Šestonedelie - teplota a zápach z vagíny

katuuuska
24. dec 2015

Ahojte som 10 dni po porode. Dnes mi vyskocila teplota na 39 bobolel ma prsnik tak som myslela ze je to kvoli tomu. Maleho som prikladala na ten prsnik, rozmasirovala som si ho a nedopite mliecko odsala to robim cely den ale teplota mi klesne a po 5 hodinach zas stupa na 39. Vsimla som si, ze posledne 2 dni zapach z vaginy a to cistenie je take hnede ale aj normalne krvave. Stretli ste sa s niecim takym? Myslite, ze mam utekat gynekologiu? Su sviatky tak neviem co mam robit.

charity
24. dec 2015

Myslim si, ze by si mala utekat na gynekologicku pohotovost.

tinamf
24. dec 2015

Ja si to myslim tiez a to, co najskor. Moze ist o kusok zabudnutej placenty, co je zivot ohrozujuce.

gita17
24. dec 2015

same ti to asi neprejde, cim skor ti daju antibiotika, tym skor ta to prejde

janinah
24. dec 2015

CHod čím skôr na pohotovosť,môžeš mať absces alebo infekciu vo vagíne a potrebuješ vyčistiľ a atb,nečakaj,choď hned ráno

erickatt
24. dec 2015

@katuuuska dufam, ze si sla

alja20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katuuuska
autor
24. dec 2015

Pojdem rano na pohotovost. Dost sa bojim ale tuto noc este vydrzim. Rano nakojim maleho a pojdem.

janinah
24. dec 2015

@katuuuska zavolaj tam teraz...neviem,či s takými horúčkami by si mala kojiť

katuuuska
autor
24. dec 2015

Kojit mozem. Aj pri zapale prsnikov su vysoke teploty a koji sa normalne.

katuuuska
autor
24. dec 2015

A ako je to s tym cistenim? Urobia ho hned a pustia ma domov ? Ja nechcem nechat drobca.

christin3
24. dec 2015

Pre istotu choď na pohotovosť ak sa ti niečo nezdá, ale poviem ti ze ten zápach je normálny, to zapachaju tie ocistky. Nie je to ako klasický menzes. Tak toho by som sa až tak nebála. Ja som mala pocit ze 6 týždňov pachnem ako tchor uz len ako som z vane vyšla.

januliku
24. dec 2015

A ten prsnik ta uz neboli ? Nemas na nom cerveny flak ?

katuuuska
autor
24. dec 2015

Pobolieva ma ked ho masirujem ale nic cervene som si nevsimla. Boli ma na boku takmer pod pazuchou. Rozmasirujem si to dam napit drobcovi a zvysok odsavam.

januliku
24. dec 2015

@katuuuska kludne teplota moze byt z toho prsnika. Ten flak je vacsinou prejavom zapalu, ale nemusi byt. Moze byt aj slabo ruzovy, pod prsnikom, na boku, hocikde. Rano chod pre istotu na tu pohotovost. Inak, ak by ta museli cistit, to je len na par hodin v nemocnoci, nie cez noc. Keby si musela ist lezat na dlhsie, asi by si sla aj s malym, kedze je to novorodeniatko. Prajem skore uzdravenie.

katuuuska
autor
24. dec 2015

@januliku ja dufam ze je to z toho prsnika. Z vonkajsej strany som zahojena pekne, brucho ma neboli, a twraz som asi taka prelaknuta ze uz ani nespinim. Bola som v sprche vysprchovala som sa tak uvidime co povedia zajtra. Kiez by to boli len prsniky maly mi pekne papa a pribera nechcem prist o mliecko a ani byt hospitalizovana.

jahodnicka
25. dec 2015

Drzim pesti at je vsechno dobre...Dej vedet jak jsi dopadla. ...

ditatxu
25. dec 2015

Ahoj uplne presne to iste sa mi stalo pred dvoma tyzdnami. Tiez ma aj bolelo prso ale ziadna hrca nic bolo to az skoro pod pazuuchou. Ale bolesti v podbrusku a trochu zapach a palenie pri moceni. Horucka 39 tri dni. Potom som uz isla na gyndu dal mi atbna 5 dni a uz je secko ok 🙂)) ale treba ist co najskor.

zuzik307
25. dec 2015

@katuuuska hlavne chod nalacno, ani nic nepi...kvoli pripadnej anesteze, inac budu musiet cakat 6 hodin...

katuuuska
autor
25. dec 2015

Noo ja som nesla nakoniec. Lebo od 5:00 mi teplota uplne klesla uz vobec ju nemam, brusko ma neboli, z vonkajsej strany ma nic neboli a este mam vnutorne stehy tie sa mi zrejme uvolnuju. Keby ma zacalo boliet brucho hned pojdem ale dovtedy nemam s cim ist.

januliku
25. dec 2015

@katuuuska super, ze uz ti je lepsie. Tak si uzivaj vianoce a maleho chrobacika.

