icon

Skúsenosti so zašívaním

syska90
10. mar 2013

Ahojte baby, prosím Vás, akú máte skúsenosť so zašívaním, mna čaká druhý pôrod a už teraz mám zo zašívania hrôzu, lebo to prvé, bolo katastrofálne. Oni mi to neumrtvili. No viete si to predstaviť! To sa nejak zvlášť žiada? Lebo naozaj neivem, čo už v tejto dobe čakať!!!

Strana
z2
lucamackovicova
11. mar 2013

no dievcence k tomu nastrihu , mna doktor nastrihol a este raz tolko ma maly natrhol, 4 kila moj prvy porod beho 3 hodin, nastrih ani natrhnutie nebolelo ale sil a sil 1 a pol hodinu, ku koncu uz to bolo citit ale ze uz mi pichol 3 umrtvovaky, manzel bol pri tom a popisal to ako jeden krater, a doktor hovoril mojmu muzovi ; nebojte sa ja vam to opravim ze to ani nepoznate 🙂

lydik
11. mar 2013

Tak ja som citila aj nastrih a zasivanie oproti porodu bol brutal. Po porode som si myslela ze "fajn uz je po tom", ale to polhodinove sitie s doktorkou, ktora bola este aj dost arogantna...aj som si pokricala, lebo to bola fakt najhorsia bolest aku som si vedela predstavit. Doteraz mam z toho traumu. Vzdy som chcela mat viac deti, ale asi bude nas pokladik jedinacik.

syska90
autor
12. mar 2013

@andrejka1974 tak to máš asi poriadneho podnikatela 🙂

janka191
29. mar 2013

Nástrih som necítila vôbec, šitie áno ale nebolo to tak strašné ako kontrakcie akurat lekar stále ze uz posledny uz posledny a nie a nie prestat, ale je pravda že som sa veľmi bála o malého lebo sa pridusil a zobrali ho preč, možno preto som to až tak nevnímala...

ivankapru
5. apr 2013

Dobry den mile mamicky, mala by som na vas jednu prosbu. Ak ste uz po porode, po spontannom porode mala by som zaujem zistit vase pocity a prezivanie pocas porodu. Ak ste absolvovali psychofyzicu pripravu na porod ste o to lepsia adeptka na vyplnenie mojho dotaznika.Koncim vysokoskolske studium a toto je dotaznik v ramci mojej diplomovej prace. Vysledky budu pouzite... len na skolske ucely. Zaberie vam asi 5 min. pri vyplnovani, je zalozeny na anonymite a velmi by ste mi pomohli. Za vyplnenie vopred dakujem. Ivka.http://www.iankety.sk/dotaznik/284787065/ Zobraz celú správu

dahra
9. apr 2013

@syska90 - aj pre mna sitie bol najvacsi des. Presne viem, ze predtym, ako som zacala rodit, mi pichol lokalku, som to citila, potom som citila ako ma nastrihol - nebolelo to, lebo to bolo umrtvene. Potom porod, este sme darovali pup.krv, tak dlho odoberali, potom trochu problem vytlacit placentu a ked sa uz konecne dostal k sitiu, lokalka odoznela. Najprv do mna pchal tie haky-zrkadla- vraj musi mrknut ci mi netreba sit crevo 😕, no a potom to bolo nekonecneeeeee, viem, ze mi spravil 8 vnut. a 8 vonk. stehov. No aspon ma zasil dobre, spokojnost, len takmer 2 tzydne som tam mala paradnu modrinu nieco vacsiu ako dlan. Coskoro ma caka druhy porod, snazim sa este na to nemysliet a brat to, ako pride. No tentokrat si vypytam lokalku aj pri siti. BTW - lezala som mnou rodicka, kt. muz pri porode - doktor veteriny- sa na lekarku osopil ci mu zenu ide sit bez umrtvenia, ze on by si ani psa nedovolil. Zazerajuc nanho ju nakoniec sili s umrtvenim. Takze pravda je, nie vsade je umrtvenie samozrejmost a okrem toho nemocka, kde som v 2010 rodila v tom case vobec nedavala epiduralky...

loulou02811
22. apr 2013

Tak šitie po pôrode bol pre mňa tej najhorší zážitok v mojom živote. Nepichli mi nič na znecitlivenie! Strašná bolesť, ktorú neprajem nikomu. Preklínala som doktora, keď hovoril stále dookola "ešte jeden" 😠
Práve kôli šitiu po pôrode "za živa" som odmietala mať druhé dieťa. Mala som vtedy 20 a nevedela som nič o pôrode, čo je samozrejmé a o čo treba vyslovene požiadať. Teraz som tehotná po 10tich rokoch a už nedovolím, aby ma nastrihli a následne zašívali. Lekári sú mäsiari, často nastrihujú len tak.., preventívne. Aj oxitocín pichnú ani sa nespýtajú 😖

lucikaa
3. jún 2013

ja som rodila s epiduralkou a kedze mam uzke porodne cesty,tak ma dost nastrihli.doktor vravel,ze keby som nemala epi,tak ma musi dat do celkovej narkozy pri zasivani.zasival ma 45min a ja s epi som si kludne klebetila na sale s manzelom,vysmiata.

Strana
z2