icon

Som po termíne. Mal by ma lekár vyšetriť?

lussy013
20. feb 2013

Ahojte viete mi niekto poradiť.V pondelok ma moja gynekologička poslala že sa mám už hlásiť v nemocnici doteraz som tam chodila na ctg a tak....ale že teraz sa už tam mám hlásiť že mám vlastne po termíne / termín som mala včera / no v pondelok v nemocnici namna pozerali že čo tam robím ved termín mám ,,až " zajtra .Vôbec ma ani nevyšetrili nič urobili záznam a poslali preč.Nemali by ma vyšetriť myslím normálne či sa otváram urobiť usg a tak ako pozrieť ako na tom som kedže som tam také niečo ako vstupné vyšetrenie.Bolo mi to také čudné .

zvedavamt
20. feb 2013

niekde som citala,ze po termine chodia len na pasy, aj segra tak chodila,ale v Grecku, ze do tych 10 dni po je to v norme
zalezi aj ako sa ty citis
prave pre takyto pripad si ja idem dohodnut dulu , aby som vedela vsecko a naisto, lebo prvy porod som sla skoro a vyvolavali mi ho nakoniec 14dni pred terminom,doktor sa sekol ☹
tak sa nikam nenahli 🙂
opytas sa nabuduce,alebo hned ako sa tebe nieco zmeni

helencek
Autor odpoveď zmazal
lussy013
autor
20. feb 2013

@helencek ja som chodila do nemocnice posledný mesiac ale len na záznam ....ale teraz ma už poslali ako že už ma budu riešiť tam ako ja chápem že je normálne prenášať len mi je čudné že som tam prišla a ani ma nevyšetril keďže som už v termíne možno to je normálne ale tak mne to normálne nepripadá byť.

lussy013
autor
20. feb 2013

@zvedavamt no to som chodila aj ja posledý ten mesiac na pásy len som myslel aže teraz ked už mám termín tak ma aj vyšetria aby videli že čo a ako no dnes tam idem zase tak som zvedavá . oni sa ma pýtali žae ako sa cítim a tak ale tak čo im mám povedať ako prvorodička .

inffinity
20. feb 2013

@lussy013 ahoj ja jsem do nemocnice chodila posledni mesic kazdy tyden a vzdy me vysetrili a to jsem ani nebyla po termine. Myslim ze by te vysetrit meli ja sem tam vlastne chodila do poradny tehu misto dr do nemocky..

lucia2905
20. feb 2013

do nemocnice sa teraz chodí bežne 1 X za týždeň pred termínom na monitorovanie dieťatka, skôr bol divný postup tvojej lekárky, keď ťa poslala, že sa máš hlásiť v nemocnici deň pred termínom. Nerozumiem aký mala dôvod, že ťa tam poslala a zbytočne ťa stresovala , ale v nemocnici skutočne nemali dôvod čokoľvek s tebou robiť.

sisaha
20. feb 2013

@lussy013 posledny mesiac sa vysetruje 1x za tyzden. Mas bolesti? citis sa inak? pocitujes menej pohybov plodu? Toto vsetko su indikacie na vysetrenie. Ak ta v tento tyzden uz raz vysetrovali, tak to urobia az o tyzden...10 dni po termine je uplne v pohode..

helencek
Autor odpoveď zmazal
zvedavamt
20. feb 2013

@lussy013
ja som robila dulu sestre aj pri prvom aj pri druhom
to by si urcite vedela,ze uz ides rodit
teda pokila nemas 15r ako moja sesterka,ktora ani nevedal ako porodila 🙂
no ved sa dnes opytaj
a keby si dlho prenasala,tak sa doporucuje pit caj z malinovych listov
alebo pohladaj tu na fore,baby ine veci pisali,aby sa im spustil porod pocnuc sexom, konciam umyvanim okien 😀

lussy013
autor
20. feb 2013

@zvedavamt ďakujem určite sa opýtam ten čajík už pijem dlhšie a aj tie ostatné metódy sme už skúšali 😀 ale jasné ja počkám len nech je všetko OK s babom .