katuuuska
autor
25. dec 2015

@januliku dakujem velmi pekne za rady ;) aj ostatnym zenickam dakujem za kazdu odpoved. ;)

zuz02
25. dec 2015

@katuuuska ja som tiez zhruba v rovnakom case ako ty po porode mala rovnaky problem. U mna islo o upchate mliekovody. Tiez som mala 39 st.horucky. Pri prvom synovi mi dali atb.a po druhom porode som atb.nebrala, trvali mi tie teploty presne dva dni a po masirovani a vyprazdnovani a odsavani mi to po dvoch dnoch vzdy preslo. Davala som si Paralen a mala som to po druhom porode dvakrat. Najskor jeden prsnik, potom druhy. Zlepsila som po porade s laktacnou techniku dojcenia a odvtedy som mala pokoj. Ak sa ti teploty ale budu vracat, tak urcite sa chod ukazat doktorovi. Tak vela sil.

satkovca
25. dec 2015

Ja som mala to iste. A zimnice.tak som sla ku gyn a mala som kus krvi zrazenej nevycistenej v maternici.dostala som atb zinnat s kt.sa moze kojit a na šnupanie oxytocin.a pila som alchemilkovy čaj.a zabralo.mala by si ist na sono.pekne to uvidia na maternici...

katuuuska
autor
26. dec 2015

@zuz02 a vratilo sa ti to druhykrat priblizne po akom case? Ja si teraz kontrolujem pred kazdym kojenim ci nie su tvrde premasirujem a ked sa mi zda ze nevytahal vela hned odsavam aby boli obe rovnako makke. Keby mi zas vystupila teplota hned pojdem za gynekologom. Tentokrat mi to teploty trvali 1 den a stalo zobrat 3 paraleny.

katuuuska
autor
26. dec 2015

@satkovca a krvacala ci vela? Lebo mne kamoska vravela, ze trochu zapachat to spinenie ma. Pri sprchovani som sa prezrela a mam este vnutorne stehy takze kym mi nevypadali tak to tam je take vselijake. Ale brucho ma neboli, spinenie sa mi zda normalne take do hneda a zrazeniny nemam. Sprchujem sa 2x denne.

zuz02
26. dec 2015

@katuuuska mne sa zapalil prvy prsnik hned ako som prisla z porodnice domov. Uz v nemocnici mi dost stvrdol, zhruba 4.den po porode a doma som to uz nerozchodila. Proste sa upchal. Nabehli teploty. Tak som volala laktacnej, prve, co sa ma opytala cez telefon bolo, ze ci dojcim v perinke, ja ze hej. Tak mi ju zatrhla s tym, ze perinka tvori barieru medzi mnou a babatkom a nie je dobre prisatie, tym aj zle vyprazdnovanie. Tak som to upravila, teploty do 2dni zmizli. Ale asi tak po tyzdni sa mi to iste stalo aj s druhym prsnikom. Tiez dva dni horucky okolo 39, ale preslo to. Len to bolo vycerpavajuce. Neriesila som vtedy nic ine len prsniky. Ale odvtedy som mala pokoj.
A tie poporodne ocistky aj mne smrdeli. To proste inak smrdi ako menzes. Tiez som mala pocit, ze to musia aj druhi citit. A k tomu aj zvysene potenie, no v kuse som bola v sprche. Ale po sestonedeli to preslo.

katuuuska
autor
27. dec 2015

@zuz02 prislo mi smiesno lebo ja tiez posledne dni nic neriesim len prsniky ci netvrdnu, ci nemam vela mlieka :D :D dookola to iste. No my sme najprv drobca nedavali do perinky ale v noci bol velmi nespokojny a ked som ho dala do perinky hned bol kludny. Teraz ho davam tiez do perinky ale neviazem ho na pevno. Rucicky ma vonku (mal pri porode zlomenu klucnu kost tak nam to odporucila dokotorka) a viazem mu len druh a treti rad. Pri kojeni ma drzi a ked mu nejde prisatie tak ho rozbalim a kojim tak. Prisava sa pekne az na tie vynimky ked sa zobudi po 3 hodinach potom je velmi hladny a taha len bradavku tak s nim musim bojovat kym chyti prsnik spravne. A tiez vtedy velmi hlta to mlieko. No take intervaly spanku nemava casto :D

satkovca
27. dec 2015

@katuuuska no spinila som a niekedy narazovo viac a inokedy menej. A veru zapachalo to,po atb uz nie.no najskor som si tiez myslela ze je to z prsnikov,boleli ma.a riesila som to paralenom ked prisla zimnica.potom som mala aj svrbenie dolu,naco mi gyn povedal ze to sposobili bakterie z maternice. Ja byt tebou urcite idem aspon na sono.zato nic nedas,aj ked pri malom babatku je to casovo narocne odist...

liuliu
29. feb 2016

Ja som mala daku infekciu po porode, leukocyty mi vyliezli uz v porodnici.vybrala som dake antibiotika.. ale potom som skoncila so zapalom moc.mechura , oblicky. Nevedela som sa toho zbavit. Tiez stale vysokw teploty .Co som citala ze je ti dost bezne lebo lebo je to tam dole pouvolnovane, oslabene. Tak kto vie co je na tom pravdy.

sasa1983
29. feb 2016

@liuliu zapal.mocovych ciest je relativne bezny a viac menej dobre zvladnutelny, hoci sa moze potom uz skor opakovat, ale nefritida, zapal oblicky je zavazny stav, lebo aj po dobrati atb uz nie je oblicka rovnakej funkcnosti ako pred infekciou,oblicky sa hoja (laicky) jazvami a ich anatomicke pomery uz nie su identicke.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre