Šitie po nástrihu

lilly2303
9. okt 2021

Ahojte mamičky, tie čo ste boli šité po nastrihu, chcela by som sa vás opýtať ako dlho ste mali to šitie zapuchnute. Ja mám teraz 10 deň a ešte stále je to opuchnute, nebolí ma to ani to nemám zapálené, sem tam to ťahá pri chôdzi a pri sedení, ale inak OK. Všimla som si že mám sem tam taký žltý hustý výtok akoby hnis a zvláštne to zapácha ( celkove mi to pachlo hneď od začiatku, aj keď som bola v pôrodnici) . Mali ste niektorá z takým niečím skúsenosti? Môže to byť vo vnútri nejako zahnisane aj keď to nebolí? Poprípade poraďte čo na to zaberá 🙂 teraz si na to 2 deň striekam odvar z repika.

leuska15leuska15
9. okt 2021

@lilly2303 nechcem strašiť, mne sa tie stehy potrhali, strašne to bolelo, nik mi neveril ze total strašne boli ale potom si doktor všimol, že sa mi to potrhalo, že to mám celé zapálené, museli mi cez ten opuch a zápal tie stehy vyberať a znova zasit úplne od začiatku a sili to cez ten opuch a zápal. V celkovej anesteze mi to robili, lebo robili aj kyretaz a už to spravili v jednom naraz

sonka_miro
9. okt 2021

@lilly2303 ahoj, mna zasivali hodinu mala som aj nastirh aj dcerka bola velka aj mala rucky skrizene cize som bola dotrhana ako.kalendar 😁 davala som si najskor rosalgin na vyplachovanie, potom repik ale nepomahalo dokonca jeden steh mi povolil ,potom mi poradili sprej cicatridina to mi velmi pomohlo no urcite by som aspon kontaktovala lekara ked mas podozrenie ze mas hnis, to som ja nemala tak to neviem poradit.

lilly2303
autor
9. okt 2021

@leuska15leuska15 ach bojím sa toho ako čerta 😭 ale mňa to práve že nebolí len mám dneska taký žltý výtok, doteraz som mala červený a neskôr ruzovkasty a dnes žltý 🙄

lilly2303
autor
9. okt 2021

@sonka_miro no mne práve že tie stehy držia, teda aspoň tie vonkajšie, tie vnútorné neviem, ale hrozne sa bojím 😭

sara07
9. okt 2021

@lilly2303 bátie ti nepomôže , aspon by som zavolala mudr ten žlty vytok nemusí byt ok

miselar
9. okt 2021

@lilly2303 nieje to že sa čistis?ja som mala normálne červený potom taký hnedý a sem tam nazltly .Podľa mňa sú to čistky

lilly2303
autor
9. okt 2021

@miselar newiem vôbec, ach keď ja sa vždy najprv do predu vystresujem, vymyslím najhoršie scenáre a potom mám z toho depku. A ako dlho si mala šitie opuchnute? Mňa to nebolí, len som dnes objavila ten výtok a zistila že to mám stále opuchnute.

lilly2303
autor
9. okt 2021

@sara07 jasné že pôjdem v pondelok k lekárovi, ja som z tých ktoré radšej idú vždy z každou blbostou 🤣 len mám strach z toho vyšetrenia keďže je to ešte čerstvé ☹️

zuzkaa1991
9. okt 2021

@lilly2303 ja som mala opuch ale.mala problem dlho vysse.mesiaca ale ja som nevedela sediet vobec aj pri chodzi bol.problem...a ten vytok si pamätám tiez som isla.s tym k lekarovi ale povedal ze je to v pohode len ze casto sa umyvat problem s cikanim som.mala len postojačky som vedela

tetaandulkova
9. okt 2021

No to sa ešte čistíš, aj ja som najprv krvácala, potom už len slaboružový výtok, hnedý a ten žltý mám aj ja ešte stále po 4,5 mesiaci od pôrodu. Bude to chvíľku ešte trvať. Opuchnutie mi zmizlo po 3 týždňoch až. A až po tejto dobe som vedela začať normálne fungovať, inak som mala strašné bolesti čo som i len trošku pochodila, obed som varila na 5x s prestávkami čo som nevládala stáť v kuchyni, to zavinovanie maternice som mala veľmi ale veľmi podobné kontrakciám.

