Príšerný strach z pôrodu
mám priserny strach z pôrodu, som v nemocke uz par dni, ako som začala prenásat..nič somnou nerobia, na pasoch kontrakcie ziadne, dali mi oxitocin a ani jedna kontrakcia, mala sa ma super vsetketo ho ma dost...a ja som uz na prasky, tie vysetrenia zo spodu bolia, neotvaram sa a psychicky som uplne na prasky :(((( asi mi daju tu tabletku zo spodu a to su vraj riserne kontrakcie tak je mi uz teraz zle z toho, som precitlivena ja revem aj u zubara
@aristka A tá tvoja veta, že pokiaľ odvediem nejaký pôrod mám písať skúsenosti z praxe. Prepáč, ale ty si myslís, že všetky ženy ktoré jej napísali sú gynekologicky, ktoré majú odvedene stovky pôrodov? Tak potom prepáč, asi som na lekárskom fóre. Ja tiež verím predovšetkým lekárom. Mám za sebou operácie, liečim sa na endometriozu, mám odkojene 4 roky dokopy. Čiže sa zapájam do tém, ktorým trošku rozumiem ako laik. Netvrdím, že som lekár. Čiže mamička si prečíta názory viacerých žien a aj tak si urobí podľa seba. ústava SR mi dovoľuje vyjadriť svoj názor, tak sa nestaraj do mňa. Mám vysokú školu, skús poucat menej vzdelane mamičky, kto je zodpovedný za ich život a zdravie. Pekný deň
@samara9 presne takýto problém mám aj ja,len s tým rozdielom,ze ja mám 10dni do termínu.Včera má po 2 tyz prepustili z nemocnice a nič somnou nerobili vraj neni dôvod,aby som tam ďalej bola,ze mam čakať doma,v stredu nám ešte poradňu.Po tom,čo som v nemocnici chodila na pásy hneď vedľa pôrodnej sály a počula všetkytie baby ako tam kricia,trápia sa a podobne som dostala strašný strach z pôrodu.Doteraz som sa tešila na malinku ale teraz je pre mňa pôrod nočná mora...ja som odjakživa strachoput mne aj ked berú krv zo žili odpadavam,ja neviem ako to prežijem ked budem mať taký ťažký pôrod alebo dlhý a ešte ked som počula ako poniektorí lekári po tých babach kričia,aby im tam nezjapali a podobne...neviem bojim sa veľmi...
@samara9 hlavne hlavu hore 🙂 aj mne vyvolávali pôrod - 1 deň po termíne. Stále som dúfala, že ma ešte pustia domov ale pre menej plodovej vody som ostala ležať a začali s vyvolávaním pôrodu. Tiež mi dali tabletku odspodu a pôrod sa začal pekne rozbiehať. Ešte dr. vravel, že to nemusí zabrať na 1x ale ja som bola pevne rozhodnutá, že to bude iba jedna tabletka a budem rodiť. a tak aj bolo, po 4 hodinách bol malý na svete. Môžem ti poradiť iba dve veci - na všetko sa pýtaj dr aj sestričiek a pozitívne myslenie tiež urobí svoje. Choď sa poprechádzať, aj do bufetu, hocikde, aby si stále nemyslela na svoj strach. Keď budeš držať bábätko ani si nespomenieš, že si sa bála a niečo ťa bolelo.
@henikapetko ja som nikdy nevidela ,že by na pôrodnici ziapali po mamičkách ,aby nekričali ,ono povedia nekričte a namiesto kriku sa sústredte na tlačenie ,pretože ak žena kríčí netlačí ...inak ak sa k tbe bude nieto chovať nedôstojne ,máš právo ho na mieste odmietnuť či dr. alebo zdr.a dotyčný sa k tebe nepriblíži ,odmietnuť stačí ústne ,plus je tu možnosť potom podať ešte sťažnosť .....inak keď si to tu spomenula ,v sobotu na markíza bola komédia americká a herečka tam rodila a kričala a zdr.brat ju tam upozornil ,že nekričte ,lebo nám vyplašíte ostatné mamičky ..... 😉
@samara9 skus to brat z pohladu toho miminka, ono citi vsetko co Ty, vnima Tvoj stres a cim viac sa bojis a stresujes,tym viac mas takych hormonov v obehu,cize co mimco spravi? no predsa ostane v domceku a este aj zamkne dvere 🙂 ze na ten svet sa ako ponahlat nemusi,ze asi nie su idealne poveternostne podmienky,ked mamina ma taketo stresy. Takze by som zmenila uplne ten pristup k tomu. nech uz to boli jak fras,tak vydrzat a ukazat mimcu tu silu,ako sa tesis,ze pride na svet, nech mu tam dole lekarska razia nedojde narobit poriadky 🙂 Urcite to zvladnete, musis si verit a brat bolest tak,ze to prejde. Nebudes rodit cely zivot, iba par hodin.
