icon

Riešenie stresu po prekročení termínu pôrodu

ancusiik
1. dec 2024

Ahojky…poslednych 5-6 dni neskutocne trpim, termin som mala vcera a nic sa nedeje. Vsetko co vypisem som spominala na poradni odpoved bola -treba iba porodit. Nespim cele noci je mi neksutocne zle nejak som to davala aspon spanok cez den no dneska ani to nie, tlaci ma medzi prsiami pod prsiami tazko na hrudi srdce bije tak rychlo az mi je zle z toho, pali ma asi aj zaha a je mi neskutocne na vracanie vkuse aj ked jem aj ked som hladna ked spim proste stale…vratili sa aj tocky hlavy…neviem ako dalej mam chut sa zabit je to nezvladnutelne…mala ste niektora? Alebo co s tym? Ved takym stylom nezvladnem ani prirodzene rodit ked budem vycerpana a to vsetko neprechadza…

sashka22
1. dec 2024

@ancusiik nebran sa vracaniu ani hnackam, babo si robí voľnejšiu cestu

ahhola
1. dec 2024

O tyzden sa na tom zasmejes, dovtedy musis vydrzat. Maloktora si udrzi nervy na uzde posledne dni pred porodom, priroda je v tomto kruta. 🌷

lauriik
1. dec 2024

No je to tak zariadene aby si sa na konci uz nevedela dockat porodu 🤣 Ja som posledne 2-3 tyzdne trpela strasne. Do toho nonstop otazky rodiny "ci uz?" Mala som chut sa zakopat niekde do jamy. Ale nakonec som to nejako prezila a to som 12 dni prenasala 😅

ancusiik
autor
1. dec 2024

@sashka22 nevraciam vobec, kedze to je iba o tom pocite na zvracani

ancusiik
autor
1. dec 2024

@lauriik ja som rada ze som tehotna este stale nevadi mi to lebo malicky je mensi , cize nervy a podobne to nemam…toto co sa mi deje neviem odkial plynie a to je hrozne..

katkaseiner
1. dec 2024

uf, sucitim a to som z toho tvojho mala len nespavost a otrasnu žáhu

ivana3111
1. dec 2024

@ancusiik :D len ti napíšem, že sucitim s tebou, síce mi nie je až tak hrozne ale tiež uz mam dosť a to mam termín o týždeň... skus si nájsť nejakú polohu na boku ,ktorá ti bude pohodlná, daj si colu na travenie, mne to dosť pomáha a proste už len výdrž, o par dni budeš držať svoje krasne babo a budeš rada ,že už máš pomaly svoje telo spat :D už ťa čaká naozaj krátka doba 🙂
Mne pomáha aj úplne korytnacia prechádzka a trosku cviky na fitlopte na uvoľnenie panvy a kĺbov.
Tep mam hrozne vysoký aj ja, dnes ako som prešla z izby do kúpeľne tak 140.

mabenn
1. dec 2024

ja ti poradim len to, co som ja urobila (hoci som to mala menej zle ako ty), posledne 2noci som ledva spala - ked budes rodit, vypytaj si nieco na posilnenie, mne myslim dali glukozu do infuzie ked mi davali oxytocin, takze pytaj, aby si mala viac sily

mabenn
1. dec 2024

a skus vyvolavat porod chodzou najma, ak sa ti da, hoci chapem, ze si unavena...ja som tiez mala na konci dost, ale chodila som chodila, az mi praskla voda a do 24hod uz museli porod vyvolavat

ancusiik
autor
1. dec 2024

@ivana3111 tak ja mam stres z nemocnic , k tomu nizky prah bolesti cize myslim si ze to vela suvisi s tym co sa mi deje…

ancusiik
autor
1. dec 2024

@mabenn zajtra mam poradnu skusim to vyriesit nejako lebo urcite nechcem riskovat svoje zdravie byt slaba a rodit a trpiet ked to nieje potrebne

ancusiik
autor
1. dec 2024

@mabenn snazim sa chodit kazdy den, aj naparky aj malinik a takisto aj fitlopta no nic sa nedeje zatial

slavka1988
1. dec 2024

@ancusiik mám dva dni do plánovanej sekcie a mám presne to čo ty a celé tehotenstvo bolo na to že je to tretie tak najťažšie .Ak si v skupinke napríklad decembrovky 2024 tam skoro každý deň si píšeme a tieto bolesti sú žiaľ úplne normálne pred pôrodom a dokonca žiaľ aj celé tehotenstvo .Mysli na to že už máš naozaj len kúsok do pôrodu ,musíme vydržať ,pozeraj výbavičku a tes sa že za chvilku do neho oblecies svoje dieťatko ❤️

ancusiik
autor
1. dec 2024

@slavka1988 jasné ja chápem, len pozeram sa na to z hladiska ze cisarak mi schvalit nechceli vobec a teraz este aj tieto ,,stavy,, nevyspata vytrapena asi nezvladnem len tak porodit…kedze ako som vyssie pisala strasna panika z nemocnic a nizky prah bolesti co menstruacne krce nezvladam odkedy mam menzes

slavka1988
1. dec 2024

@ancusiik najmä sa neboj Ano porod nie je ľahký ale čo som ja zažila zak prvorodička porodila skôr ako tretorodicka,pozri si video o dýchaní veľmi to pomáha pri pôrode dobre dýchať ,smiala som sa najskôr na tom ale potom to naozaj pomahalo.A neplas sa ,niekoho porod boli viac niekoho menej a uvidis že v tej chvily zmobilizujes všetky svoje sily 🙂 sme ženy

ancusiik
autor
1. dec 2024

@slavka1988 vdaka za podporu 😇

lenka3454
1. dec 2024

@ancusiik to isté mam aj ja bolesti všetkého nevyspata, neviem ako porodim unavená a do toho ešte strach z nemocnice tak som cela v strese ,už aby to bolo zanami

diewcatqoo
1. dec 2024

Citila som sa podobne ako ty. Akurat ale v mojom pripade bol jul a asi 3000 stupnov. Tak bud rada, ze mas aspon fajn pocasie 🙂 a inak, porodila som prirodzene, 2 dni po termine, porod fajn, slo to rychlo. Drzim palce, uz tolko musis vydrzat, ved uz si vo finale.

k47
1. dec 2024

Spíš s niečím typu tehotenský vankúš? Ja potrebutem niečo veľké objímať na odľahčenie hrudníka plus niečo medzi kolená.
Teplá vaňa by mohla pomôcť na uvoľnenie. Ponaťahovať hrudník, nech máš viac miesta. Alebo nejaká tehotenská masáž, rebozo, dula, fyzioterapeotka, pôrodná asiatentka... Len sa ťažko zháňajú.
Dychové cvičenia sú fajn nápad.
Dva dni po termíne je ešte stále dosť skoro, hlavne pri prvom pôrode. Ale ak nájdeš tú správnu polohu, možno ešte stíhaš dospať.

ahhola
10. dec 2024

No co mas, pochval sa💖