Skúsenosti s tretím cisárskym rezom
Ahojte baby uz mala niektora zvas 3 cisarsky rez doma na slovensku mi bolopovedane.že tretie dieta sa neotporuča ale v uk je možne mat aj 5x cisarsky rez
@denisadidova ak poznáš na instagrame vinarovazena aj tá mala 5x cisársky
Moja kamoska má 4. Žiadna osadnicky, ale inžinierka.
Treba si nájsť dobrú doktorku s kvalitne vybaveniu ambulanciou. Chodila častejšie na sono. Všetky 4 deti ok, aj ona. Bez problémov
U nás sú lekári veľmi konzervatívni, ale ženy z osád majú bežne aj 5-6 sekcii
@denisadidova ahoj ja mam tri, ziadne častejsie navstevy nic. Treti cisarsky som ale mala 10 rokov od druheho.
@denisadidova ahoj ja mam tri, ziadne častejsie navstevy nic. Treti cisarsky som ale mala 10 rokov od druheho.
@matiak ahoj mne od druheho preslo 8 rokov takze si misliš že.je to v poriatku a nemala si konplikacie nijake
Moja kamoska má 4. Žiadna osadnicky, ale inžinierka.
Treba si nájsť dobrú doktorku s kvalitne vybaveniu ambulanciou. Chodila častejšie na sono. Všetky 4 deti ok, aj ona. Bez problémov
U nás sú lekári veľmi konzervatívni, ale ženy z osád majú bežne aj 5-6 sekcii
@pribinak hovori mi to aj lekar th v uk že je možne mat cisarsky až 6 deti lenže ja som v panike teras je to hrozni pocit doma na slovensku mi bolo povedane že po druhom cisarskym mam slabi rez
@matiak tak to si mala štastie a nemala si neakie konplikacie lebo ja mam akosi mi silno buši srdce stale mam zvišeni tep až na 130. Uz 6 den a neviem už čo dalej
@denisadidova ak poznáš na instagrame vinarovazena aj tá mala 5x cisársky
@anonym_1e2f71 nepoznam ale tak to bola silna žena
@denisadidova tak to sa cudujem, kto to este na SR hovori pri dnesnej medicine. To sa hovorilo pre 30-20r, dnes to uz neplati.
Ja mam 3 deti na sekciu, ziadny problem. Maju aj 4-5. Vsetko zavisi aj od zdravotneho stavu. Mne sa robili zrasty na maternici, tak koniec 3.tehu som mala bolesti ako po sc, ale inak ok. Rozdiely mam 2r.
@pribinak hovori mi to aj lekar th v uk že je možne mat cisarsky až 6 deti lenže ja som v panike teras je to hrozni pocit doma na slovensku mi bolo povedane že po druhom cisarskym mam slabi rez
@denisadidova chod na konzultáciu k inému gyn
Mne povedal lekár ktorý mi robil cisársky 2x že 3 sú v pohode potom sa už odporúča sterilizácia 😅
@denisadidova chod na konzultáciu k inému gyn
Mne povedal lekár ktorý mi robil cisársky 2x že 3 sú v pohode potom sa už odporúča sterilizácia 😅
@anonym_d30e12 a to je čo sterilizacia haha
@denisadidova tiež mam 3x cisársky, medzi prvým a druhým 10r rozdiel, medzi druhým a tretím rok. A všetko bolo v poriadku, aj keď doktor už povedal, že dosť, lebo maternica síce je ok, ale ja vy po šití sú oslabené a ďalšie by už nemuselo skončiť dobre.
To, že niekto povie, že zvládol aj 5 sekcií, neznamená, že zvládneš aj ty. Ani doktor ti nevidí stav maternice, až keď maternica rastie spolu s dieťaťom, a aj pri šití. Takže počúvaj doktora, u ktorého si mala poslednú sekciu.
@denisadidova tak to sa cudujem, kto to este na SR hovori pri dnesnej medicine. To sa hovorilo pre 30-20r, dnes to uz neplati.
Ja mam 3 deti na sekciu, ziadny problem. Maju aj 4-5. Vsetko zavisi aj od zdravotneho stavu. Mne sa robili zrasty na maternici, tak koniec 3.tehu som mala bolesti ako po sc, ale inak ok. Rozdiely mam 2r.
@euka210 no aj ja mam bolesty pod bruchom su take silnejšie ale vraj je to v poriatku v prvom trimestri vieš tu v uk je na všetko čas tu taketo veci neriešia velmi
@denisadidova tiež mam 3x cisársky, medzi prvým a druhým 10r rozdiel, medzi druhým a tretím rok. A všetko bolo v poriadku, aj keď doktor už povedal, že dosť, lebo maternica síce je ok, ale ja vy po šití sú oslabené a ďalšie by už nemuselo skončiť dobre.
To, že niekto povie, že zvládol aj 5 sekcií, neznamená, že zvládneš aj ty. Ani doktor ti nevidí stav maternice, až keď maternica rastie spolu s dieťaťom, a aj pri šití. Takže počúvaj doktora, u ktorého si mala poslednú sekciu.