Ked je vraj zubar horsi,tak potom idem s kludom rodit, horsie nez moja predosla sadisticka zubarka to uz nebude 😀 drz sa!
@samara9 ja som sice otvorena bola uz vopred,tyzden ,ale malemu sa nechcelo ist von,takze tabletka-vyvolavacka,vobec to nieje az taka hroza,neboj,nemam to ako porovnat,mam len jedno dieta,ale tesila ma skutocnost,ze to bude rychlo,o deviatej mi dali tabletku ...kontrakcie som si vyvolala v sprche,asi o 11stej a o 13stej bol maly na svete...sup sup....hlavne mysli pozitivne ...zvladen s to ;)
Ahoj, tiez revem u zubara- aj po dvoch detoch! ale tu ti nejdu trhat zub, idu priviest na svet tvoje dieta!!! 😉 V nemocnici som lezala tyzden a stale nic ako ty... dostala som tabletku odspodu+oxytocin.... o deviatej rano a o jednej bola mala na svete, jasne mala som bolesti, mm hovori ze som si trosku zavzdychala aj pri siti, dokonca ma nastrihli mimo kontrakciu, lebo dcera uz bola v porodnych cestach a ja som sa stihla otvorit len na 8cm.... ALE- mam kraaasne zdrave dievcatko a ak by bolo treba, kludne by som to pre nu robila aj kazdy den!
Pri synovy to tiez zacalo vyvolavackou, na ktoru on zle zareagoval a sposobilo mu to zlyhavanie srdiecka, tak bola akutna sekcia- rozrezane brucho, 3mesiace som si nevedela z lahu sadnut.... a vies co trapilo mna- ze ma okradli o najkrajsi zazitok- prirodzeny porod! 😉 ale aj tak som lekarom max vdacna- oni vedia co robia, neboj!!! drzim palce!!!
Keď už sa bavíte o tých zubároch, ja tiež radšej porodím, ako ísť raz k zubárovi 😅
@miriam11 uplne ti rozumiem ja som na tom rovnako ale uz si nenaviberame nejako to von musi a my zeny sme silne je to bolest ja som do 3 hodin aj s bolestami mala odrodene tiez som povedala nikdy viac ale bolest pominie a budeme sa tesit s nasich deticiek ten strach je normalny kazda ho mame ja sa bojim aj prirodzene rodit a sekciou asi este viac somariny mi napadaju ze sa nezobudim a tak. nie som blazon ale ten strach je asi prirodzeny 😉 😉 😉 😉 😉
@samara9 ja som mala velmi dobry porod, ale pravda je ze vobec som sa takto nestresovala, ani nebala, stale som sa snazila pozitivne na to mylsiet a tak to aj dopadlo - rychlo, hladko, bolesti to sa dalo, nic desive. Ak sa takto velmi bojis, tak skus podla mna zohnat akukolvek pomoc z rodiny, kto Ti vybavi cisarsky a budes to mat hladko za sebou. Ak nechces tu tabletku zo spodu, tak skus doktora poprosit, dohovorit mu, vysvetlovat a dohodni si ten cisarak. Este lahsie by cisarak dali ak mas silnejsie dioptrie, cukrovku, selest na srdci, nejaku chorobu.
Tak ako si to zvladla?
daj si epiduralku. nebudes nic citit.

@aristka Pokiaľ viem, toto je diskusné fórum mamičiek, nie seminár pre lekárov. Takže ja pridávam len svoje laicke názory a skúsenosti. S nažím sa mamičku povzbudiť a napísať ako som strach z pôrodu prežívala ja. Pokiaľ tomu rozumiem má strach predovšetkým z bolesti, keďže sa bojí aj zubára
Ak chce počuť odborný názor, nech nehľadá informácie na modrom koniku, ale odporúčam obrátiť sa na gynekológa. A ja nasekám hrdinku, ani nehrám najdôležitejšiu. S tvojim dovolením som písala O sebe a svojich porodoch. Asi si idem zháňať skriptá a študovať aby som sa nabudúce mohla vyjadriť.