Protilátky po pôrode

katrina18
23. jan 2014

baby, určite ste to niektore z vas mali....chcem sa spýtať že čo može sposobiť ak mi protilatky nepichli ??? ma to nejake nasledky ???

katrinka8
23. jan 2014

@katrina18 - myslis na Rh-faktor? Vseobecne by sa Ti nemalo stat asi nic, ale moze to robit problemy pri dalsom tehotenstve. Po porode mi ich vzdy pichli a navyse som musela ist po 1/2 roku na kontrolu protilatok. Takze ak myslis toto, ja by som sla k dr. s tym co najskor asi. A kedy si rodila?

katrina18
autor
23. jan 2014

no ved to že ja som tam bola teraz rok po porode na kontrolu a sestrička mi len vravela že som 3 mesiace po porode mala prisť na protilatky, a vravela že teraz už nič...tak neviem teraz,,,a ake problemy to može sposobiť ?

katrinka8
23. jan 2014

@katrina18 - no, ak Ti po porode pichli rhegu a iba si nesla na kontrolu protilatok, tak vari sa nic take nestalo. Inak to je zjednodusene povedane tak, ze ked Ty mas Rh-, Tvoj partner Rh+ a babo zdedilo Rh+ po Tebe, tak Tvoja krv si bude vytvarat protiolatky proti krvi Tvojho babatka (pri prvom babatku nie je ziadne riziko, ale porodom sa Ti do krvi mozu dostat tie faktory od babatka - cize tie +-ka z jeho Rh+ krvi) a moze z toho vzniknut hemolyticka choroba novorodenca. Tuto je to celkom dobre vysvetlene: http://najmama.aktuality.sk/clanok/1133/hemolyt... alebo aj tu je o tom nieco: http://primar.sme.sk/c/4116812/rozne-rh-faktory...

peta2999
23. jan 2014

@katrina18 Ja som dostala 2krát protilátky v pôrodnici a ani raz mi nehovorili že mám isť na kontrolu protilátok.

ingmiriama
23. jan 2014

@katrina18 ja som ich tiež dostala po pôrode...a presne ako píše @katrinka8 po pol roku som musela ísť na kontrolu

katrinka8
24. jan 2014

@peta2999
@ingmiriama - asi to zavisi od konkretneho gynekologa, ktory si da alebo neda namahu to kontrolovat, zda sa... 😠

veriiii
24. jan 2014

@katrina18 pri prvom dietati nebyva reakcia, horsie by to bolo pri druhom ak by malo ten protichodny rh faktor..vtedy uz pocas tehotenstva sa zacnu tvorit protilatky, moze to byt zivot ohrozujuc stav,pre matku aj plod..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre