icon

Skúsenosti s nepostupujúcim pôrodom a vyvolávaním kontrakcií

31. mar 2025

Máte niektorá takúto skúsenosť? V noci kontrakcie každých 5 minút, do pôrodnice som prišla na 4 cm otvorená. No pomaly kontrakcie ustúpili a nález je stále 4 cm aj po 8 hodinách.
Čo sa dialo potom? Spustilo sa vám to samé opäť? Bolo treba vyvolávať? Ako dlho to potom ešte trvalo?
Ďakujem za vaše skúsenosti.

colsami
31. mar 2025

Prvy som mala nepostupujuci 43hodinovy porod. Dva dni perment.kontrakcii kazdych 5-3 min. Nepostupujuci porod je casty, nie je to nijaka rarita. Zbytocne riesit co kto ako, aj moj pribeh a postup Ti bude zbytocny, pretoze u kazdej zeny sa ide individualne, podla aktualneho nalezu a podla stavu jej aj dietata. Predpokladam, ze si si vybrala porodnicu, ktoru si chcela - tak doveruj doktorom, ktori maju porod viest. Oni vedia najlepsie, co a kedy Ti bude treba.
Drzim palce.

maryetta
31. mar 2025

Ja ked som bola na 4 tak ma brali na box 😂
Ale tak ja som mala vsetky porody vyvolavane.

vkatush
31. mar 2025

Je to veľmi individuálne.
Mne sa pôrod rozbiehal veľmi pomaly, prvých 20 hodín takmer nič, potom pomaly nejaké 4 hodiny a posledné 3 hodiny sa to už rozbehlo (pričom už chceli dávať vyvolávať, len akurát vtedy sa to spustilo).
Kamarátka po nejakých 56 hodinách, kedy nič nepomáhalo, skončila na cisárskom.

Držím palce a veľa síl !

juliacenc
31. mar 2025

Ja cisarsky po 14 hodinach ale take kontrakcie ze konec. Neviem preco sa necakalo dlhsie preco zvolili cisarsky ale tak hlavne ze je vsetko ok

mabenn
31. mar 2025

Velmi individualne to je, ja som s odtecenou plodovou vodou cakala takmer bez kontrakcii, po 4hod od napichnutia oxytocinu som normalne porodila...komunikuj s nimi, aky postup navrhuju

anavixy
31. mar 2025

@maryetta ano, ale predpokladam, ze aj s cinnostou.. 4cm bez kontrakcii su v podstate to iste ako 2cm
Autorke: bud sa to rozbehne alebo sa nastup cinnosti nejako podpori - vsetko zavisi od viacerych faktorov, ako sa ma dieta, ci odteka pv, ci si po termine, co sa teda este moze cakat atd. Treba sa pytat lekarov a PA co su pri tebe.

maryetta
31. mar 2025

@anavixy ano preto pisem ze pod vyvolavackou. Tak uz len vyckat. Pripadne uz hadam aj autorka moze mat babatko v naruci 💕

michaela329
31. mar 2025

Mne tak po odteceni plodovej vody hneď kontrakcie po 5 minútach, v nemocnici som sa za 7 hodín otvorila na 5 cm, odviezli ma na box, že už to bude čochvíľa...a koniec otvárania... ďalších 5 hodín som sa dostávala na 8 cm a malý stále neklesal dostatočne dole, dokonca som sa zastavila. Tak mi dali Epidural, oddýchla som si, uvoľnila a konečne otvorila úplne, po hodke a pol oddychu mi dali oxytocín - nastúpili ešte silnejšie kontrakcie do ďalšej hodinky bol malý vonku - so šnúrou okolo nohy. Dokopy 19 hodín 😁
Ja som však mala celú dobu dobré ozvy.

autor
31. mar 2025

Dakujem za vsetky skusenosti. Tak uvidime este aky bude ten moj pribeh.

alina765
2. apr 2025

Ja otvorena na 3cm kontrakcie slabé nakoniec sekcia