icon

Rodili ste iba s kontrakciami do krížov a do chrbtu?

deginko
27. okt 2018

Ahojte,som skoro 2roky po porode a pravdu povediac,po tom zazitku som si povedala,ze uz nikdy viac.Nejdem to cele rozpisovat bolo by to na dlho,ale k veci:moj porod bol strasny,zly,komplikovany,rodila som 12/2016 vaginalna vyvolavacka,oxytocin,problem bol v tom,ze moje kontrakcie boli neskutocne silne,ale iba do oblasti chrbta a krizov,samizrejme tieto kontrakcie monitor nezachytil,takze som bola ako ta co si vymysla,porod ttrval skoro 3dni v ukrutnych bolestiach,nemala som xiadbe stahy maternice,rodila som prirodzene,pocas porodu mi dueta vytlacali neuspesne,neskor bol pouxity VEX neuspesne,nasledovalo par sekundove odpadnutie a na chvilu zastaveny porod a az potom po chvili som porodila,teraz som sa odhodlala ist na druhe dieta,ale desi ma pocit,ze druhy porod bude rovnaky bez stahov maternice a komplikovany,zazil to niekto?ma niekto skusenost,ze prvy bol takyto tazky s kontrakciami do chrbta a ten druhy bol uplne iny?dakujem za odpovede som to dost natiahla a temozno smaternice?ci uz sa s tym neda ani ratat a bude to to iste?dakujem za ra

Strana
z2
sasesoe
28. okt 2018

@deginko ahoj,ja som mal prvy porod priserny, doktor malu zo mna vytlacil tlacenim na brucho, narodila sa tvarickoubdohora, tzn nedorotovana... druhy nadherny. V skratke okrem inej porodnice son zvolila aj lepsiu predporodnu pripravu, nacvicenie spravneho predychavania a tlacenia aj s balonikom, aj poriadne pochopit a neriesit len cm. A hlavne co najprirodzenejsie, nevyvolavat, neurychlovat, pokial ozaj nehrozi nieco ine. Napr aj pri druhom som napokon dostala vaginalny cipok na vyvolanie, lebo zase dlhe prenasanie, ale uz som mala aj 1/2 dna kontrakcie i ked "neproduktivne", cize mi to ozaj len urychlili a zas netrufla som si ist uplne proti lekarom. Kazdy porod je iny a porod moze byt krasny, len fakt treba sa nan pripravit a vybrat aj vhodne prostredie.

bobricek1979
28. okt 2018

@deginko zajednaj si radšej dr podľa mňa ten si ťa už nejako opatrí a k tomu daj pre istotu epidural

sono2
28. okt 2018

Tiež som mala všetko V chrbte A kontrakcie som mala normálne takže nechápem, ako to tebe monitor nezaznamenal vôbec? Tiež to boli ukrutne bolesti ale pôrod bez problémov atď.
Podľa mňa sa informujes úplne zbytocne, lebo vôbec ti nikto nedokaže predpovedať ako to druhýkrát bude.

deginko
autor
28. okt 2018

@sono2 mne je jasne,ze mi to nik nedokaze predpovedat,ja som sa opytala na skusenosti tych,co to maju za sebou viackrat,ci to mali zasa do chrbta..alebo to moze byt aj ine..nie nato,ako to bude u mna..proste sa len pripravit ci mozem ocakavat

angelina15
28. okt 2018

Ja prvý porod normálne kontrakcie dolu a aj prístroj mi signalizoval dĺžku kontrakcií. Druhý katastrofa. Odišla mi voda a kontrakcie len do krizou. Slabo som sa otvárala, bolesti príšerné a dĺžka kontracii brutál. Prístroj vôbec nesignalizoval to čo som ja cítila. Nakoniec mi zistili že mám ďalšiu placentu alebo niečo také. Prepichli to a potom to už išlo tak ako malo. Do 2 hodín som mala porodene. Celý tento kolotoč trval viac ako 12hodin. A že druhý pôrod je ľahší. Dúfam že tretí krát už nebude. Bojím sa toho všetkého.

Strana
z2