icon

Skúsenosti s PEDA

8. júl 2022

Odporúčate alebo zasadne nie? Máte kvôli epiduralke trvale následky?
Ďakujem

queen_mary
8. júl 2022

Hej, miliony zien na svete, ktore si kazdu sekundu daju pichnut epidural, maju dozivotne nasledky. Halooo, 21. Storocie 🤷‍♀️

autor
8. júl 2022

@queen_mary myslím následky ako bolesť chrbtice a pod. Pocula som, že sa hocičo môže stať, ak sa zle podá. Tak ťa prosim, nerob tu zo seba majsterku sveta 🙂

diamond007
8. júl 2022

Mne našťastie pichli super a nemám žiadne problémy ak sa jedná o vpich. Druhýkrát som do toho avšak nešla

hermiona12
8. júl 2022

Mne pichli až na 4 pokus a nepomohla mi, vraj malo kedy sa to stáva ale mne vôbec neučinkovala.
A však príprav si ju aspoň , počas kontrakcie sa rozhodneš či to dáš sama či radšej si dáš epiduralku. Veď vieš bez vybavených papierov ti ju nedajú tak radšej buď pripravená.

drzaopica
8. júl 2022

Urcite ano

hruska91
8. júl 2022

Ja som ju mala dva krát - dala by som si aj tretíkrát. Jediný následok som mala asi 2 dni nízky tlak točenie hlavy. Nič doživotne.

izabela181
8. júl 2022

Za mna neskutočná vec! Strašne mi to pomohlo, pichli mi ju úplne super, pôrod bol nekonečný tak som si aspoň oddýchla a načerpala silu 😊 následky a nežiadúce účinky som nemala žiadne

nikha2809
8. júl 2022

Pri prvom pôrode parádička.Mne tak zabrala že ani dr.nechcel veriť že fakt nič necítim.Pri druhom mi zabrala na pol hodinu, keď mi o dve hodky pichli ďalšiu dávku nezabrala ani tá vôbec.Ale keby mám rodiť znova, neváham a dám si zas

basska_b
8. júl 2022

Akurat sme sa o tom so svokrou bavili, ona je stara skola, ma vystudovanu medicinu. Vraj kedysi to bol taky boom, ze vsetci to davali, lebo nebolo treba celkovu. Potom bol zrazu odklon, lebo boli popisane poskodenia miechy a dalsie zle nasledky. Nam na pouceni o PEDA hovorili, ze to pichaju do spodnej oblasti chrbta, kde uz miecha neni, ze sa toho nemame bat... svokra hovorila , ze to je uz nejaka zmena, lebo kedysi to pichali barskde medzi stavce a hlavne v tej hornej casti sa im s ihlou lahsie dostane ako v dolnej. Teraz si vsak "davaju tu namahu" a pichaju v dolnej casti, co znamena, ze niekomu to nemusia trafit. popytaj sa na pouceni o PEDA, kazda nemocnica ho robieva (pocas COVIDu s tym prestali, ale mozno to zas fiči).

drzaopica
8. júl 2022

@basska_b pocas covidu potrebovali anesteziologov preto ju nemal kto pichat.Rodila som pred 11 r a pichali mi ju nad krize do dolnej casti chrbtice.Vdaka tomu takmer bezbolestny porod bez stresu dve dopichnutia porod bez nastrihu.Uzasny vynalez

111jozefina111
9. júl 2022

Kamoske zle pichli, mala po nej extremne migreny, tak ju museli opat pichnut do toho isteho miesta a vyplnit tu dierku. Odvtedy mala problemy aj so sluchom. Nikto nevie preco, ale tipuju na zle pichnutu epiduralku. Takze stat sa moge hocico. Po roku uz je ok.