Pôrod koncom panvovým v Skalickej pôrodnici

tatiana288
28. jún 2022

Ahojte,

chcem sa spýtať žien, ktoré rodili v Skalickej pôrodnici ako u nich prebiehal pôrod KP?

Začínam 38 TT a lekári stále čakajú, že sa bábo otočí. Mňa zaujíma, ak sa neotočí, trvajú zaryte na prirodzenom pôrode alebo plánujú cisársky rez? Nechajú rozbehnúť prirodzený pôrod a po zistení, že sa neotočilo pristupujú k akútnej sekcii? K tomuto sa mi zatiaľ nevyjadrujú a ja neviem na akú variantu sa pripraviť.

Prosím o aktuálnejšie skúsenosti.

Ďakujem pekne.

mimaan
29. jún 2022

@tatiana288 ahoj, ja som sice rodila pred dvomi rokmi, ale doktori su tam ti isti, takze asi plati stale to iste - ak je to chlapec, tak automaticky bude cisarsky, pri dievcati zvazuju aj prirodzeny.

tatiana288
autor
29. jún 2022

@mimaan Ďakujem pekne za odpoveď. Čakám dievčatko, aké kritériá zvažujú pri možnosti prirodzeného pôrodu? Záleží aj na názore matky, prípadne, ak je prvorodička, môže sa rozhodnúť sama?

mimaan
30. jún 2022

@tatiana288 To ti bohuzial neviem povedat, ja som cakala chlapca, nakoniec sa otocil a isiel prirodzene, ale tak mi bolo povedane na kontrolach. (U chlapcov je vacsie riziko kvoli poskodeniu genitalii). Treba sa opytat doktora pri kontrole v nemocnici. Urcite ti povedia narovinu. Aj oni potrebuju, aby si bola v pripade prirodzeneho porodu psychicky pripravena. Mozno si myslia, ze ti to oznamil uz tvoj gynekolog. Neboj sa pytat, doktori su tam v pohode! Aj ked primar je srandista 🙂

ceruzka1234
9. júl 2022

@tatiana288 rodila som pomalý 15 rokov dozadu chlapca KP a rodila som.prirodzene potom za 4 roky dievča tiež Kp a tiež prirodzene