Rodíme doma
Ahoj
s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.
Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.
s pozdravom Zuzana
@marfikchov ked je bonding tak smrtelne dolezity, vysetrenie pre dieta neprekonatelny stres, tak panda moze mat vak a basta 😂🙈
@marfikchov celkom suhlasim, ja som mala tri cisaraky, kebyze prvu rodin doma, tak ma obrovsky problem, zdravotny, ktory odhalil utz po narodeni... Tiez som sestricky prosila, pretoze aj napriek cisarskemu, som ich mohla mat pri sebe a dokonca posledneho som mala non stop a s placom som ich prosila, nech si maleho vezmu na noc, mala som bolesti, bolo my zle, doteraz kojim, maly ma tri..., nejako sa nevie odcicnut, spime spolu a nema ziadnu traumu, ja som za vselijake experimenty, prirodnu mediciny, ale teda dobrovolne riskovat zivot dietata a aj svoj, to zase nie, vedeli by o tom rozpravat matky, co mali cele tehotenstvo ok, a koniec dramaticky a doslova minuty rozhodovali o ich zivotoch a nie je tych pribehov malo....ale nech kazdy robi ako uzna za svoje, len potom je uz neskoro vyplakavat.
@aristka ani opice nemaju vak napriek tomu nosia mladata na sebe este aj ked mladata pomerne dobre skacu a behaju...my mame ruky, nemusi mat vak ako klokan...panda fakt nema vak...ale mame rozum a nemusime nosti na rukach ale uviazat si dieta do satky...opice sa rodia vyvinutejsie a dokazu sa na chlpoch udrzat sami. kedze novorodenec sa rdi oproti napr opiciam malo vyvinuty je o to ziaducejsie aby travil dalsie mesiace v tesnej blizkosti matky....napr nosenim a spolocnym spanim...nie nie sme pandy ale snad mame este instinkty a mozog
@marfikchov neodpovedali ste mi na otazku co z Apgar skore sa neda odcitat na matke
@marfikchov prekukla si to...a vidis ,tiez musi mlada odlozit ,ak je to potrebne...
@apollo13 presadzovali ste si takto tvrdošijne svoje názory aj v pôrodnici? Lekári museli byť vo eufórií 😄
@apollo13 no neviem či sa dá, či nie, mojim deťom ho merali na vyhrievanom lôžku, a aj mne ako osobe, čo práve porodila, vyhovoval komfort, že ma poprikrývali, ošetrili a nie tam rozgajdaná, rozčapená s dieťaťom na bruchu s kozami von a doktori nech ešte na mne vyšetrujú... prosto sa to prieči mojej estetike... tak isto ako to vláčenie detí na chrtoch či bruchu, v nosičoch či v čomkoľvek... pokojne sa do mňa pustite, moje deti som mala na rukách ked to nevyhnutne potrebovali, vyžadovali, ale prechádzky sme si vychutnávali v kočíku, a ja som si ju vychutnávala tiež pyšná na kočík, aký máme... však sa tu každá druhá predbieha, aký koč chce, pritom dieťaťu je šumafuk či péruje, či je hnedý alebo zelený, či má 4 alebo 3kolesá, či bol z Poľska alebo ten najdrahší z predajne... treba akceptovať, že každá žena to má inak, inak vníma, iné sa jej páči, iné prijme, iné dovolí... ale píšem to tu už tretíkrát a dúfam naposledy, ani jedna z nás nie je lepšia či horšia, lebo podstúpila to, čo tá druhá nie a opačne... každá jedna robí pre svoje dieťa prvé a posledné, či si pomôže modernou medicinou alebo ide na to tradične... a už to prosím ukončite, lebo 25 strán o ničom je fakt hodne
@marfikchov ano predstav si to sa normalne da...to pride lekarka odhrnie ti deku ktorou je nahe dieta na tebe zakryte a odcita AS, popocuva srdiecko a v tichosti ide prec... ja som nelezala ziadna rozgajdana s kozami von. normalne dieta na mne zakryli nahriatym uterakom na to dali nan cervenu deku a oboch nas prykrili paplonom a nechali nas tak...nikto ma nevysetroval....
