icon

Ako zrušiť plienku na noc u trojročného dieťaťa?

Včera o 09:49

Dcerka ma bez par drobnych 3 roky a ma este plienku na noc. Kedze vecer vypije 250ml mlieka, je to logicke.. Neviem mam zrusit mlieko?? Dokym bude pit tolko tak asi sa pocika vzdy kedze tvrdo spi. Na denny spanok uz plienku nema..

zuzanaete
Včera o 09:56

Nepocikavanie sa na nocny spanok sa neda matremovat. Jedine mozes skusit zrusit vecer mlieko, ci potom vydrzi necikat ceku noc. Ak stale bude rano plienka plna a v noci sa sama na cikanie nezobudi, tak telo este nedozrelo. Musi sa zacat tvorit dostatok hormonu, ktory blokuje tvorbu mocu pocas spanku.

autor
Včera o 10:04
@zuzanaete

Nepocikavanie sa na nocny spanok sa neda matremovat. Jedine mozes skusit zrusit vecer mlieko, ci potom vydrzi necikat ceku noc. Ak stale bude rano plienka plna a v noci sa sama na cikanie nezobudi, tak telo este nedozrelo. Musi sa zacat tvorit dostatok hormonu, ktory blokuje tvorbu mocu pocas spanku.

@zuzanaete aha dakujem len to sa obavam ci mi zaspi mlieko na rano nieje problem ak nema ale vecer ano☹️

mimaapeto
Včera o 10:10
@anonym_autor

@zuzanaete aha dakujem len to sa obavam ci mi zaspi mlieko na rano nieje problem ak nema ale vecer ano☹️

@anonym_autor tak daj mlieko skôr... potom vycikať a potom spať... už má dosť rokov to na večer neumývate zúbky napr po mlieku? to už by mala mať režim normálne večera, popripadne mlieko vypiť umyť zuby, vycikať a spať...

krasneleto
Včera o 10:15

@anonym_autor pije vela pred spanim... ale nemusi to byt len o mlieku . moja bola vycikana pred spanim a ani toho boha sa zobudit... kludne by spala aj celu noc v pocikanom, vobec jej to nevadilo.... v noci ju budit na zachod bolo plne placu, uplne bola dezorientovana... a potom som si citala, ze ak nema 5 rokov, mam si dat pohov a nechat dieta dorast... aj lekar ma tlacil nech zoberiem plienku hned ... aj som veru vzala ale nemalo to ziaden efekt- kazdu druhu noc by spala v pocikanom ... tvrdy spanok ma dodnes, mozem mat doma zurku a ona otvorene dvere, vysavat jej pri hlave a ani to s nou nepohne... ... prislo to potom same... daj tomu cas.. ale vyskusaj to mlieko zredukovat na minimum

anonym_6364fe
Včera o 10:16

@anonym_autor u nas to bolo tak, ze teda ja som kojila, takze asi vela toho nevypila, ale aj tak, proste sme skusili, povedala som, nemas plienocku, ked Ti bude treba, zobudis sa a pojdem s Tebou cikat. OK, parkrat to nestihla, pocikala sa, este aj teraz sa obcas stane, ale ona sa naozaj zacala budit na to cikanie - vacsinou. Tie noci, ked sa pocika, su o tom, ze nesttihne sa zobudit alebo dobehnut. A ked viac pije na noc. Ale kym mala plienku, stale bola rano mokra a velmi. Takze asi menej toho vecerneho mlieka alebo skor, nie tesne pred spanim...

anonym_6364fe
Včera o 10:18
@zuzanaete

@zuzanaete u nas toto napriklad neplatilo. Plienka bola plna stale, nebudila sa na cikanie. Ale ked sme dali plienku prec, zacala si to uvedomovat a budit sa. Keby som cakala na suchu plienku, tak sa asi ani neodockam. Ale toto sme mali pri vsetkych 4 detoch, takze neviem...🤔

jarmila2010
Včera o 10:19
@zuzanaete

@anonym_autor suhlasim s prvym komentarom,ze este dcera nema dozretu nervovu sustavu...mam vlastnu skusenost s dcerou,kt mala viac,ako 4r a presli sme si tym...uz aj jej to bolo neprijemne a nechcela plienku,ale kedze sa nedokazala zobudit na cikanie a mala nehody,tak sme kupili plienkove nohavicky a mala ich na spanie,dokedy nebola niekolko noci sucha...ked"prisiel jej cas",tak mohla aj pit pred spankom a prespala bez nehody celu noc...alebo sa aj prebudila...riesila som to aj s pediatrickou a ta povedala,ze za problem sa to povazuje,az cca vo veku predskolaka

