icon

Skúsenosti s pôrodom pri používaní Flaxiparine

claudaia
30. jún 2025

Ahoj. Tie čo ste si tým prešli, ako prebiehal pôrod? Počkám si od začiatku flaxiparine a začínam mať obavy z pôrodu, či nenastáva väčšie krvácanie kvôli injekcii alebo je lepšie si vybaviť cisársky? Ďakujem za skúsenosť

stellarstar
30. jún 2025

Fraxiparin to je

e1i
30. jún 2025

@claudaia myslis ze pri cisarskom by si krvacala menej ked pichas fraxiparine? Medzi fraxiparinom a spinalom (zrejme aj epi) treba aspon 12h

anavixy
30. jún 2025

Podla teba cisarsky, kde je vzdy krvna strata vyssia ako pri vaginalnom porode a kde riziko vzniku trombozy je vyrazne vyssie, je bezpecnejsia forma porodu v tvojom pripade? To ani nahodou.
Podanie Fraxiparinu sa pred planovanou SC ma vynechat, pred vaginalnym porodom nemusi (pokial nie je planovany) - pred pripadnym podanim epiduralu by mal byt odstup aspon 12h. Niekedy pred porodom cielene davku znizia na profylakticku najnizsiu alebo uplne vysadia, podla stavu.

claudaia
autor
30. jún 2025
@anavixy

Podla teba cisarsky, kde je vzdy krvna strata vyssia ako pri vaginalnom porode a kde riziko vzniku trombozy je vyrazne vyssie, je bezpecnejsia forma porodu v tvojom pripade? To ani nahodou.
Podanie Fraxiparinu sa pred planovanou SC ma vynechat, pred vaginalnym porodom nemusi (pokial nie je planovany) - pred pripadnym podanim epiduralu by mal byt odstup aspon 12h. Niekedy pred porodom cielene davku znizia na profylakticku najnizsiu alebo uplne vysadia, podla stavu.

@anavixy toto všetko viem. Ja sa nepýtam na názory, ale reálne skúsenosti. Mne ide o to, či niektorá nemala plánovanú sekciu kedy sa flaxik vysadí, či to nechať na prírodu a nieje problém aj keď sa porod spustí napríklad hodinu po pichnutí a podobne... aké mali skúsenosti reálne ženy, ktoré si tým prešli.

stellarstar
30. jún 2025
@claudaia

@anavixy toto všetko viem. Ja sa nepýtam na názory, ale reálne skúsenosti. Mne ide o to, či niektorá nemala plánovanú sekciu kedy sa flaxik vysadí, či to nechať na prírodu a nieje problém aj keď sa porod spustí napríklad hodinu po pichnutí a podobne... aké mali skúsenosti reálne ženy, ktoré si tým prešli.

@claudaia ešte raz, nie je FLAXIK ale FRAXIK. RRRRR

e1i
30. jún 2025
@claudaia

@claudaia pri planovanej sa nevysadzal. Pichala som rano tak rano som nepichla,pichli mi vecer cca 12h po,potom som presla na vecerne pichanie. Ostatnym babam pichli profylakticky vecer tych 12h pred. Pri normalnom ti mozno nepichnu epidural skrz to ze by bol maly odstup

anavixy
30. jún 2025
@claudaia

@claudaia ja mam realne skusenosti, nepisem ti nazory ale fakty…ked to vies tak snad odpoved je jasna 🤷🏻‍♀️

claudaia
autor
30. jún 2025
@stellarstar

@claudaia ešte raz, nie je FLAXIK ale FRAXIK. RRRRR

@stellarstar akoby to nebolo jedno, snáď každý chápe o aký liek sa jedná 🫣

claudaia
autor
30. jún 2025
@anavixy

@claudaia ja mam realne skusenosti, nepisem ti nazory ale fakty…ked to vies tak snad odpoved je jasna 🤷🏻‍♀️

@anavixy myslím na každú možnosť nakoľko v okolí mam viacero známych, ktoré začali rodit prirodzené a skončili na akútnej sekcii

stellarstar
30. jún 2025
@claudaia

@stellarstar akoby to nebolo jedno, snáď každý chápe o aký liek sa jedná 🫣

@claudaia nie nie je jedno, tebe by bolo jedno keby som tvoje meno nenapísala ako Klaudia ale ako Kdaulia?
A dodám, správna žena by sa poďakovala za opravu

klementinka58
30. jún 2025

ja som mala mat planovanu sekciu a pichala som si fraxiparine..maly sa narodil predcasne v 33tt..pichla som si fraxiparine a rodila som o hodinu, nakolko mi predcasne odtiekla plodova voda, nakoniec z cisarskeho nic nebolo, rodila som prirodzene koncom panvovym, ale mali z toho celkom stres ti lekari....viackrat sa pytali ci som si v ten den pichla fraxiparine....a zdesene zazerali ked som pvoedala ze ano.....porod velmi rychly, komplikacie ziadne

claudaia
autor
30. jún 2025
@klementinka58

ja som mala mat planovanu sekciu a pichala som si fraxiparine..maly sa narodil predcasne v 33tt..pichla som si fraxiparine a rodila som o hodinu, nakolko mi predcasne odtiekla plodova voda, nakoniec z cisarskeho nic nebolo, rodila som prirodzene koncom panvovym, ale mali z toho celkom stres ti lekari....viackrat sa pytali ci som si v ten den pichla fraxiparine....a zdesene zazerali ked som pvoedala ze ano.....porod velmi rychly, komplikacie ziadne

@klementinka58 super, ďakujem za skúsenosť

colsami
30. jún 2025
@anavixy

@claudaia skoda ze sa Ti nepaci rozumna odpoved od
@anavixy , je totiz z fachu a tazko tu najdes niekoho, co s tym ma viac skusenosti. Urcite by som ju brala na vyssiu vahu ako nejaku jednu mamicku s jednou skusenostou. Ale uz ako uznas za vhodne.

domka222
1. júl 2025

Obe tehotenstvá som si pichala,rodila som prirodzene a bez väčšieho krvácania.

kikusenka1
4. júl 2025

Ja som si pichala fraxiparin celé tehotenstvo a nekrvacala som nejak extra. Pri druhom a treťom som ho nemala a bolo to rovnake