Sepsa novorodenca

ivkka
30. júl 2011

Po tom čo moja sestra musela v nemocnici presviedčať sestričky a mudr. že ide rodiť a o 4 hodiny na to ledva vyliezla na stôl v pôrodnej sále a už rodila a pri prvom potlačení sa celá potrhala,po tom čo ju vyše hodiny šili sme si mysleli že najhoršie má za sebou ale opak bol pravdou.Narodil sa jej zdravý chlapček a všetko bolo ok akurát jej podali preventívne dve infúzie aby nedostala infekciu.Na piaty deň ich prepustili domov lenže sestre neurobili ani ster či infekciu nemá a ona ju mala.Boli doma jeden deň,na druhý malý pol dňa spal ani na papanie sa nezobudil,zmerala mu teplotu a namerala 39.Bežali sme na pohotovosť a tam jej mudr.dala recept na paralen.čípky.Ďieťaťu ktoré nemá ani týždeň a má 3kg kázala dať celý čípok.Vrátili sa domov,čípok zabral na hodinu a znova 39 teplota,tak bežali do nemocnice a tam ho hneď brali na Jisku s infekciou-neskoršia sepsa.Teraz leží na infúziách chúďatko a iba preto že sestre nezobrali ster a nenasadili antibiotiká.Som z toho taká znechutená a mám strach o oboch 😢

michelleuk
30. júl 2011

@ivkka no to ti verim ze sa bojis ☹ to co citam co sa deje v slovenskych nemocniciach celkovo je strach a hroza normale som rada ze som nerodila na slovensku

ivkka
autor
30. júl 2011

Naozaj je to strach,veď ide o ľudský život a netreba podceňovať žiadnu maličkosť.

hajanka
30. júl 2011

@ivkka jezisi to sa tak zle cita! Dufaj, ze bude v poriadku! A nech si na tych dr co ich zanedbali poriadne posvieti...!

ivkka
autor
31. júl 2011

tak dnes jej robili ster,má tam infekciu a stehy sú potrhané.Zajtra ju uspia a budú znovu šiť a malý je stále na infúziach.Určite to tak nenecháme veď ohrozili dva životy.

fiorela
31. júl 2011

Bože, to je strašné. Ja som tú infekciu mala tiež, ale mne ju zistili a nasadili antibiotiká pred pôrodom a malý bol v poriadku.

anjelicek26
31. júl 2011

@ivkka - Tu infekciu dostala napriek dvom infuziam? Boli antibiotika v tych infuziach predpokladam? Dali jej ich preventivne, lebo ster nestihli tipujem. Ale tym padom nemocnica konala spravne 🤐 Vsak co mohli spravit viac, ako jej podat antibiotikove infuzie? Ved kultivaciu z takehoto steru nemaju do hodiny a ani do styroch, ak sa jedna o rychly porod.

Skoda, ze jej nespravili stery uz par dni pred porodom, nemusel sa nakazit maly, mohli sa rozhodnut pre cisarsky ci preliecit pred porodom. Ale to pada na hlavu jej gynekologa 😔 Ta infekcia tam musela byt cele tehu :(

Dufam, ze sa babatenku aj sestre polepsi, drzim vsetky palce.

lucula73
31. júl 2011

@ivkka čítam že si z okresu pd..ak kde rodila?hádam nie v bojniciach ☹ .je to inak hrozné,až mi zimomriavky behajú

ivkka
autor
31. júl 2011

áno rodila v Bojniciach.Ona nemala tú infekciu pred pôrodom,dostala ju až po pôrode,zjavne zo šitia a na bábätko sa preniesla buď dotykom alebo cez mlieko,to neviem.

anjelicek26
31. júl 2011

@ivkka - dufam, ze to nevyznie zle, ale ano, moze dostat infekciu do rany po siti, ale nie tak, ze sa dostane do krvneho obehu matky - nedajboze do mlieka - aby nakazila dieta a to schytalo takuto infekciu do tyzdna od porodu. To by prvotne ona musela mat vysoku horucku, silny zapal niekolko dni, toto fakt muselo byt uz pri porode. Zapal po siti je lokalna zalezitost. Si si ista, ze jej robili vsetky stery pred porodom a nic nezanedbali?

Neda mi to. Chudatko babatenko aj mamina. Takto sa trapit hned par dni po narodeni.

agjg
31. júl 2011

@ivkka Držím obom palčeky,nech to dobre dopadne 😒

ivkka
autor
31. júl 2011

ster jej robili mesiac pred pôrodom a bol v poriadku a po pôrode bol malý zdravý,prejavilo sa to až na siedmy deň.Sestre dnes brali krv ale výsledky ešte nemá tak uvidíme keď urobia záver.

laura167
10. mar 2015

@ivkka prosim Vas a ako dopadla sestra a malicke...my mame teraz ten isty pripa.d....malicky ma 5tyzdnov ma sepsu a zapal mozgovych blan...je v ZA na JIS..
Prosim Vas ako dopadla vasa sestra a babatko..? Dkaujem

ivkka
autor
10. mar 2015

@laura167 malý mal štastie.Včasná diagnóza, nasadenie antibiotík a žiadne komplikácie ako umelá ventilácia alebo zápal mozgových blán.No sestru po tom ešte zo 2krát šili, stále sa jej trhali stehy kôli bakterii.Po troch tyzdnoch ich pustili domov a od vtedy je to celkom fajn.Maly nema ziadne následky a sestra v podstate tiež.
Držím vám palce nech všetko dobre dopadne a myslím na vás!!!

laura167
10. mar 2015

@ivkka Dakujem. Maleho uz previezli do MT...tak sa modlime aby bolo lepsie. Dufam,ze bude ok...

dilino
10. mar 2015

Media tu nepomôže nič ine UDZS obyčajne bieloplašťove prepač KURVY uplatkarske tam je to aj zbytočne treba to všetko vytrubiť do medii aj my sme si nevedeli rady a ked prišla Markiza, Jojka, TA3 hned sa veci pohli musi sestra poukazať a oni to už budu riešiť.

254clari
26. máj 2021

@trojnasobnamama Mamka, ako sa ma vaše dieťatko

@laura167 mamka, ako zistili vášmu dieťatku zapal mozgovych blán
Totiz moje mesačne bábätko ma za sebou sepsu a vraj ta moze vyústiť do zápalu mozgovych blan
Robili dieťatku nejaké testy, vyšetrenia?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre