Skúsenosti so spinálkou?

anicka1981
23. mar 2011

ze vraj po nej hozne boli hlava, musis po nej lezat cely den?
mate neake komplikacie po nej, ako bolest chrbta, alebo problemy s chodenim, alebo nieco podobne?

nanulik
23. mar 2011

ja som mala spinál. ano musí sa ležať najskor uplne na rovnom a potom trochu zdvihnú pod hlavou, treba vela piť a mne poradili zobrať si malú kolu kvôli kofeinu že kto je zvyknutý na kávu. mna káva bolela lebo z ventilácie bol cítiť smrad z fajčenia a čo sa týka chodenia tak po 24 h ked ma postavili to bolo odporné☹ ale potom to už pomaly išlo lepšie

kvojtanikova
23. mar 2011

ja som mala spinalku pri operacii kolena a fakt, postavila som sa asi priskoro, lebo ma bolela dost hlava a trochu krize, ale dalo sa to zvladnut. Ale nebola to nejaka ze sialena migrena, klasicka silnejsia bolest hlavy, vyriesil to jden Ibalgin.

pink_lady
23. mar 2011

spinal som mala, lezala som tusim tak 18 hodin hlava ma nebolela vobec

cmulinko
23. mar 2011

ja som mala spinalku pri cisarskom reze.nemala som absolutne ziadne komplikacie.

kaja73
23. mar 2011

vraj to zaleži od ihly aku použiju.Tie najnovsie malokedy sposobuju bolesti hlavy,ale nie vsade ich maju.Mna napichli tou novou a fakt ma vobec hlava nebolela.Ani som nemusela ležat 24h.Po cca 12 by som mohla vstat,ale nevladala som-bola som po cisarskom.Nemam žiadne problemy,ktore by mohli byt nasledkom spinalky.

fatulda
23. mar 2011

ahoj anicka, ja som tiez rodila v spinale, sestricky ma nutili postavit sa co najskor, hoci som nevladala, asi na 2 den mi zacali priserne bolesti hlavy, ziadne lieky nezaberali, anesteziologicka mi odporucila len lezat a hned na to mi doniesli jednu babulu, o ktoru som sa musela starat + odsavat mlieko druhej, ktora bola v inkubatore, sestricky mi vobec nepomahali, migrena trvala asi 3 dni, uz mi chceli robit zakrok, aby ten mok nevytekal a vtedy mi to preslo...nemam na to vobec dobre spomienky 😒 ,ale je to lepsie ako uplna narkoza, hlavne pre babo..a hlavne tieto komplikacie nie su vzdy

kvetinqa
23. mar 2011

ja som mala spinalku pri cisarskom a problemy neboli..

mafia102
23. mar 2011

ja som mala spinalku pri cisaraku, a naozaj ma par dni bolel chrbat, ale potom to samo preslo.

vandavanda
23. mar 2011

ahoj. ja som mala pri cisaraku celkovu anestezu. bola som vsak na izbe s 2 babami po spinalke. jedna uuplne ok, tej druhej sa ale tocila hlava a aj odpadla :( do 2 dnov to i u nej bolo ok. chrbat tazko posudit - ten bolel aj mna, od kojenia :D troska mi trvalo kym som si nasla vhodnu polohu..

maca_p
23. mar 2011

anicka zrejme necitas pozorne, lebo sme bolesti po spinalke preberali v teme cisarsky rez 😲

atrami
23. mar 2011

ja som mala spinál 3 krát, ani raz ma nebolela hlava, stačí počúvať sestričky a pojde to. Najprv budeš ležať, rozhybeš nohy, poradia ti cviky, potom ta posadia dajú ti napiť, u nás dávali piť s pohára cez hadičku. Potom ma odcievkovali, vycikala som sa. Neskor mi pomohli do sprchy a osprchovala som sa. Pri poslednom som rovno zo sprchy išla na návštevu za deťmi.
Hlavne sa po sekcii vela hýbať, chodiť /samozrejme podla možností/. Najhoršie bolo asi prvé posadenie a postavenie, točila som mi hlava. Chrbát ma bolel len v mieste vpichu, mám krivú chrbticu, tak sa nikdy na prvý krát netrafili. Ale inak sa dalo. Popýtaj sa skor kočiek, ktoré rodili v porodnici, kde plánuješ rodiť.
Pri vstávaní by mal byť pri posteli taký malý stupienok, lepšie sa chádzalo z postele.

dreamer4
30. aug 2011

mna po spinale stale boli zadoka krize....a to som uz 9 tyzdnov po porode.....Hlava ma bolela na treti den, bolest trvala este dalsie 3 dni...stale ku veceru.

nice202
30. aug 2011

to je individi, ak ta bude boliet, daju ti do miesta vpichu krvnu zatku a je to.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre