icon

Skúsenosti s prirodzeným pôrodom a druhou sekciou

9. jan 2026

Ahojte, rada by som si prečítala vaše skúsenosti, ak ste mali prvý pôrod prirodzený a druhú sekciu. Alebo ak ste zažili oba pôrody.
Ja som mala prvý pôrod veľmi ťažký a náročný. Preto budem druhý krát rodiť cisárskym. Viem že každý pôrod je iný, no napriek tomu som rozhodnutá pre sekciu. Poznám všetky plus aj mínus. Ako by ste to porovnali vy, ktoré to už máte za sebou ?
Prosím nevyjadrovať sa ak ste nezažili oba pôrody, ďakujem 🌷❤️

anonym_2a042a
9. jan 2026

Prepac mi, ze sa do toho miesam... Kedze nie som Tvoja "cielova skupina". Tiez som mala prvy porod narocny a dlhy (43h, asi postupne vsetka pomoc co sa dava, nakolko slo o nepostupujuci porod...). Ja som teda nastastie na porod zabudla hned ako bolo dieta von a druhe som nijak inak neriesila, a teda tiez to sice bol dlhy porod, ale ovela lepsi a konieckoncov bez stehu. Takze prva zla skusenost neznamena automaticky aj druhu ale ano CHAPEM ak pre Teba to bola stopka, kazda sme ina. A to pisem uplne normalne, nie som nijaky "magor" na prirodzene porody cez mrtvoly. Len povzbudenie. Zelam Ti vsetko dobre!

zuzkaa1991
9. jan 2026

@anonym_autor ja som rodila v septembri sekciou mala som plánovanu tentokrát kvoli zraku ale nakoniec bola akutna kedze o 2 tyzdne skor sa vypyta von odtiekla mi vecer voda

Prvý som mala prirodzený zas som mala v pohode mozem povedat kedze bola malicka 2660g
Najhoršie bolo pre mna sitie a potom sa davat niekoľko mesiacov dokopy ohladom sexh vyse roka.asi

Sekciu som mala po 7r akoze poviem na rovinu obdivujem zeny ze si ju vyberaju....je to brutal zakrok po prve
2. Ja som sa pytala do celkovej anestezi kvoli inym zdrav. Tazkostiam a strachu ze nieco sa stane s miechhou primojom šťastí
3. Zas po sekcii som fakt rychlo zabudla ze som rodila 🤦‍♀️ prva 2 tyzdne úprimne tazke prvy uplny to vstavanie ako kazda povie
Ja som mala problém sa postavitt(ako som citala kazda nemocnica inac sije ) ja som mala stehy len na lavej strane a to.ma bolelo a prvy týždeň aj pluca mi "padali "ci ako nazvat lapala som po dychu ale potom v pohode je jasne ze 3tyzdne som sa neohla obcas som sa zabudla pri pratani ale 3 tyzdne ma obliekal ma manzel alebo starsia 7r 🤣🤣🤣myslim ponožky a nohavice;)
Ale 8tyz.som si davala.velky pozor na zdvihanie ťažkých veci...som stresmen a mala som aj mam veľký rešpekt pred sekciou...som 4m po a uz menej citim.jazvu...

anonym_35cc5b
9. jan 2026

Po sekcii som sa zotavila rychlejsie.

kiki68
9. jan 2026
@anonym_2a042a

Prepac mi, ze sa do toho miesam... Kedze nie som Tvoja "cielova skupina". Tiez som mala prvy porod narocny a dlhy (43h, asi postupne vsetka pomoc co sa dava, nakolko slo o nepostupujuci porod...). Ja som teda nastastie na porod zabudla hned ako bolo dieta von a druhe som nijak inak neriesila, a teda tiez to sice bol dlhy porod, ale ovela lepsi a konieckoncov bez stehu. Takze prva zla skusenost neznamena automaticky aj druhu ale ano CHAPEM ak pre Teba to bola stopka, kazda sme ina. A to pisem uplne normalne, nie som nijaky "magor" na prirodzene porody cez mrtvoly. Len povzbudenie. Zelam Ti vsetko dobre!

@anonym_2a042a to si este dobre obisla, Kamoska dva mesiace nechodila dobre a iba s plienkami. Zial ruplo vsetko IV stupen aj ked nastrihli. Ona dodnes z toho neni uplne ok fyzicky. Clovek nevie ako to dopadne, planovany cs je bezpecnejsi ked ide o predosle vacsie komplikacie.

saska.j
9. jan 2026

Ja som mala dva porody prirodzene a treti sekcia. Po druhom tazkom porode som si povedala ze dalsi bude sekcia jednoznacne. Mala som spinal a nelutujem. Az na to ked mi pichali ten spinal to bolo dobre. Postavili ma na druhy den ako bolest bola jasne ale ked sa to rozchodi a spravne sa ta zena dviha tak sa to da zvladnut,po par dnoch som nevedela ze som mala cisarsky nebyt tej jazvy.

maryetta
9. jan 2026

Mala som prvu akutnu sekciu. Ono celkovo porod bol dlhy (28hod). Komplikovany. To ze ma nakoniec uspali... potom na nohy ok... najhorsi bol u mna kasel po narkoze.... a teda fakt som sa bala ze mi brucho roztrhne.
Dalsie 3porody vbac. Vyvolavane ale bolo to nieco uzasne. Po tom druhom bolo bolave. Opuch. Hemoroidy. Ale za 2-3tyzdne som bola uplne fit.
Co napr jazvu po sekciu (11 rokov) citim pri vacsej zatazi.
Ono u mna ani nie tak ta bolest resp to fyzicke ale skor po psychickej stranke bolo lepsie, lahsie, krajsie rodit prirodzene. Hlavne asi byt pri vedomi-co ja som "prespala".