zvedavamt
20. feb 2013

tat ktak, dietatko samo vie,kedy chce prist k rodicom
moju volali nasilu a preto nesla a tvrdohlava je furt 🙂

lussy013
autor
20. feb 2013

@lucia2905 no ona ma tam poslala ako na posudenie že už mám termín u nas to tak beží že po termíne už chodíš do poradne ako do nemocnice nie ku svojej už ťa potom preberajú oni.Ja chápem že ako kľudne môžem prenášať len mi je divné že ma teraz ako pacientku prebrali v nemocnici a ani nevedia nič a vrchol bol dnes ked ani nevedeli že už som mala termín ved oni sa ani do tej tehotenskej knižky nepozreli .....no podľa mna to nie je normálne.

lussy013
autor
20. feb 2013

@sisaha No ja viem že 10 dní je normálne len mám taký pocitže oni ani nebudu vedieť kedy to bude kedže mi vždy len urobia pásy a domov a ani nevedia že už som po termíne dnes som sa o tom uistila.

sisaha
20. feb 2013

@lussy013 no kedy to bude, budes vediet hlavne ty sama...ver mi... a nemyslim si, ze by nevedeli v ktorom si tyzdni, ked to zaznacuju do knizky..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzi0911
20. feb 2013

Ja som isla na vysetrenie v den terminu k svojmu gynovi.a ak by som neporodila do 4 dni tak som sa mala hlasit. na 4 den na prijem do porodnice.je to na figu bo kazdy lekar robi inac.no vysetrit ta asi mali.

lussy013
autor
20. feb 2013

@fidka79 😀 ja nestresujem len sa mi to videlo divné ale ak je to normálne tak potom to už nebudem riešiť a budem čakať kľudne na drobca .....len to už asi na mna tak dolieha predsa je to moje prvé bábo tak sa trošku bojím ale dakujem za podporu 😀

stankot
20. feb 2013

@lussy013 u nas uz mesiac pred terminom chodis do nemocnice kde budes rodit.tiez to uz cakam kazdu chvilu som otvorena na 3-4 cm krcok makky a skrateny na 1,5 cm a vak blan mam hmatny a furt len cakam lekar vravel ze je to uz na spadnutie ale to uz dva tyzdne vravi...tak uvidime

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lussy013
autor
20. feb 2013

@stankot no to som už aj ja počula že som na rozpadnutie asi pre dvoma týždňami a som ešte celá :-/

aadulik2110
20. feb 2013

@lussy013 ja som tiež bola 1x v nemocke na vyšetrení až v deň termínu pôrodu, ale vyšetrili ma riadne (akurát mi nemerali tlak), poslali ma domov a mala som prísť o 3 dní ak sa malý nevypýta na svet, aj vtedy mi spravili všetky vyšetrenia (len už nemerali a nerobili predbežný odhad váhy a dĺžky malého) a znovu ma poslali domov, keď som bola otvorená len na 1cm a mala som prísť o ďalšie 4 dni.... vtedy si ma už nechali v nemocnici, na ďalší deň mi dali vyvolávačku a až na nasledujúci deň sa malý narodil

lussy013
autor
20. feb 2013

@aadulik2110 tak ja už neviem asi to je všade iné 😨 nechápem ale čo už len nech je všetko ok.

aadulik2110
20. feb 2013

@lussy013 keď sa to zráta, tak som prenášala 10 dní. Neboj bude to OK a maličké ti čoskoro bude obdivne pozerať do očí 🙂 relaxuj a teš sa 🙂 už to bude skôr ako kedykoľvek inokedy, budem na teba myslieť a prajem veľa zdravíčka obom

lussy013
autor
20. feb 2013

@aadulik2110 Ďakujem veľmi pekne , ono sa to ťažško užíva teraz napr. aj teraz mám táký krč v bruchu že až trvá to už asi polhodinu a ani neviem či to je normálne alebo nie pôjdem asi do sprchy nech to trošku povolí .Teším sa už veľmi.

aadulik2110
20. feb 2013

@lussy013 sprška to spraví 🙂 a ak nie tak šup do pôrodnice 🙂