aha takze ty si brala dieta na ruky iba ked to bolo nevyhnutne...no tak potom je to jasne...to sa skoda potom o bondingu bavit ked tebe ide o estetiku :D inak fakt estetika ma pri porode ani nenapadla...ale tvoj prispevok to je na medailu ozaj...
nie, lebo ja som rodila v porodnici kde toto co pisem lekari robili aboslutne automaticky sami od seba a nic som presadzovat nemusela...@malasandrika
@malasandrika
@apollo13 u medvedov je to skor o tm ,aby ich nezozral iny predator ,kedze sa narodia malicke....
@marfikchov ono sme tak isto zivocichy a tu sa ukazuje ,ze netreba robit z par minut bez matky skazu sveta ...
@apollo13 napísala som, ked to potrebovali a bolo to nevyhnutné, okolie a teda blízki práve hovorili, že im venujem až priveľa svojho času, moje deti nemohli zaplakať, hned som ich brala, ten rev mi v prvých dňoch a týždňoch drásal nervy... pokukaj si videá z pôrodov, tam kde deti capnú rovno na brucho, sú tam holé s kozami von, rozčapené na koze a fakt jediné, čo robia, že počúvajú srdiečko... no pokiaľ siahajú moje laické vedomosti, pri apgar sa sledujú iné, než len počúvanie srdiečka... ale už to kašlem... tebe vyhovovalo to, a mne presný opak a ver mi, že po pôrode 4kilových detí a hodinovom štopkani z vnútra aj z vonku mi na tej estetike záležalo...
@apollo13 tiež majú z toho medvede stres?
@apollo13 ale ved to je uplne ok, ze ti to a hento a tamto robili lekari, tebe to vyhovovalo, suhlasila si, chcela si....mozno si nemala na vyber😉 ale tu sa bavime o tom, ze moze mat zena aj ine nazory, potreby a nemusi byt zarucene zla matka, ani jedno z mojich deti sa NECHCELO nosit v ziadnom nosici, ci satke, proste nie, boli a su v kociku, dokonca trojrocny spava stalepoobede iba v kociku a je to moja vec, rovnako ako aj to, ze ho este sem tam nakojim, tiez moje rozhodnutie a moja vec, neodsudzujem matky, co nekojili, co nespia s detmi, im to tak vyhovuje, ich vec, tie deti su aj v mojom okoli a su uplne ok, rovnako ako moje dieta, ktore som s laskou chcela strcit sestram na druhu noc do ruk, ze ja chcem a potrebujem proste spat a spat a spat a je mi zle, som za to zla matka????? Maly so mnou spi doteraz, ako som pisala je kojeny doteraz, je zdravy a zivy a normalny, takze kazdy nech si robi ako chce, ale ist vedome do rizika, to uz je hazard a velky a v pripade problemov, by si mala dana rodina vsetko hradit sama, dobrovolne totiz chce ist do rizika....a navyse kazdy ma volbu rodit v akomkolvek state😉takze nie je nuteny rodit s nohami hore v nekulturnej nemocnici a ked na to nema, hold smola, zivot je pes....a uvrcany 🙂
puls, dech, svalové napětí, reakce na podráždění a zabarvení kůže
toto vsetko sa da vysetrit tak ze dieta je na matke obaja su pod dekou a lekar ju len odhrnie...
tak neviem mna nikto nestopkal a pochybujem ze by som pri hodinovou stopkani resila estetiku, asi som slaby estét. mna nezaujimaju videa kde je dieta nahe na matke. v porodnici nan hned davali nahriaty uterak a teda iste by ho predsa nikde nenechali dve hodiny neprikryte...to je predsa totalna blbost.
@marfikchov
@apollo13 tak ja som bola asi divna novopecena matka, ja som prosila, aby mi dieta na par hodin zobrali....
