icon

Rodíme doma

bambino256
27. sep 2016

Ahoj

s manželom bývame v Spišskej Novej Vsi a už dosť dlhú dobu hľadám pôrodnú asistentku, ktorá je ochotná prísť k domácemu pôrodu. Termín môjho pôrodu sa blíži, ale napriek tomu ešte stále hľadám. Mohli by ste mi prosím Vás poradiť tie mamičky, ktoré riešili podobný problém a nakoniec sa im podarilo nájsť pôrodnú asistentku.

Prosím tie mamičky, ktoré majú iný postoj, aby do tejto diskusie neprispievali a nezahlcovali diskusiu svojimi názormi za pochopenie ďakujem.

s pozdravom Zuzana

mircalla
22. dec 2016

@marlenka0 Trefne si to napisala. Ono niektore osoby naozaj pridu so zoznamom poziadaviek a cakaju ze nemocnica sa kvoli nim postavi do pozoru, vsetci sa budu tocit okolo nej. A ked sa nepostavi, tak je problem. Ja som teda rodila dva krat v nemocnici a mala som zazmluvneneho lekara, nemozem sa stazovat, hoci nie vsetko bolo idealne, ale zazrajy necakam - staci mi bezna starostlivost. Hlavne si myslim, ze dolezite je vychova dietata a co matka tomu dietatu za zivot da, nie to, ako kto rodi, kolko ho ma prilozene a podobne. Netreba zo samotneho porodu robit taku dramu

monilik
22. dec 2016

@apollo13 a ano, ja som liezla na posledne tlacenie pomedzi kontrakcie na kozu, aby mi zapojili ctg, nakolko čupiet predtym som musela lebo hlavicka nebola klesnuta v porodnych cestach a chceli vediet ci je maly ok kedze sa nevedelo prečo neklesol...tak ci neni priduseny pupocnikom. co sa mna tyka, ja by som to neustala v podrepe, asi by som odkvecla... 😲

apollo13
22. dec 2016

@monilik no tak ja predsa nehovorim ze podrep je pre kazdu rodicku. to v martine v takej velkej nemocnici nemaju prenosny dopller??? 😲 ze rodicku musia hnat na kozu kvoli ozvam?

apollo13
22. dec 2016

@monilik mne dieta tiez nekleslo, nebol v porodnych cestach, skratka tu trasu presiel na jedno zatlacenie...asi sa mu nechcelo cpat sa do predu a tlacit sa tam :D ked sa to dalo prefrcat na jeden sup :D

apollo13
22. dec 2016

@mircalla zato ze tebe je jedno kolko ma dieta pri sebe tak kazdej to jedno byt nemusi. a ano clovek ma prvo na poziadavky, pretoze si to z poistenia plati...vies ako sa hovori, nas zakaznik nas pan

monilik
22. dec 2016

@apollo13 kukam na stranke... nafotenu maju iba tu najvacsiu salu kde je aj vaňa. tam by sa to dalo zrealizovat 😁 ja som asi divna no mna ta predstava vobec nelaka...

apollo13
22. dec 2016

@monilik ja som v drepe nerodila, takze to posudit neviem. kamoska rodila na zemi ale tak ze klacala a hlavou a rukami sa opierala o kreslo. mne vyhovovala stolicka. je to individualne. podla mna skor ide o to aby sa zena mohla volne pohyvovat a intitivne sa dat do polohy ktoru dieta v ten moment potrebuje

monilik
22. dec 2016

@apollo13 aha, ja som myslela že pises z vlastnej skúsenosti. no tak ja mam z porodov dobre pocity a hura na treti 😀

mircalla
22. dec 2016

@apollo13 kazda nemocnica ma svoje standardy,ktore je mozne ciastocne upravovat.ak mi nieco nevyhovuje,treba so najst inu nemocnicu pripadne sukromnu kliniku..vyber je na tebe.

tutu_1
22. dec 2016

@monilik ako ich neakceptujem ? Veď nemusím súhlasiť ? Ci ? Ten bod 4 nebol ani ironia ani sarkazmus.

