Sanitkou do pôrodnice
Ahojte. Chcela by som sa spytat kolke z vas si volali sanitku ked im doma odtiekla plodova voda. Chcem vediet ci to nieje problem ked si zavolam sanitku ked ma to chyti. Nemam sa totiž to ako dostavit do nemocnice. A pustia do sanitky so mnou aj manzela? Dakujem za odpovede
@abbey1 to je vsetko pekne ale my to zvladneme 👍 a nieje to planovane babetko . ale ked som uz otehotnela snad to nedam prec. Jest bude mat vzdy co aj aj na seba. Takze sa nicoho neobavam.
@8291 ja niesom doktorka. Nemozem sa natlacit do nemocnice sama od seba , musim pocuvat moju doktorku
@vero_nika969098 Tak zacni setrit lebo sa tam manzel nedostane.
Chlapa k pôrodu,kt.má nemá ako dopravit do pôrodnice by som ozaj nepotrebovala...smutné a to je len začiatok
@vero_nika969098 ako ďaleko máte pôrodnicu?
@8291 u nás bežne nechajú prenášať aj viac ako týždeň, ale už je to inak monitorovane
@vero_nika969098 prosim ta a kolko ten taxi stoji, ze nan nemas? Nie je to isto vo vyske ucasti osoby pri porode. Mama nemoze par eur pozicat nan? Z coho kupis UM ak sa nebude dat kojit?
Ludia zlati ja zasnem, ako sa dnes zije. Dnes neni, zajtra bude aj na zabezpecenie dietata.....
Sestra mi robi sefku na zachranke, ked mi vyprava ako ludia z prdelovic si ju volaju lebo sa im nechce k doktorovi tralalakat. A sanitka zial musi vzdy prist. Este sa rozculuju ked pride bez lekara ze ved odvoz do spitala. Tak to nie. To nejdu.
Sanitka ta vezme, muz to nejako zvladne sa dopravit. Vsetko dobre, nech to ide hladko
@katarinapekna ty si smutna. Nechapem co je natom smutne . starate sa uplne do coho netreba pritom otazka bola ina . paneboze
@vero_nika969098 ja by som sa nespoliehala ani na saniku. Mne rovno povedala moja gymekoloicka ze si ani sanitku volat nemam,pretoze nepride pokial nie je nutne. A to ze odtecie voda nie je zivot ohrozujuci stav a stale je dost casu dopravit sa do porodnice vlastnou dopravou!! Takze ak natrafis na dispecingu na takehoto chytraka co ti povie toto iste,porodis asi doma. Radsejsi na ten taxik pozicaj,ked dostanes porodne,vratis. Ale na slovenske zdravotnictvo sa nespoliehaj radsej
No len aby sa nestalo ze dispeverka ta zhodi z linky. Ze nie su 112 a to iste sa moze stat ked taxikar ta zbada rodiacu. Hovorim cierne scenare..no stat sa vsetko moze
@tehula nezijem v meste tak to nieje 5€. Pane boze ved my niesme chudobny co sa staras zaco kupim jest mojmu malemu? Paneboze ste normalneee??????? Sa starajte o seba . ja som sa pytala na sanitku a vy tu riesite co bude jest moje decko. Dobre vam to dava
@vero_nika969098 nepochopitelne, ze nie je na taxik. Viac ako 50eur to nebude aj keby z tramtarie ides. A co je to dnes za drobne. Isto bude cena aj nizsia. Pripadne popros susedov. Preco by odmietli
@tajka1986 ja si nemusim poziciavat na taxik. A vraciat z porodneho. My mame peniaze paneboze. Len keby sa to nahodou zacalo teraz to rodenie momentalne nemaam . ale to neznamena ze nemame peniaze. A vlastnu dopravu nemame preto som sa pytala na tu sanitku. A snad autobusom nepojdem a este keby ma to chytilo o tretej rano ked ziadne nechodia. A nebyvam v meste ale v dedine a tu nemocnicu nemame
@vero_nika969098 ehm... Nádych a výdych... Áno zaujímajú sa o to, pretože ak nemáš 20eur na taxík, tak potom ako chceš uživiť dieťatko? Tvoje príspevky sú veľmi prhke, nik ti nechce zle. Skús si peniaze požičať, vieš, teraz nemáte na taxík a o mesiac nebude na mlieko,plienky a nedaj bože iné výdavky....
@tehula ale jeeee na taxik! Ale keby ma to trz chytilo momentalne niejeee! Nechapem co riesite .
Na rodenie momentálne nemám???? Fuuuuuuuuuuu😀 no nic, ešte je tu bicykel,ten snáď máš....
