icon

Riešenie citlivosti a pôrodu: Ako prebiehal váš pôrod?

18. dec 2024

Ahojte baby,ja možno s úplnou hlúposťou ale odkedy som došla z poradne ma to celkom drzi a hlavne nad ničím iným nerozmýšľa.Som síce len v 19tt no ale môj problém je takýto, že už teraz rozmýšľam ako porodim 😆 som tam "dole" dosť citlivá (úzka),dnes mi Pani doktorka pozerala zrkadlami kŕčok aj a musela použiť úplne detské kliešte lebo ma to normálnymi bolelo 😅 aj zrkadlo vymenila,takýto problém som mala aj minule , ja rozmýšľam ako vôbec porodim keď mne robí toto problém 😒 natrhne ma pri pôrode minimálne po kríže🤣 mali ste niektorá niečo podobné? Ako prebiehal porod?
Ďakujem

3petka
18. dec 2024

Tak pri pôrode sa to tam dole všetko rozťahuje. Ale je na doktorke aby posúdila či to zvládneš. A hlavne dôležitá je šírka panvy.

rebi789
18. dec 2024

Pomôžu ti masáže hrádze a náparky ale to až neskôr

gejb
18. dec 2024

Pobavila si ma 😁😁
Ak si aj o niečo užšia ako bežné ženy, napríklad o 1-2cm...tak tou cestou prejde hlava babatka ktora ma tak 35cm, takze si myslím ze to naozaj nehrá rolu a si na tej istej lodi ako ostatné.
Je to proste zahul pre každú.
Pred porodom masáž hrádze a bylinné naparky môžu pomôcť.

maryetta
18. dec 2024

Pri kazdom vysetreni musis byt hlavne maximalne uvolnena. Ak si "stuhnutá" vtedy to dr tiez citi a proste nespravi nic.
Vypnut hlavu a mysliet na ine. Uvolnit sa 🙂 ako pocas vysetrenia aj neskor pri porode.

biglovemom
18. dec 2024

Tiez som úzka …stihla… mala mi nevedela vyjsť von ,akútny cisársky som mala.

jaskolka
18. dec 2024

Telo sa na pôrod pripravuje v podstate od začiatku tehotenstva, a ku koncu sa čoraz viac všetky svaly budú uvoľňovať, švy v panve sa začnú rozťahovat, povoľovat. Dá sa pomôcť masazami, aniballom, naparkami, ale pôrod jednoducho je "drina", to dieťa nejako vyjsť musí.

hariet
18. dec 2024

Mala som to podobne, vysetrovala ma vzdy tymi detskymi a ja som sa kvoli tomu prirodzeneho porodu aj bala. Povodny gyn mi panvu na zaciatku vobec nemeral, takze v neskorsom stadiu to uz moja gyn nevedela odmerat. Napokon to dieta vyriesilo, kedze bolo cely cas priecne, este aj tyzden po termine. Gyn potom skonstatovala, ze dobre, ze sa rozhodla pre cisarsky, ked ma povodne az do terminu upokojovala, ze by som dala aj vaginalny.
Uvidis este, v akej polohe bude dieta ulozene. Ja som mala stale pocit, ze prirodzene to nedam, resp by to bolo s nejakymi nasledkami.

gabika100
18. dec 2024

Mala som to podobne, este mi dr hovoril, ze som velmi utla, ale ze mi pomozu. Velmi som sa bala porodu. Babo nakoniec malo cez 4 kg a porodila som normalne, nebolo treba nijaky zasah ani pomoc. Zvladnes to, telo vie, co ma robit, neboj sa

littledaisy
18. dec 2024

Niektoré si chvália Aniball, osobnú skúsenosť nemám. Ale ževraj pomáha ženám sa neroztrhnut poprípade minimálne...

blaazi
18. dec 2024

Naparku odporucam a top najviac je pokojna mysel a neurychlovat porod umelo, nech sa telo pripravi a otvori.

ivik4
18. dec 2024

Neboj viacere su uzsie a porodili. Ja som zas skoro odpadla ked dali prirodzene rodit moju kamosku ktora celkovo ma postavu 6rocneho dievcatka doslova,panva ziadna a rychlo v pohodicke

kiki68
18. dec 2024

Ja som uzka a porodila bez skod, mala trhlina, kozmeticka vec

kiki68
18. dec 2024

@ivik4 niektore tie male baby rodia lahko a velke s bokmi tazko. Mozno aj hormony a vsetko, zjavne to nic nezarucuje

blondinka95
18. dec 2024

Ahoj bola som na tom podobne. Porodila som normálne.

autor
18. dec 2024

Aspoň takto hromadne by som sa Vám týmto komentárom chcela všetkým veľmi pekne poďakovať za Vaše komentáre,veľmi si ich všetky vážim 😊 a prajem Vám krásny zbytok večera 🎀🩷 ( PS v máji sa Vám pripomeniem či som to zvládla 😃).

alina765
18. dec 2024

🥰🥰

daiane7
28. dec 2024

Jednoznačne aniball. Mne veľmi pomohol 🙏 ale že veľmi.