tutu_1
22. dec 2016

@apollo13 konkrétne v NR viem ze by to bol problem 😉 a nejde sa dohodnúť

katka.gzd
23. dec 2016

@tutu_1 ano napisala som, ze POKIAL jeden zly pripad fefinuje zdravotnika tak mame plne nemocnice neschopakov.
Napisala som to v prispevku na obranu Ivany Konigsmarkovej ktoru tu jedna zotrela koli jej spackanemu porodu za ktory ju odsudili a nasledne oslobodili. Pisala som, ze kazdy ma nejaky zly pripad, ale ona ma zaroven tisice nadhernych porodov za sebou...a pokial by mal len ten jeden pripad definivat jej karieru tak potom sa neda naozaj verit nikomu.
Ale ked smradlava ryba ma problem citat s porozumenim, potom sa lahko vytahuju vety z kontextu...len tolko k tomu
A niesom gazdikova
A ani som neoznacila nikde VSETKYCH doktorov za hovada a aj na margo centier asistovanej reprodukcie som napisala, ze su tam lekari rozni a zasa som musela hladat bo jeden ma skoro spravil komplet neplodnou...detaily kludne v ip...takze ja lekarom pausalne neverim nech su kdekolvek a odkialkolvek, ale daju sa nastastie najst aj dobri..aj pediatra som hladala dlho....ale to je zas ina tema.
Smradlava ryba je psychopatka co nepozna ine len sa vyhrazat tym, ze si mysli ze ma pozna a ja koli tomu si mam davat na nu pozor 😂 No smiech cez slzy. Ta chudera uz mi nestoji ani za reakciu.
Drz sa

alby2014
23. dec 2016

@katka.gzd ja som pisala o tej ceskej PA ako priklad toho, ze ako jedna z najlepsich nemala pri sebe vybavenie a nedostatocne resiscutovala dieta, kedze sa tu ztrhla diskusia, ake maju PA vybavenie a ako v pohode zresucituju novorodecna, samozrejme hovorim o slovenskych a mozno ceskych PA nie o zahranicnych, kde je porod doma povoleny, je zakon an vybavenie, vzdelanie a shcoposti, co maju mat. Za sme pri tom,ze pri domacich porodch sa vsetko zlahcuje, kym pri nemocnych kazda chyba zdorazni...AK by lekar, nezachrnail dieta podobne ako ta PA ( nevravim,ze sa nestava), tak je to ziarivy priklad, preco nerodit v nemocnici, ze ani nemocnica nezaruci nic etc...ak sa to stane porodnej asistentke, tak jedne zly porod ju nemoze definovat a ma za sebou tisice nadhernych porodov.....

sardinka336
23. dec 2016

@katka.gzd nestoji za reakciu? tak načo taky dlhy traktát kde sa obhajuješ a vysvetluješ? Kazdy tvoj prispevok čo sa tyka porodnice len same zlo takze ano, medzi riadkami si kazdeho v porodnici označila za packala ktorý tam zenu priviaze retazami ku koze, vypočuva ju a ona chudatko nemoze porodit - mozem kopirovat kde si to napisala, čize lekari sa uz len trasu aby robili sekciu lebo sa nudia....
Katka Gazdiková uzivaj si vianoce a kašli na konika...pekny pozdrav do Stupavy posielam...pa pa..ak ja som psychopatka tak ty si potom jalová hysterka...priroda asi vedela prečo sa nemaš mnoziť. Ale biznis v reprodukčákoch to aj v takomto pripade zabezpeči aby sa mnozili vadne kusy. No bavim sa na tebe...len tak dalej.

sardinka336
23. dec 2016

@alby2014 ale prosím ta načo jej to zas a znova vysvetluješ...to je typicka biomater...decko v šatke k sebe prigurtnovane - to ma ja FB vycapene....a myslí si ze zožrala všetku mudrost porodnictva a gynekologie, a len čo si jej maly nebude vediet uprdnut tak pouteka na Kramare...