babovka2321
9. okt 2021

Zlty vytok je po skonceni krvacania v sestonedeli uplne normalny. Ak ti to obsem nevyteka zo sitia, ale z maternice, nemas sa coho obavat.

ailiba
9. okt 2021

@lilly2303 podľa mňa nie je v poriadku, že to máš opuchnuté a ani ten hnis. Ja som bola teda riadne zasita, bolelo to, ale neopuchlo. Obliekala som si to takýmto roztokom: 2Pl morskej soli, 1kv levanduloveho oleja, 1kv cajovnikoveho oleja a premiešať s vodou. Nadavkovala som to do menších flasticiek. Obliala som sa tým tam dole vždy pri sprchovaní, alebo v tvojom prípade po cikani, alebo hocikedy cez deň. Mne toto pomohlo.... Vyskusaj. Hnus nie je v poriadku, máš tam zápal. Ak to neprejde za pár dní, išla by som k lekárovi.

mata262626
9. okt 2021

Ahoj, ja som po prvej dcérke bola zasivana r. 2008. Bolo to v pohode, ale po prepustení asi 2 dni potom mi praskol steh. Bolelo to ako šľak, dokonca som odpadla v lekárni. Zašla som teda k svojmu ženskému, ten mi dal rosalgyn na výplach a dermochlorophyl, zacelilo sa to po týždni samo netrebalo šitie. V roku 2013 sa nám narodila 2druha dcérka, bola maličká a nemala som nástrih, iba jeden kozmetický steh. Ale teraz asi rok dozadu som bola na mr s bedrovym kĺbom a ukázalo sa, že sa mi po tom prasknutom stehu vytvorila hrčka cysta, ževraj to nieje nič vážne, ale časom by to trebalo dať vybrať, lebo môže vnútorné prasknúť a že to môže bolieť. Teraz čakáme 3tie mimko a bez dermochlorophylu( síce farbi na zeleno) do pôrodnice nejdem.

lilly2303
autor
9. okt 2021

@ailiba no ja neviem že či je to hnis alebo len ten výtok po krvácaní. Včera som krvacala už len jemne a dnes ostal už len ten žltý výtok, sem tam hnedé špinenie. Opuchnute to nemám nejak veľmi len tam v okolí šitia, ale mala som po pôrode aj obrovskú modrinu, tá zmyzla len nedávno. Doktor povedal že sa to ženám stáva, že sa spraví taká obrovská modrina. Kým som sa nezačala pozorovať bolo všetko OK, ale teraz všetko sledujem a potom som z toho na nervy.

snezienkaaa82
9. okt 2021

Ešte sa, ti telo čistí, ja som to mala opuch ute asi 2 mesiace, 🤪 pokiaľ nemáš extrémne bolesti, malo by to byt ôk, boli to, je to normálne.
Mne v pôrodnici poradili sprej ba rany po pôrode, nejaký chlorofylovy, už si nepamätám nazov, urýchľovač hojenie.

sonka_miro
9. okt 2021

@lilly2303 uvidis co povie lekar ale ten sprej cicatridina je fakt velmi dobry

sara07
9. okt 2021

ja som bola pri prvom zašita tak že mesiac som nevedela chodit poriadne, po polroku bolo všetko ok
ale žiadny žlty ani biely vytok som nemala, boliet to bolelo hlavne pri sedení dlho som sedela na destskom nafukovacom kolese

ailiba
9. okt 2021

@lilly2303 aha, tak ten žltý výtok to sú čistky... To je normalne. Aj modrina býva, tiež som mala. Ten slaný roztok je na dezinfekciu rány a nemôže uskodit. Všetko sa postupne hojí a dostáva do normálu... Ú mňa to bolo určite dlhšie ako setonedelie.

monea
9. okt 2021

@lilly2303 to su lochie tzv.očistky
Odporúčam betadine roztok za mna top!

miselar
9. okt 2021

@lilly2303 no aj dva týždne a pri prvej dcére som bola sita úplne ....ešte aj zvnútra a mesiac sa to hojilo...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre