Rodia sa deti po umelom oplodnení na termín?
Ahojte ak ste absolvovali umelé oplodnenie narodila sa Vase deticky na termin?
Nemyslim si ze porod pred/v/po termine nejako suvisi so sposobom oplodnenia.
Dcera bola predcasne o 11t. Akutna sekcia takze syn bol planovanou 12 dni pred tp. Kamoska mala sekciu tyzden po termine. Nijak to nesuvisi s ivf to kedy sa narodi.
@rachel36a vsetkym pekne ďakujem za odpoved som 35+1 zajtra mam poslednu kontrolu u zenskej som zvedava co povie ale mala je hlavou otocena dole uz vyse mesiaca len ma tak zaujimalo ze ci to nejak suvisu s Terminom porodu mam velke obavy budem rodit prvy krat snazim sa mysliet pozitvne ale vnutorne sa velmi bojim....
Nás sa narodil 9 dní po termíne
Náš 8 dni po termíne
4 dni po termine, hlavou dolu bola snad od siesteho mesiaca. Hlavne klud 🙂 zachvilu mas babatko v naruci. Drzim palce
Moj sa narodil presne v termine, ale bola to planovana sekcia. Ak by nebola, urcite by sa rodil po termine.
Ja viem tak ze IVF sa povazuje za rizikovy faktor v tehotenstve a teda lekari nenechavaju porod na prirodu. Statisticky sa najmenej mrtvych deti rodi v 38 tyzdni a teda lekari radi vyvolaju porod o 2 tyzdne skor aby boli sance na uspesne donosonie co najvacsie.
Môj sa narodil presne o mesiac skôr..
Tak sa nerodia ani deti po normálnom oplodnení 😀
@malalienka85 a bolo vsetko ok? Dnes som bola na poslednej kontrole som 35+1 mala vsetko ok ale vraj sa mi narodi mensie dieta a vazi 2100gramov ale v nemocnici mi vzdy povedali o 300gramov viac nez zenska netusim ako sa to povie po slovensky ale po nemecky je to Eine Fetale Wachstumsrestriktion (FWR) obmedzenie rastu plodu kvoli placente a ze asi ju budu musiet vybrat skorej a nechcem cisarky velmi sa bojim hlavou dole je otocena uz viac ako mesiac a z dola som zavreta ctg mi tiez robili a vsetko bolo ok ale vraj sa mi narodi do prekladu krehke cize jemne dieta....
Synček vážil 2400 g meral 41cm no drobček drobunký, ja som mala nakoniec akútnu sekciu. 8 dni sme boli v nemocnici z toho prvé 4 bol v inkubatore pretože nechcel papat a mal menšie problémy s dýchaním. Mal aj silnu zltacku. Doma už bolo všetko ok prešli sme všetkými vyšetreniami a bol zdravé bábätko. Svojich rovesníkov dobehol a nakoniec aj predbehol z triedy je najvyšší 🙂
Po termine uplne Ok.
@malalienka85 to mas tesi 🍀❤️ Dufam ze to aj snami odpadnem vsetko dobre......
@gagik super 👍
Určite, držím palce 🫶🏽
@malalienka85 ďakujem ☺️ ...tak mala ma 2200gramov a ze budem chodit kazdy tyzden na kontrolu do nemonici ale pravde podobne ju vyberu von v 37 tyzdni ale hlavicku ma uz uplne dole...
prvy sa narodil 26tt druhy presne na termin, to ci je alebo nieje umele je to jedno, v nemocnici som bola jedina ktora bola po umelom zeny rodili skor a nie koli tomu ci boli na umelom ..

Náš sa narodil o 12 dní skôr...ale či sa dieta narodí, skôr, neskôr alebo na termín, nemá nič spoločné s umelým oplodnenim