ti palce ono sa to oficialne vie aj nevie vies o com hovorim
@lila77 Už som si povedala, že to už ten posledný týžden nejak "dobačujem". Aspon budem na Mikuláša pri dcerke, to jediné ma teší 🙂

ja si myslim ze ta tam aj nechaju urcite. známa rodila tiež ako ty nedávno a žiadny cisársky jej nespravili, sa dotrápila ☹ podla mna pri pretahovani a pri 4000g babetkach by mali robit cisarsky.