Rodička pod dohľadom psychiatra
Ženičky ak máte skúsenosť, budem rada. Mám ísť na sekciu, no musím byť pod dohľadom psychiatra kvôli depresívnej poruche, na ktorú som sa liečila a kvôli tehotenstvu som prerušila liečbu, teda neberiem lieky,a teraz má gynekológ strach, aby som po pôrode dieťaťu neublížila. Chápem to, no chcem vedieť, či mi malého po sekcii na dlhší čas nevezmú. Veľmi sa toho bojím. Strašne sa na bábätko teším a chcela by som ho hneď po operácii na chvíľku k sebe. Bojím sa, že ho pár dní neuvidím.
@lindusss2016 ja som stihla potratit..vravime si s muzom ze nam sa stane asi vsetko ..a to som bola rada ze uz sa nemusime snazit :( ze to bolo rychlo
@lavieenrose och tak to mi je luto 😢 nech to co najskor preboli a drzim palce, aby sa coskoro znova zadarilo
@eliska13 vidíš... Spravili zo mňa dobre že nie schizofreničku. V papieroch mám depresívnu a úzkostnú poruchu na základe traumy z detstva. Z toho usúdil že ublížim svojmu dieťaťu
@milivanilka ved v tejto teme pises, ze mas schizoidnu poruchu osobnosti a kvoli nebraniu liekov v tehotesntve sa ti rozvinula do extremu https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/schizoidna-porucha-osobnosti-a-tehotenstvo/
A teraz pisrs zase inu diagnozu.
@lavieenrose musí byť sekcia. Nespomenula som že som epileptička. Záchvaty nemávam, no v tejto diagnóze je sekcia bežná. No viac ma štve tá druhá diagnóza. Na epilepsiu lieky beriem. Tie v tehotenstve nevadia. Inak len vitamíny. Pred tehotenstvom som brala lieky aj na tú depresiu aj na alergiu. Všetko som vysadila
@milivanilka Ten lekár ti povedal, že sa bojí presne tohto? Že mu ublížiš? Lebo ja som to skôr brala tak, že ak bolo v anamnéze rodičky v minulosti prítomné psychické ochorenie, je väčšie riziko vzniku popôrodnej depresie. Preto je lepšie ostať pod dohľadom. Ale to nie je dôvod, aby si od dieťatka bola odlúčená po pôrode viac, ako bežné maminky. Toho sa určite nemusíš báť. To by si musela mať naozaj rozbehnuté vážne psychické ochorenie v akútnej fáze.
@beky1813 Diagnózy mi pomenili už x-tý krát. Už ani sama neviem riadne čo mám. Preto som vymenila psychiatra. Sem píšem čo mám aktuálne v papieroch po poslednom liečení. Na tom som bola už ako tehotná. Tam mi odmietli dať lieky kvôli tehotenstvu. A prejavila sa vraj depresia a úzkostné stavy.
asi kazda moze potvrdit ze to najhorsie z materstva pride ked sa zacne kolobeh nevyspatych noci uplakanych dni..alebo kolik...vtedy je to natlak na psychiku...v porodnici je este vsetko krasne ruzove..mas tam pomocnikov..tak snad nastavena liecba bude mat na toto dosahy ;)
@beky1813 ja už neverím lekárom. Preto sem píšem a pýtam sa na skúsenosti.
@milivanilka radsej budes verit zenam, co ta nepoznaju a ani tvoj zivot, situaciu a usudzuju len z toho, co s arozhodnes o sebe napisat?
Vies co? Velmi sa nefixuj na predstavu, ze chces dojcit. Pri dgn, ktore uvádzaš je lepsie nedojčit. Spustenie laktácie by mohlo narobiť viac škody ako osohu. Dobrou mamou budes aj ked bude babatko pit umelé mlieko.
Vies, ak mas take dgn tak este nevies ake to cele bude, ak bude babatko uplakané, bude malo spinkať a ..... treba sa reálne postaviť k veci a spolupracovať s lekármi.
Drzim ti palce
@milivanilka pre teba je v tejto chvili najpodstatnejsie prekonzultovat tuto otazku s primarom pediatrie v porodnici, kde budes rodit. Nepodcenuj to , nakolko od prvej sekundy po narodeni bude na rozhodnuti pediatrov, co a ako s babatkom dalej . Nielen vylucne na na gynekologovi, nie na porodnikovi a ani na psychiatrovi - myslim to, ci bude, nebude prilozene, kolkokrat ti ho potom prinesu na izbu atd. Dieta bude po porode v starostlivosti pediatrov, cize s nimi by si sa mala o moznostiach porozpravat, teraz, este kym je cas. Lebo po porode na to nebude ani cas, ani energia 😉 Ak ti na tom zalezi, urob to vopred, nespoliehaj sa na prisluby gynekologa atdDrzim palce!
@pribinak ja viem :(
Ďakujem

@milivanilka neboj sa, urcite lekari spravia vsetko preto, sby si to co najlepsie zvladla. Ja som mala dves sekcie v dvoch roznych porodniciach obe v plnej narkoze, takze ziaden bonding, v prvej mi dceru ukazali hned po zobudeni a potom ju nosili kazde tri hodky na kojenie, druhy den uz bola so mnou. v druhej porodnici som maleho videla cca.po 4 hodinach a v ten den ho doniesli uz len raz, na dalsi den uz ale bol so mnou na izbe. Takze urcite zalezi aj od porodnice, vela od tvojho.fyzickeho stavu, vacsinou nechavaju mamickam deti po sekcii az na treti den, no a v tvojom pripade bude velku rolu hrat psychicky stav. Ale je to tvoje dieta, nech porodis kdekolvek, mas pravo si ho pytat. ak sa ti bude zdat, ze ho nosia malo, tak otravuj sestricky. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo