Riešenie termínu pôrodu: Podľa menzesu alebo sona?
Mám iný termín podľa menzesu 13.4 podľa sona v 12 ty termín 3.4..twraz neviem podľa čoho sa držať..
Ja som pri prvom mala v termine takmer 3 tyzdne rozdiel. Platil ten ktory mi dr urcil v 12.tt. A presne v ten den sa aj syn narodil.
@siskaa86 . Lekár väčšinou určí termín pôrodu podľa sona v 12 týždni
Ovulácia mohla byť posunutá preto ten rozdiel termínov
@mullerova46 no ale ja asi viem kedy som mala cca ovuláciu,ale zase dieťa je v raste o týždeň menšie..
@mullerova46 no ale ja asi viem kedy som mala cca ovuláciu,ale zase dieťa je v raste o týždeň menšie..
@siskaa86 lekár to bude sledovať 🤷 neviem čo chceš riešiť
@siskaa86 lekár to bude sledovať 🤷 neviem čo chceš riešiť
@mullerova46 neriešim,len má to zaujíma podľa čoho sa riadiť
Ja som mala tri termíny...porodila som 5 dní pred tým najskorším. Absolútne to nerieš, je to len orientačné a rozdiel do 2 týždňov sa nijako nerieši pri veľkosti.
Ja som mala tri termíny...porodila som 5 dní pred tým najskorším. Absolútne to nerieš, je to len orientačné a rozdiel do 2 týždňov sa nijako nerieši pri veľkosti.
@michaela329 však to mi aj povedala dr že do tých 2 týždňov je to ok..ale posun o 10 dní má prekvapil po Tom sone
@michaela329 však to mi aj povedala dr že do tých 2 týždňov je to ok..ale posun o 10 dní má prekvapil po Tom sone
@siskaa86 tak na sone stačí trochu pohnúť sondu a už je výsledok iný. Mne každý hovoril, že aké veľké bábätko čakám a mal 3200g. Takže nijako veľký nebol 🙂 Ak je všetko ostatné ok, neboj sa.
@siskaa86 Mozes porodit uz aj dnes. Hlavne maj pripravene veci do porodnice. Ja som v den terminu sedala na kavicke, dala si marlenku a prislo to o par dni neskor.
@maryetta ale v stredu mi dr povedala že zo spodu už sa to mení,týždeň predtým zatvorená teraz na 1 prst,ale zase ja už budem mať 3 pôrod že to býva skôr
@siskaa86 kazdy porod je iny. Niektore deti sa rodia aj predcasne ine zas po termine.
Niektore ma 2 kg. Ine zas 4kg. Vsetko je to ozaj velmi individualne. A jasne aj to ze niektore chodia tyzden otvorene na 4.
@siskaa86 Mozes porodit uz aj dnes. Hlavne maj pripravene veci do porodnice. Ja som v den terminu sedala na kavicke, dala si marlenku a prislo to o par dni neskor.
@spongebob1 ja zase som bola ráno na pásoch a poradni, potom na citronade v meste..a ešte nič a v noci začal porodto sme cez deň boli na nákupoch a návšteve..ale dobre to dopadlo
@siskaa86 termín pôrodu je iba orientačný. Pokial nevymyslas kvôli materskej.
U mna sa dr vzdy drzali TP podla ms (bola som u 3 dr a rozdiel na sone bol medzi12 tt a 20tt 4 dni). Pri druhom som mala TP odhadovany, podla ms sa urcit nedal a tam mi to lietalo podla velkosti hore dole aj o 2 tyzdne. Inak staci posunut mys o milimeter a termin uz pise inak ;) cize to sono bez naozaj len orientacne
Mne pri každom napísali termín pôrodu podľa MS a nemenili to aj keď bolo bábätko väčšie na sone

@siskaa86 . Lekár väčšinou určí termín pôrodu podľa sona v 12 týždni
Ovulácia mohla byť posunutá preto ten rozdiel termínov