Prvá noc za nami
Žienky mamičky v prvorade vám želám šťastný Nový rok....ten môj začal biedne ....mám druhé krásne dievčatko prišlo na svet v stredu sekciou všetko dobré dopadlo včera nás pustili domov či som nečakala po 4dnoch... Mala sa pridala od prvého momentu aj laktacia sa rozbehla 3den som už mala až tvrdé prsia čo som sa bála že bude aj to sa ukludnilo no prvá noc bola des pri prvej dcérke som nemohla spať celú noc lebo sme ju pozorovali a teraz som aj chcela a nedalo sa lebo mala vkuse chcela prsník toľko čo som ľahla k nim už zas nespala som nič teraz som sa zobudila mala spí už štyri hodiny teraz nechápem že nieje hladná a v noci v kuse viem že je skoro aby v noci bolo oukej ale už si namyslam či je dobré prisata či mlieko je oukej poraďte lebo strašne som rozbitá toľko vstávať po sekcii kým sa ku nej dostanem a to je hneď pri mne ...asi musím len vydržať ďakujem vopred za prečítanie a povzbudivé slová
@vyhuelka Prepacte, ale toto je strasny a neskutocne mylny nazor, ktory je uz daaaaavno vedou vyvrateny. MOzno by ste si ako novorodenecka sestra mohli nastudovat, ze dietatko nerozoznava den a noc. Uci sa to podla ...... no, treba studovat 🙂
@barboragondova skúste si prečítať všetky moje komentáre a čítať s porozumením... dieťa to treba naučiť... aj prenatálne je dieťa aktívnejšie v noci ako cez deň... to by ste zas mali vedieť vy ako pôrodná asistentka
Ach jo😂
@vyhuelka "Novorodenci majú otočený režim... treba ich cez deň pravidelne budiť na papanie aby boli na noc unavení a ono sa to postupne ustáli " . Tri nezmysly v jednej vete. 1. Novorodenci maju otoceny rezim
2. Treba ich cez den budit.
3. Ono sa to postupne ustali.
a
4. Prenatalne je dieta aktivnejsie v noci. ???
Budem vam vdacna, ak mi date link na odbornu literaturu, kludne aj v inom jazyku, ci v anglictine, nemcine ..... ktora sa o tomto zmienuje.
@barboragondova prepáčte som na materskej a momentálne tehotná nemám čas vám hľadať zdroje, si ich pohľadajte sama.... pekný večer
@vyhuelka V žiadnej dostupnej odbornej literatúre sa o nicom takom nepise.

@vyhuelka ziaden rezim vytvarat netreba, dieta si ho vytvori same a nenasilne 🙂 a prepac ale nemozes porovnavat deti ktore vidis v praci tak prve tri dni zivota s beznym zivotom doma s rodicmi.. mimochodom tiez som z oboru ;)