icon

Prvý pôrod som mala cisársky. Bude druhý prirodzený?

medlin31
2. jan 2012

Ahojte žienky, moc prosím o cennú radu. Môj prvý pôrod bol cisársky v r. 2010 (november), pretože dcérka bola otočená KP tak sme zvolili s doktorom po dohode ,takúto možnosť. Som druhý-krát tehotná (vlastne rok po cisárskom pôrode), a rozmýšlala som, že ak by bolo bábätko otočené dobre - hlavičkou dolu, termín pôrodu mám 4.8.2012 či by bola možnosť rodiť prirodzene..? čo si budeme hovoriť, ten cisársky - hlavne po ňom,to zotavovanie a tak,nebola prechádzka rúžovým sadom.. Ale neviem, či je to možné?Či je tam riziko, že sa jazvička roztrhne a nastane krvácanie - následne operácia..
Moc preto prosím, o Vaše rady, názory.. lepšie je, keď človek vie, do čoho ide, a čo ho čaká!
Predom Vám moc ďakujem!

Strana
z3
medlin31
autor
19. jún 2012

Ajojte ženušky, tak sme sa dogúlali už do 34. tt, malý je otočený hlavičkou dolu, tak to vypadá, že nám ten prirodzený pôrod povolia .. no uvidíme 🙂

teerry
1. júl 2012

ahojte kočky.. ja by som chcela rodiť normálne po prvom cisarskom, termin mam v oktobri a som zo ZA.. môžete mi niektorá , ktorá ste mali normálny pôrod po cisarskom v ZA nejako napísať, aké vyšetrenia vám robili , či vám merali tu jazvu a zhruba kolko personalu bolo pri vas- či si tam dako davali viac pozor ked ste boli po cisarskom?? 🙂 dakujem 🙂

dejka77
4. júl 2012

@medlin31 Mam kamaratku, ktora mala prvy porod cisarsky, druhy uz normalny. Jedine co si pamatam co mi o tom hovorila bolo, ze je tam riziko, ze sa povodna jazva moze roztrhnut. Tehotenstvo mala dost zle, aj krvacala a mala krce, ale porod velmi rychly. Rozdiel medzi detmi su skoro 3 roky.
Da sa to zvladnut, ale to riziko tam stale je.

medlin31
autor
4. júl 2012

@dejka77
ajoj zlatko, no ja mám rozdiel 20 mesiacov, za chvílu sa mi to blíži prirodz. porod,tak som zvedavá, čo a ako. Doktori mi povedali, že keby nastali komplikácie tak to ukončíme cisárom, ale ,že inak je všetko ok a nevidia dovod, neskúsit prirodzene rodiť. No uvidíme, napíšem ako sme dopadli so synčekom. Hlavne aby bol zdravučký, pa

dejka77
4. júl 2012

@medlin31 Ano vsimla som si, ze mas mensi rozdiel. Tak drzim palce nech sa to podari prirodzene, ja som v tychto veciach vzdy optimistka.

anazuz19
4. júl 2012

@medlin31 Ahoj, zrejme budeš rodiť v Trenčíne? Ja som mala prvý pôrod v TN kvôli komplikáciám ukončený akútnou sekciou. V druhej tehotnosti som bola preventívne prichystaná aj na s.c. (mala som urobené predpoperačné vyšetrenia), boli sme však dohodnutí s doktormi, že to skúsime prirodzene. Jazva bola kontrolovaná, bola v poriadku a biometria bábätka nasvedčovala, že by to mohlo ísť prirodzene...
Nakoniec som vcelku bez problémov porodila spontánne, hoci až 6 dní po termíne, takže určité "nervy" to boli...
Pravda však je, že druhé dieťatko bolo "až" o 800 g menšie, ako to prvé, takže to bola pohoda...

medlin 31, veľmi držím palčeky na pohodový pôrod...