@anonym_c0ec6b to som mala poslednu sekciu tu v uk a kedže pozeral stare zaznami spodlenej cisarsky vraj všetko prebehlo bes problemov a nieje sa čpho obavat ale človek sa ajtak boji lebo mam2 deti
@anonym_c0ec6b to som mala poslednu sekciu tu v uk a kedže pozeral stare zaznami spodlenej cisarsky vraj všetko prebehlo bes problemov a nieje sa čpho obavat ale človek sa ajtak boji lebo mam2 deti
@denisadidova a prečo si teda otehotnela, keď sa bojíš?
@denisadidova a prečo si teda otehotnela, keď sa bojíš?
@anonym_c0ec6b to bolo neplanovane vibrali mo danu vden ked sa to stalo a to ostalo sp vomna hnet som otehotnela chcela som druhu danu ale zistili že som otehotnela
@anonym_c0ec6b to bolo neplanovane vibrali mo danu vden ked sa to stalo a to ostalo sp vomna hnet som otehotnela chcela som druhu danu ale zistili že som otehotnela
@denisadidova jaj.
@anonym_c0ec6b to maš pravdu kedže lekar mi neskontroloval ultrazvukom ten rez tak nevie čo som v poriatku mat aj 3 dieta preto sa aj trochu obavam
@anonym_c0ec6b to maš pravdu kedže lekar mi neskontroloval ultrazvukom ten rez tak nevie čo som v poriatku mat aj 3 dieta preto sa aj trochu obavam
@denisadidova pevnosť maternice ti ultrazvukom neskontroluje. Preto neodporúčajú viac cisárskych, lebo asi majú skúsenosť s tým, že jazva sa oslabuje. Nedá sa zakaždým urobiť inde rez. Veď si skus zasit ponožky na tom istom mieste a každý deň viac a viac naťahovať. Či to vydrží.
@denisadidova pevnosť maternice ti ultrazvukom neskontroluje. Preto neodporúčajú viac cisárskych, lebo asi majú skúsenosť s tým, že jazva sa oslabuje. Nedá sa zakaždým urobiť inde rez. Veď si skus zasit ponožky na tom istom mieste a každý deň viac a viac naťahovať. Či to vydrží.
@anonym_c0ec6b všade je to inak tu v anglicku su o
@anonym_c0ec6b no len že ja som nemala šite ale zlepene lejzrom tak preto. Mi lekar visvetloval že sa neje čoho bat
Mám 4 cisárske. A v pohode. A najkrajší pôrod bol práve tretí. Už druhý deň som bola OK. Po štvrtom mi už lekár neodporučal cisársky, aj rekonvalescencia bola dlhšia. Maternica už dosť oslabená. To chápem aj ja. Akurát lekár nevedel, že naše 4 dieťa bolo prekvapko aj pre nás. Prišlo po štyridsiatke, v čase,keď som chcela rozbehnúť kariéru. Ale nemenila by som. Toto dieťa je za odmenu.
Mám 4 cisárske. A v pohode. A najkrajší pôrod bol práve tretí. Už druhý deň som bola OK. Po štvrtom mi už lekár neodporučal cisársky, aj rekonvalescencia bola dlhšia. Maternica už dosť oslabená. To chápem aj ja. Akurát lekár nevedel, že naše 4 dieťa bolo prekvapko aj pre nás. Prišlo po štyridsiatke, v čase,keď som chcela rozbehnúť kariéru. Ale nemenila by som. Toto dieťa je za odmenu.
@anonym_4a4e62
@anonym_4a4e62 takže ste nemali konplikacie počas tehotenstva ani počas cisarskeho to som rada viem moje bude 3 aj ked sa mojim mam všeliake mišlenky tak sa na to babo ajtak tešim som rada žienky že mi tu otpisujete ako to bolo uvas 😊
@denisadidova mala som tri cisárske a u mna bez problémov ale mam dost veľké odstupi
@denisadidova mala som tri cisárske a u mna bez problémov ale mam dost veľké odstupi
@slavka1988 no kedže aj ja budem mat 3 cisarsky.určite 4 uz pri 3 hovoria.že je to.riziko
Riziko moze byt aj pri prvom.
Ja som mala prvu sekciu a dr mi uz vtedy povedal ze ma pacientky ktore maju aj 5sekcii.
Mam kamosku z porodnice ktorá mala 3sekcie za 3 roky.
Par co malo celkovo 4 sekcie. A sesternicu ktora ma 5 sekcii. Takže ano je to "viac-menej" ok kym nie su ine komplikacie.
Jedna kamoska mala po druhom aj zrasty. Tak pri tretom jej to "napravili" pocas sekcie.
Jedna moja "znama" ma 9 deti (8 porodov) a 4 mala cisarske a 4 prirodzene. A najstarsie v case narodenia najmladsieho malo 10r....cie ano KAZDY rok bola tehotna a rodila. Vsetci su ok....sice jej maternica NETUSIM ako je na tom ale podla mna 3ti cisarsky je mozny pokial tam nie su ine kontraindikacie ☺️
mam za sebou 2 cisarske, kamoska 3, ten treti bol dost zly a kamoska ide rodit 5.krat a pravdepodobne to bude piaty cisarsky - tu v SR

@denisadidova ahoj síce to nie je môj prípad ja budem mať len druhý ale čo som tu čítala malo tu baby aj 4 aj 5 sekcií