tutu_1
23. dec 2016

@katka.gzd Katka zo srdca Ťa objímam, nepripúšťaj si takýchto ľudí k telu. Ono skôr je to výpoveď o nich samých ako o Tebe. Ja osobne nemám s ňou problém v inej téme aj súhlasiť, lebo sa emocionálne nezapájam. Teda ako by som to.... Človek s iným názorom pre mňa nie je nepriateľ, ale vidím, že mnohí tu disutujúci to majú v hlavách poskladané všelijak.
Pekne sa mi diskutovalo s niekým kto vedel o čom, ale žiaľ títo ľudia odišli, a ostalo čo ostalo.

sardinka336
23. dec 2016

@tutu_1 ..ani ja som nemala problém s nou ..ale ja nezabudam, pred rokom sa Kata do mna nepekne pustila hned v prvom prispevku v podobnej teme..rok dozadu to bolo? takze nevieš o tom nič, tak ju objimaj..keby si jej nedrukovala a nehladkala ego tak bude nadavat aj na teba tomu ver... Pisala mi jedna kočka IP vtedy ked sa to v tej teme začalo mliet ...Kata predavala lieky ktore je ostali po IVF. a nejak sa s nou nepohodla tak tato tvoja virtuálna kolegynka jej napisala ze bude mat retardovane dieta ..vieš...takze viem svoje o tejto osobe a preto mam taky nazor aky mam.

mircalla
23. dec 2016

@katka.gzd Neveris lekarom - tak prosim ta, nechapem naco vobec hladas pediatra - ved ked im neveris, tak ich ani nenavstevuj, zrejme vies vsetko najlepsie, sed doma a veci sa daju do poriadku bez lekarov a pestuj si nadalej svoju paranoju....
Ja sinvacsiu cast lekarov vazim, najdu sa aj nie dobri, ale nepausalizujem....a bez dovery v nich by som k nim ani nechodila. Chyba bude asi skor v tebe, nie v 99.9% lekarov

tutu_1
23. dec 2016

@sardinka336 OMG a berie Ti niekto Tvoj názor ? Veď si ho napokoji maj. Ja neviem čo máte a nemáte medzi sebou, to je vaša vec a vy si to vyriešte.
Mne sú len Katkine názory srdcu bližšie - to hneď neznamená, že jej hladkám ego, a drúkujem (ostatne aj vy si tu drúkujete vzájomne a čo ? a nič...). Kto môže za to, že si v sebe nesieš staré krivdy a vyťahuješ ich podľa potreby a oživuješ ? Hm ? Veď kľudne môžeš, mne je to jedno (aby som zas nedostala po nose že čo ma do toho).
Pre mňa nie si nepriateľ len preto, že súhlasím s niekým iným v tejto téme (v inej s tebou nemám problém súhlasiť, lebo v inej téme sú mi blízke tvoje názory). Proste ja toto nechápem.
A Katka to celkom logicky zdôvodnila, čo a prečo tak napísala. Skutočne sa nedá celá kariéra posudzovať podľa jedného negatívneho prípadu. Aj lekári vedia pochybiť veď sú to ľudia, ale teraz ich celá kariéra nepôjde do hája. A možno na základe takej chyby budú v budúcnosti lepšími odborníkmi. To isté platí aj pre Ivu, ktorá bola zbavená viny - takže je nevinná.

tutu_1
23. dec 2016

Táto téma už dávno nie je o pôrodoch doma ale o posudzovaní samotných prispievateľov - pokojne by sa to tu mohlo zavrieť 😒

mircalla
23. dec 2016

@tutu_1 esteze ty o tom nerozhodujes

tutu_1
23. dec 2016

@mircalla a povedal niekto že mám chuť o tom rozhodovať ? OMG

sardinka336
23. dec 2016

@tutu_1 a čo si si ty dneska dala moja? Lexaurin? Ze tak milo, pokojne...harmonicky....kata tu nič nijako nezdovodnila - išla si len svoju lajnu a na porodnice nakydala ale tebe šteklila uši...pripadne spomenula WHO...a ja som ti len ozrejmila čo sme spolu mali pre tvoju info aby si bola v obraze. A čo ja ozivujem a čo nie vieš... ty zase ozivuješ svoje stare traumy z porodnice nie? Ved zabudni...nevytahuj... neozivuj ....nie?