anonym_72e693
Včera o 11:00

Moja keď už mala návyk cez deň ísť cikať na nočník tak v noci mala vždy suchú plienku.Ak vnoci ešte cika tak nechaj ak máva suchú plienku tak jej ju nedavaj.Moj názor.Samozrejme ty najlepšie vieš ako je na tom

autor
Včera o 11:01
@mimaapeto

@anonym_autor tak daj mlieko skôr... potom vycikať a potom spať... už má dosť rokov to na večer neumývate zúbky napr po mlieku? to už by mala mať režim normálne večera, popripadne mlieko vypiť umyť zuby, vycikať a spať...

@mimaapeto umyva zubky pred mliekom potom uz je pri mlieku malatna a z postele ju tazko dostat

anjelicek26
Včera o 12:03

My sme presli na vodu asi tri tyzdne dozadu, kvoli zubkom... ono je vcelku jedno jedno ale co pije, cikat bude...bud to hormony ukociruju alebo nie... pokial v noci cika, plienku nechavas, aj do 6 rokov bez nejakej spekulacie nad tym...

kitycat
Včera o 12:58

Len jej tu plienku pekne nechaj, kym ju nebude mat aspon emsiac v kuse suchu. Ci sa ti chce v noci 1-2x prezliekat postel? Lebo natrenujes akurat tak vymenu plachy, jej mechuru to podla mna nijako nepomoze 😀

anonym_0f4478
Včera o 13:11

@anonym_autor a kde je problém? Ledva 3 ročné dieťa s plienkou v noci je upne bežná vec. Na to musí dieťa dozrieť, vysadiť mlieko večer ti nepomôže. Ale skus.

zuzkaa1991
Včera o 14:09
@anonym_autor

@anonym_autor tak ako pise vyse pani ohladom noci musi dozriet hormon...ja si nepamätám koľko rokov mala dcera ked sme zrusili plienky na.noc odplienkovana bola od 2r a asi ako 3r az 3.5r som zrusila ak mala cistu plienku mesiac rano hned sme utekali na wc a vzdy pila.mlieko plus aj v noci
A nikdy som nebudila dieta

tanyan
Včera o 14:56

Netlač, radšej nech sa obe vyspíte. Ja si pamätám ako sa mi po nočnom odplienkovaní dcéra začala v noci ozývať s plačom, že ju bolí bruško... Aj mne chvíľu trvalo, kým mi došlo a potom som jej vysvetlila a potom ona pochopila, že "ciko" chce ísť von. 😀
Niektoré noci chodím aj ja na wc, aj manžel občas, takže považujem za úplne bežné, že aj dieťaťu niekedy aj v noci treba. A kým nedozrie na plnú kontrolu, tak odporúčam radšej plienku, pokojne aj do 5-6 rokov.

autor
Včera o 15:06

@anonym_autor dakujem baby tak mlieko este ponecham

anonym_06a907
Včera o 15:38
@anonym_6364fe

@zuzanaete u nas toto napriklad neplatilo. Plienka bola plna stale, nebudila sa na cikanie. Ale ked sme dali plienku prec, zacala si to uvedomovat a budit sa. Keby som cakala na suchu plienku, tak sa asi ani neodockam. Ale toto sme mali pri vsetkych 4 detoch, takze neviem...🤔

@anonym_6364fe nocne nepocikavanie sa neda natrenovat. je to ozaj len o dozreti. je to medicinsky fakt.

marianarem
Včera o 19:50

@anonym_autor Mozes toho mlieka davat postupne menej. Ale moj mal plienku na noc do 4.5r, potom zo dna na den utalo a odvtedy uz ani raz v noci necikal, uz su to viac ako 2 roky. Vsak plienka na noc nie je nejaka zataz, minie sa jedna za den, nie je to drahe, nie je s tym robota..Ja som proste cakala a dockala som sa

zuzubb007
Včera o 20:03

Umývať zuby pred mliekom je veľmi zlý nápad, zachvílu sa jej rozpadnú celé zuby, je to trojročné dieťa mlieko už nepotrebuje piť nieje kojenec, plienku dole a vybavené za dva dni pochopí, predtým by som to natrénovala aspoň pár dní aby mali úplne suchú plienku v noci, to čo su za rady pletienku do 6 rokov, ak 6 ročne dieťa nevie vydržať tak je tam zdravotný dôvod a to treba s doktormi riešiť