Som 3 dni pred termínom a stále sa u mňa nič výrazné nedeje
Môj posledný nález bol: krčok mäkký, skrátený, otvorená na cca 2–2,5 cm.
Už niekoľko týždňov mám jemné bolesti krížov, tlak dole, občasné tvrdnutie brucha a výtok, ale nič pravidelné. Nemám pocit aby sa niečo blížilo mam len často tvrdnutia a menštruačné bolesty už som zúfalá
Úprimne, veľmi by som si priala spontánny pôrod a nechcem, aby mi ho museli vyvolávať.
Preto sa chcem opýtať – je vyvolávaný pôrod skutočne horší ako prirodzený?
Mali ste niektorá skúsenosť s oboma? Ako ste to cítili vy?
Budem veľmi rada za vaše skúsenosti a rady ❤️🙏
@sara8h si tri dni pred termínom, Ja som necítila nič večer pred narodením dieťaťa. Cítila som sa výborne, ešte mi hovorili, že mám bruško vysoko, že to ešte nebude. V noci mi odtiekla voda a na obed som bola mamina. Všetko sa to môže zvrtnúť rýchlo
@sara8h tri dni pred termínom sa nemusí diať vôbec nič a v deň termínu môžeš začať rodiť. Pôrod spustia hormóny,a môže to byť doslova z minúty na minútu. Ja som rodila syna v 41+3,už som mala dátum na príjem vyvolanie pôrodu a večer predtým sa to spustilo samo.
A opačne pri dcére som bola na poradňu, povedala mi doktorka,že to vôbec ešte nevyzerá na pôrod,na druhý deň ráno muž šiel do práce o siedmej a o pol deviatej už bežal nazad a šli sme do pôrodnice.
Porod uz moze nastat hocikedy. Aj ked "to tak nevyzera" a z hodiny na hodinu sa porod rozbehne. Este v pohode mozes prenasat a potom uplne normalne prirodzene rodit ako miliony zien. Porod terminu je len orientacny. Nestresuj zbytocne.
@sara8h Ja Ťa len chcem povzbudiť - u mňa sa nedialo tiež nič, môj gynekológ ma 9 dní po termíne (pred víkendom) poslal na príjem do pôrodnice. Ešte som sama úplne v pohode s kufrom ráno utekala na autobus a cítila som sa akoby som mala rodiť až o 2 mesiace. V pôrodnici ma prijali, s tým, že ráno o 6:30 mám čakať sestričku a vezme ma na sálu, kde začnú s vyvolavanim. V piatok (v deň príjmu) mi pred polnocou začali kontrakcie, skoro celú noc som prechodila po chodbe a wc (na izbe som nechcela budiť ďalšiu budúcu maminu) a na druhý deň som ráno išla na sálu a bez vyvolávania bola poobede moja dcéra na svete.
Držím palce!
Vybrať si žiaľ nevieš. Vždy alebo väčšinou je aj rozdiel prvý a druhý porod.
Mala som prvý vyvolavany ale nebola to až taka katastrofa, všetko sa da prežiť. Druhý bol čo sa týka intenzity bolesti horší ale zato rýchlejší.
@sara8h kamoška nemala žiadne poslicky a v deň pôrodu sa jej všetko rozbehlo a v ten deň porodila 😊 nebojte sa 😉 stres to len môže oddialiť. Dajte si teplú vaňu, voňavý čaj, príjemný večer s partnerom a užite si chvíle osamote ❤️
Prvý prirodzený ale s epiduralom úplne super a druhý vyvolavany a áno je to horšie silnejšie a rýchlejšie kontrakcie
Za mna bol lepsi vyvolavany, ten spontanny bol divocina
@sara8h Ja Ťa len chcem povzbudiť - u mňa sa nedialo tiež nič, môj gynekológ ma 9 dní po termíne (pred víkendom) poslal na príjem do pôrodnice. Ešte som sama úplne v pohode s kufrom ráno utekala na autobus a cítila som sa akoby som mala rodiť až o 2 mesiace. V pôrodnici ma prijali, s tým, že ráno o 6:30 mám čakať sestričku a vezme ma na sálu, kde začnú s vyvolavanim. V piatok (v deň príjmu) mi pred polnocou začali kontrakcie, skoro celú noc som prechodila po chodbe a wc (na izbe som nechcela budiť ďalšiu budúcu maminu) a na druhý deň som ráno išla na sálu a bez vyvolávania bola poobede moja dcéra na svete.
Držím palce!
@caramellka ďakujem vám za povzbudenie ❤️
Za mňa horšie, silnejšie kontrakcie, nasilu, ozaj..
@caramellka ďakujem vám za povzbudenie ❤️
@sara8h ja som tiez bola vystrasena, muselo sa kvoli tlaku. A bolo to rychle a pomerne v pohode. Porod bez epi a bez utlmovakov. Mala som jednu nospu. Cipok nezabral, po minute isiel von. Ten druhy porod bol spontanny a akoby preskocil dve fazy. Drzim palce
@sara8h kamoška nemala žiadne poslicky a v deň pôrodu sa jej všetko rozbehlo a v ten deň porodila 😊 nebojte sa 😉 stres to len môže oddialiť. Dajte si teplú vaňu, voňavý čaj, príjemný večer s partnerom a užite si chvíle osamote ❤️
@mullerova46 ďakujem dnes som to urobila a dosť ma to upokojilo

mala som termin 1.1. a rodila som 13.1. uz som myslela, ze navzdy budem tehotna, ziadne priznaky porodu, az mi museli vyvolavat