Ano, suhlasim, neda sa cela kariera posudzovat podla jedneho pripadu...ale je pochybenie a pochybenie...a v pripade tej asistentky to bola riadna chyba. Ma z toho nalepku na cely zivot a jej povest je pošramotena...tak ako by bola kazdeho čo pochyby. takze obe strany su potrestane dost, jedna je ,,packalka,, a duha ma dieta na cintorine...a vlastnou chybou..lebo zatajila vazne skutočnosti, vieš čo...nelutujem tu matku lebo vedela ze ma problémy a aj tak to riskla...a ešte hentu oklamala...

mircalla
23. dec 2016

tutu_1 Cela kariera sa vzdy posudzuje podla jedneho pripadu, pokial je za nim smrt ci postihnutie, poskodenia zdravia, ktore je zavinene konkretnou osobou. Bohuzial....to je riziko povolania a je to nalepka na cely zivot.

Aj preto maju ti lekari, ktorych tak nemas rada aj nieco co sa vola dost velka zodpovednost

tutu_1
23. dec 2016

@sardinka336 máš nejaký problém komunikovať slušne a bez urážok ? Asi hej. Ale nech vieš čo je zdrojom mojej fantastickej nálady, vianočné prémie 😀 😎

@mircalla kde píšem že všetkých lekárov nemám rada ? Máme fantastickú detskú lekárku, ktorú plne rešpektujem (ale odišli sme od jednej arogantnej mladej doktorky, ktorej ešte nezaschol atrament na papieri). Mala som skvelú všeobecnú lekárku. Môj zubár je našim rodinným priateľom, rovnako ako jeho brat, ktorý robí na zahraničnej klinike. Môj švagor je dokonca lekár, ale no nevadí. Trošičku si mimo, ale fakt nevadí. 😉
Áno, môže to byť nálepka na celý život. Nevravím, že nie.

monilik
23. dec 2016

Krasne,pokojne Vianoce a pohodove porody prajem vsetkym 😘

sardinka336
23. dec 2016

@tutu_1 a čo ta urazilo? Ved si za ostatne dni prskala ako kvapka vody vo friťáku...ano, peniaze robia zazraky....a odhaluju charaktery
a mircalle napišeš ze je mimo...no ale bez urazok jasne...vodu kážeš vino piješ...

mircalla
23. dec 2016

@tutu_1 prepac prepac, to boto tuto katarine, pomylila som sa🙂

tutu_1
23. dec 2016

@sardinka336 ale ja nepíšem ze som urazena 😄 na to mam za A príliš dobrú náladu, za B málokedy sa niekomu podarí ma uraziť.
Moje vianočné prémie ukázali moj charakter 😄😄😄 myslim ze som si od smiechu cvrkla 😄😄😄
Pre pokoj tvojej duše nech je po tvojom a ak to potrebuješ máš pravdu uuuuplne vo všetkom 😄😄😄. Bože moj dobrotivý pomáhaj nám 😂😂😂

@mircalla nic to v pohode 😉 Prajem pekne sviatky 🎄🎅

katka.gzd
23. dec 2016

@tutu_1 este k tym liekom po IVF. Da sa to dohladat v teme "mam nemam lieky po ivf" som DAROVALA co mi zostalo za nejakych 200 eur lieky. Jedina podmienka co som mala bolo aby si ich dotycna prisla vziat osobne, ze neposielam postou. Jedna chuderka s rovnakym charakterom ako sardinka po mne chcela poslat postou, ale uz som bola dohodnuta s inou ze pride a odmietla som ju. Nehorazne sa na mna nastvala a viacere sa zacali obuvat do mna ze preco neposlem...no lebo...snad je moja vec ci v tehotenstve s nevolnostami pojdem stat do rady na postu v lete v smrade a platit postovne ked si pre to ina zena moze prist. A opakujem. DAROVALA SOM!! Ze si ona potom navymyslala hory doly je iny pribeh. A aj moj "spor" so smradlavou rybou je v zavretej teme dohladatelny takze si kazdy urobi nazor sam. Podaktore jej prispevky boli adminom premazane....takze tak...aby ma tu niekto neociernoval...chces ludom dobre, oseru ti plot ;) krasne sviatky