@apollo13 no ,ale to je rozdiel ,kedze doteraz si poukazovala ,ako dieta bude separacne postihnute ,sice neviem z coho ,kedze synapsy sa este len zacinaju spajat a dieta reaguje nepodmienenym reflexom ...no k matkam,bohuzial tu maju tie medvede navrch ,nie su zhyckane ako my a vedia porodit same...bohuzial nase scivilizovanie nas takto oddelilo od zvierat ,ale aj napriek tomu hormony urobia svoje ,ze nejak flaky na mozgovej z toho nemame a duplom ak viem ,ze lekar ,ci sestra nie je predator.
@apollo13 naco si si davala dieta vobec osetrovat na sebe?ziadna samica nie je nadsena ked sa jej mladata co i len dotykaju...alebo sa ku nemu priblizuju...nenechavaj si osetrovat dieta,v zvieracej risi ich tiez nikto neosetruje
@apollo13 hovoríme tu o tých slávnych prvých 5 minútach, nie o dvoch hodinách pod dekou!! a to že teba neštopkali neznamená, že iné si to nemuseli odtrpieť, šitie je fakt ako druhý pôrod... ja som to riešila, dokonca aj počas pôrodu, ked som pobehovala vo svojej košielke, tak som riešila, či nie je priveľmi krátka a netrčí mi z nej holá riť... sorry, za výrazy, ale toto doťahovania nie je diskusia, ale tak jedine pocuchanie nervov... ani jedna z nás nemá 100% pravdu, pretože svoje deti sme si na svet priviedli iným spôsobom, teraz neriešim vaginálny pôrod, ale prostredie a procedúry... prosím, viac ma v diskusii neoznačovať...
@maciatkolulu tak z pohladu zivocisnej rise to divne skutocne je...tym nepisem ze si zla matka...iba podla mna ti porodnici dopriali porod...povedzme to...nie zavidenia hodny ked si po nom pola schopna dieta odlozit...to sa totiz deje len pod vplyvom zavaznych udalosti ze by matka dieta odlozila...
@marfikchov prepacte posledne odznacenie. ale to ma zaujalo a kto pocas porodu vas okrem lekara a porodnej asistentky mohol vidiet ked vas zaujimala dlzka nocnej kosele? lebo ked si predstavit co vsetko vam lekar videl tak kratsia kosielka snad nemohla byt problem? tomu trochu nerozumiem...
@cervikpepik no mozno do roka tu budeme mat navod ako si olizat dieta po porode ,aby sa utvorilo puto madzi matkou a siedatom.
@apollo13 prosim? mala som taky pohodovy cisarsky, ze uz ani viac nemohol byt, dokonca bol pritomny aj moj muz, ano v tomto desnom state mu dali tuto moznost😉, kedze som uz mala dva cisarsky predtymto, tak bol automaticky treti, ziadne komplikacie, ziaden proble, cely cas ma muz hladkal a bozkaval, hralo radio a bola tam celkovo super atmosfera, dakujem celemu timu, ze som mala takyto zazitok, takze ziadna trauma, ale normalna unava a normalne bolesti po operacii a normalna reakcia a potreba spanku, vadili mi aj navstevy,takze celkom nerozumiem....
@maciatkolulu závažná udalosť rodiť v noci, nespať vôbec, ráno o deviatej si už s dieťaťom, bez oddychu, asi nie je, aby si poprosila nemocničný personál, aby ti dieťa opatrili ešte jednu noc... neskutočne sme sa rúhali, vlastne sme nemali ani materinský pud vyvinutý, tým padom
@apollo13 a ja som dieta neodlozila, dala som ho na chvilu sestram, aby som si pospala a nabrala silu, dokonca som po sekcii naplno kojila na druhy den.... takze trauma a odlozenie to asi neboli
@marfikchov pozor, nie opatril, ale ty si odlozila svoje dieta, ako nejaka krkavica😉

@aristka nechcem rýpať, ale.... panda má vak?? 😀 😀 ale pobaviť ma to pobavilo