medlin31
autor
4. júl 2012

@dejka77
Zlatko ja sa snažím na to myslieť hlavne pozitívne, aby som sa zbytočne nevystresovala. To vieš, že sa bojím, ale stále si hovorím, hlavne aby bolo všetko v poriadku a malý aby bol zdravučký. Počítam stým, že to nebude prechádzka rúžovou záhradkou, ale tiež si hovorím, že si drobec v brušku domček nepostaví, hihi a niako sa von dostať musí, či prirodzene alebo cisárom. papa

medlin31
autor
4. júl 2012

@anazuz19
Ajoj cica, no pekne ,super si to zvládla,gratulujem. Uff, no ja som dcérku mala plánovanou sekciou v PN, a teraz som sa rozhodla, pre Trenčín. Tá bolesť a zotavovanie po cisárskom, je jediné čo ma vedie skúsiť porod prirodzený, s tým, že malý je oproti Nicolke tá bola koncom pánvovým, dobre otočený hlavičkou dolu. AKo jasné berem na zreteľ to, že možu nastať komplikácie a tomu cisárskemu sa nevyhnem, ale kvoli tomu, že som mala možnosť prežiť to na vlastnej koži aké je to po ňom tie problémy, či s kojením - až 4 dni čo ma mrzí doteraz, neskoré priloženie, bolesti , po narkoze - spinálke migrény a odpadávačky uff, tak si neviem predstaviť ako by som zvládala moju 2O mesačnú neposednú divošku , a malé bábatko. Samozrejme, keby sa to stalo, musela by som to zmáknuť. Inak dcérka sa narodila s váhou 288O g a 46 cm, a teraz mi na kontrole pri synčekovi dr. povedal, že malý má v 35. tt 25OO g, tak počítam, že to asi žiaden drobček do konca tehotenstva nebude ak ešte v brušku vydrží lebo sa pýta von už od 6 mes. tehot., hihi, ale čo už.. hlavne aby bolo všetko ok a malý zdravučký. Už by som to chcela mať za sebou. Bola si spokojná v TN? pa Monika

anazuz19
4. júl 2012

@medlin31 Monika, áno, bola som spokojná.
Tu v Trenčíne, ak je rodička po sekcii, nemajú tendenciu automaticky robiť aj pri druhom pôrode sekciu, hlavne, ak dôvodom pre S.C. bola poloha bábäťka KP a teraz je dieťatko otočené hlavičkou.
Samozrejme, skontroluje sa jazva, zmeria sa bábätko, ale nič sa nerobí vyložene "nasilu", spontánny pôrod za každú cenu.
Ja som sa tiež v druhej tehotnosti otvárala, pokročilejší nález (3-4 cm) som mala už od 36 t.t., nakoniec som ešte tých 6 dní prenášala. Stále mi vraveli, že počkáme na spontánny nástup bolestí a malo by to ísť... Aj tak bolo, keď už konečne kontrakcie samé začali, tak to bola otázka pár hodín a dalo sa... 🙂 🙂
Drobec vážil 3050 a v podstate za posledné týždne pribral len minimum...
Viem, že to čakanie je ku koncu priam nekonečné... A ešte toto horúce počasie k tomu...
Tak vám obom so synčekom želám, aby ste to obaja v zdraví a čo najmenej bolestivo zvládli 🙂 🙂

medlin31
autor
13. sep 2012

Ajojte, tak už to máme za sebou, moj synček má už 6 týždňov, rodiť prirodzene mi ani nepovolili, kvoli možným rizikám lebo prvý porod bol cisár ,a teraz termín porodu sme mali 4.8. a akosi sa ani nerozbehol , tak som nastúpila do porodnice v Trenčíne ako po termínová, kde mi povedali, že malý je fetus magnus - plod obrovský, a namerali mu váhu v brušku 4500 g, tak ma hneď napísali na cisár, a 8.8. o 9.30 hod bol Lukáško na svete, s váhou 4040 g a 51 cm 🙂

medlin31
autor
3. máj 2014

Ahojte ženušky, nakoniec som mala druhý tiež cisársky, bola som po termíne a malému vypočítali velkú pôrodnú váhu, takže som nemala na výber :( nevadí, hlavne, že je to za mnou

olivs1
Odpoveď bola odstránená
majkagarajka160
7. máj 2021

@janka7177 Moje slová. 👍 Tie dva dni v bolestiach čo mi vyvolavali pôrod, tri "rozbušky" a stále nič. Su bolesti po cisárskom nič. 5 dní po cisárskom bolo všetko ok

Strana
z3