@vero_nika969098 pozri, odpoved ze záchranka po teba pride, ale muza nezoberie si uz dostala, tak uz nereaguj na ostatne príspevky, tehotné by sa nemali zbytocne rozčuľovať ;)
@vero_nika969098 ok otazka odpoved. Sanitku si volaj, vezme len teba. Dalej si rieste ako viete najlepsie.
@vero_nika969098 ved chapem. Momentalne nie je. Cize ak by ta to chytilo o dve hodky si v prdeli. Neriesim ci mate co jest.
@vero_nika969098 riesia to, na čo sa pýtas.
@arabeska akoze ja mam ako uzivit dieta. 😁 dobre vam je zeny! Naozaj . nerieste ma preboha sa musite dobre nudit
Ja sa absolutne nerozculujem uplne mi to je smisne 😁 a toto je moj prispevok takze vy nereagujte . si urobte vlastnu diskusiu a tam sa chodte nudit nie sem. Ahojte 😁😁😁
@vero_nika969098 Nemusíš sa urážať. Snažíme sa ti len dobre poradiť. My sme na sanitku k umierajúcemu synovi čakali neskutočne dlho. Preto by som sa nikdy nespoliehala, že ku mne ako tehotnej príde rýchlo. Keď si predstavím, ako by som bola nervózna a podupkávala pri dverách, tak naozaj radšej volím taxík. Sama som tak s najmenšou do pôrodnice išla. je lepšie, ak budeš pripravená na akúkoľvek variantu, čiže naozaj by som pre prípad mala pripravenú i tú 20eurovku na taxík. Viac to nebude, ak teda nežijete na samote v lese ďaleko od civilizácie.
Držím päste k pohodovému pôrodu a aby si už nemusela riešiť, že v určitom okamihu nie je na taxi pre prípad núdze. A verím, že by sa i ochotný sused našiel. len sa treba spýtať. Niekedy je človek prekvapený, že ľudské vzťahy nie sú také zlé, ako by sa mohlo zdať.
@vero_nika969098 som rada že sa bavíš. Držím ti päste aby ste sa do pôrodnice dostali obaja a taktiež vám držím päste aby si svojmu dieťaťu nemusela nikdy povedať vydrž do stredy,potom už budeme mať. Všetko dobré ti prajem. Ahoj
pri prvom synovi mi praskla voda v noci, zacali sme sa zberat do auta, ked som si vsimla ze krvacam - muz volal pre istotu na zachrannu sluzbu, co robit - poslali sanitku.. zobrali iba mna, muz prisiel autom s vecami aj zamnou..
@vero_nika969098 ahoj, ja som pri druhom porode volala 112 povedala ze mam kontrakcie a poslali mi sanitku, sice taku roztrasenu, ale rovno v nej mi dali kanylu a pripravili vsetko, pomohli mi do porodnice este mi aj tasku s vecami vyniesli. rodila som v noci, manzel musel ostat so starsim synom, susedov nepozname, nebyvame tu dlho babky mame daleko, rodila som tyzden pred terminom ine riesenie nebolo... ale manzela pochybujem ze by ti odviezli... asi by zalezalo od konkretnych ludi v sanitke. mozno by sa to aj dalo... ale zas on si moze vziat taxik alebo sa skuste dopredu s niekym dohodnúť ze by vas odviezli.
@vero_nika969098 vzdy sa moze stat, ze zrazu na nieco treba peniaze, tak co by ste urobili? Predpokladam, ze si pozicali od mamy alebo babky, ktoru spominas. Na ten taxik vam mozno pozicaju. Nikto asi nebude riesit, ze chlap sa nema ako dostat do porodnice, to nie je ich problem. Tak sa asi netreba divit, ze zeny tu tak reagovali, je to skutocne zvlastne. Jasne, ze hned ich napadne, ci mate co jest. Tak ked mate vsetkeho dostatok , tak fajn. Hlavne, nech sa dietatko narodi v poriadku. Ak si ocko neodlozil na taxik, nuz tak babo trebars pocka doma, az pridete z porodnice. Lebo pisete, ze ho potrebujete tam mat. No ja ked nieco viem, ze budem potrebovat, tak si na to urobim rezervu. A ak nie, nuz tak viem, ze mam smolu. Co sa tyka sanitky, neviem, ake maju predpisy, mozno to ani nemozu urobit.

@vero_nika969098 dosť zvláštny postup,uz po týždňovom prenášaní by si mala byť v nemocnici,nikto nehovori,ze hneď vyvolať pôrod,ale babätko by malo byť uz viac pod dohladom.