Skúsenosti s programovaným pôrodom od 39. týždňa + 0 dní
Ahojte😊, máte prosím skúsenosti s programovaným pôrodom od 39+0? Ak áno, aká bola úspešnosť vaginálneho pôrodu, t. j. neskončilo to cisárskym? Mali ste priaznivý nález napr. boli ste už otvorená alebo skôr nie a kŕčok bol tuhý, ale aj napriek tomu sa to podarilo? Poprosím len reálne skúsenosti😊🙏🏼. Ďakujem!
@anonym_autor myslis to, ze musis porodit? To je vzdy otazne, zalezi od Tvojho tela a babatka. Ale v 39tt uz je to taky kompromis, ale garanciu nemas nikdy. Mozem Ti tu rozpravat ako som ja super porodila a Tebe sa nieco stane v polovici porodu. Cize jedine mat stastie a dobry personal
@kiki68 Skôr som myslela úspešnosť vaginálneho pôrodu😀😊. Lebo veľa čítam, že pri vyvolávaní je väčšie riziko cisárskeho kvôli nepostupujúcemu pôrodu a bábätku začínajú klesať ozvy. Tak som si chcela prečítať reálne skúsenosti mamičiek, ktoré si tým prešli😊.
@anonym_autor u mna vyvolavanie od 41+0, porodene 41+3, po 2 dnovom porode, vsetkych moznych zasahoch, 7hodin kontrakcii kazde 2 min a nakoniec akutna sekcia. Ak nie je dovod na indukciu, nikdy c zivote by som na nu nesla. Tolko moje skusenosti, ostatne mamicky mozu mat samozrejme aj lepsie
@kiki68 Skôr som myslela úspešnosť vaginálneho pôrodu😀😊. Lebo veľa čítam, že pri vyvolávaní je väčšie riziko cisárskeho kvôli nepostupujúcemu pôrodu a bábätku začínajú klesať ozvy. Tak som si chcela prečítať reálne skúsenosti mamičiek, ktoré si tým prešli😊.
@anonym_autor mala som vyvolavany v 40tt, spontanny 38tt, vyvolavany za mna lepsi, ale samozrejme kazde vyvolavanie je velmi individualne. Preto je tazko na to odpovedat. Keby Ti nejaky lekar povie, ze jasne ze to porodite vaginalne, tak je to kotuha klamar 😀
to je velmi individálne. ty vôbec nemusíš byť 39+0.
ja som porodila dcéru a až po pôrode som sa dočítala že bábo som už prenášala.
bábo vykazovalo príznaky prenášania a pritom som si myslela že ani v takom tt nie som.
prirodzený pôrod , z domu som už prišla s rozb. pôrodom a do hodiny porodila.
@anonym_autor u mna vyvolavanie od 41+0, porodene 41+3, po 2 dnovom porode, vsetkych moznych zasahoch, 7hodin kontrakcii kazde 2 min a nakoniec akutna sekcia. Ak nie je dovod na indukciu, nikdy c zivote by som na nu nesla. Tolko moje skusenosti, ostatne mamicky mozu mat samozrejme aj lepsie
@anonym_a9b7b9 ja 8 hod od zaciatku vyvolavania, 4 hod to bolo intenzivne ten porod a okrem prostaglandinu v krcku nebol ziadny zasah. Len kyslik kvoli tlaku cez 150, tam aj bolo vyvolavane skrz ten tlak. Strasne rychlo porodene, bez. vacsich zraneni, jeden vonkajsi skrabanec. To bol taky zaujimavy zazitok ten porod
@anonym_a9b7b9 ja 8 hod od zaciatku vyvolavania, 4 hod to bolo intenzivne ten porod a okrem prostaglandinu v krcku nebol ziadny zasah. Len kyslik kvoli tlaku cez 150, tam aj bolo vyvolavane skrz ten tlak. Strasne rychlo porodene, bez. vacsich zraneni, jeden vonkajsi skrabanec. To bol taky zaujimavy zazitok ten porod
@kiki68 je to uplne individualne, napriklad u mna sa zistilo, ze dieta malo snuru okolo krku s uzlom a preto by jednoducho dole do porodnych ciest nezislo. Teda jasne v porodniciach je vsetko monitorovane, takze ked bola komplikacia urobili cisarsky a sme vsetci ok, ale teda zazitok to bol velmi zmiesany😀 ale zas su aj velmi uspesne a pekne vyvolavane porody, mojim prispevkom som urcite nechcela autorku vystrasit, len napriklad ja som s takym porodom nepocitala a malo to na moju psychiku nasledky, nie zavazne, ale nevedela som sa s tym vnutorne vyrovnat. V kazdom pripade drzim palce.. pokial je dovod indukcie, tak samozrejme to treba skusit, ale programovany porod mi skor znie zw autorka chce uz porodit aj za cenu indukcie a predsa by som tomu este dala trosku cas
Ďakujem pekne za vaše skúsenosti!😊 Už len sa správne rozhodnúť🙏🏼

@anonym_autor myslis to, ze musis porodit? To je vzdy otazne, zalezi od Tvojho tela a babatka. Ale v 39tt uz je to taky kompromis, ale garanciu nemas nikdy. Mozem Ti tu rozpravat ako som ja super porodila a Tebe sa nieco stane v polovici porodu. Cize jedine mat stastie a dobry personal