icon

Som týždeň po pôrode a zomrel mi svokor. Mám ísť na pohreb?

jajussska
20. feb 2017

Ahoj.. som tyzden po porode a zomrel mi svokor.. Kedze vonku je dost chladno tak rozmyslam ci ÍST na pohreb alebo NIE.. kedze kojim bojim sa aby som neprechladla...CO myslite?? dakujem tza odpovede

Strana
z2
nini1010
21. feb 2017

Ja by som isla.keby si bola este tehotna tak by som zvazovala neist ale takto nie.Rizika mi ziadne objektivne nepridu,naopak svokor je tak blizka rodina ze sa to jednoducho patri.Nemas preco prechladnut ak sa normalne oblecies.

sofia1
21. feb 2017

@jajussska mne zomrel tak dedko,ked mala ma 5 dni😢nesla som.

terezka1947
21. feb 2017

baby,je trosku rozdiel,ked zomrie dedko...stary rodic a rodic,svokor,svokra=uz ako opora manzelovi,partnerovi sme tam potrebni-ano,kazdy pochopi,ked autorka nepojde
a je uz na nej,co jej vnutro hovori...len a len jej vnutro
niektore situacie si treba prezit a potom zmenime aj pohlad na mnoho veci...a aj tu je vidiet,ze pisali mnohe zeny,kt.mali podobnu skusenost...a velmi mudro.
inak,zarazila ma jedna veta-od jedenj zienky:...ved ani on tebe uz nepojde...
no,nepojde,ono na pohreboch to tak chodi,ze mrtvy nam to ozaj oplatit nemozu-chodi sa na pohreby z inych dovodov
a nasa utlocitnost vtedy nezohrava rolu
autorka ma speci situaciu,kt.moze posudit iba ona sama-aj svoj zdravotny stav,lebo este moze byt slaba...babatko by az taky problem nebol,tych par minut ako opora ci uz pri hrobe,ci v kostole iba...nie je nezvldanutelne pre dietatko,kt.by ostalo doma s niekym chvilu.
ide o autorku-o jej stav a najma,vztah....a co sa manzela tyka....myslim,ze by bol rad,keby na chvilu bola s nim....ale chape ju....co mu ostava.

gondyo
21. feb 2017

určite nie,už len z toho dôvodu,že k bábatku donesieš energiu z cintorína,smútok atď,nehovorím o vírusoch a iných pliagach,dieťatko všetko vycíti...

3petka
21. feb 2017

@jajussska no mne zomrela teraz v january babka. A mam 10 mesacneho drobca ale nesla som.

candii
21. feb 2017

Mne zomrel starky ked mal malicky 3m a neviem si predstavit ze by som nesla na poslednu rozlucku. Sice je svokor ale ako opora partnerovi by som urcite isla. A ze negativna energia s cintorina.. no vacsiu chobotinu som nepocula.. ja by som urcite isla

jenoveva
21. feb 2017

ja by som asi nesla skor koli chorobam, naozaj nepotrebujete priniest domov nejaku hnusnu pliagu ktora , dospelemu nerobi ziaden velky problem a pre babo moze mat fatalne nasledky. Neber to ako strasenie ale je teraz toho vela, je hnusne pocasie rychlo sa mnozia virusi a bakterie. Neter doniesla cosi zo skoly , svagrina s 2 mesacnym babom skoncila v nemocnici.

hivanik
21. feb 2017

@jajussska Myslim si , ze rozlucit sa da aj inak ako na pohrebe. Napr.ist na cintorin po pohrebe a sukromne sa rozlucit. Mas kratko po porode a stres, vonku je chladno.....to ti neprospeje. Vzdy treba prehodnotit pre a proti.

meusicka
21. feb 2017

@jajussska sama vies ako sa citis, ja som este tyzden po porode silno krvacala a mala som rpoblem sa presunut aj na toaletu. da sa pochopit ak nepojdes. mozes sa s nim ist rozlucit ked uz na tom budes lepsie. tvoj muz nepotrebuje aby sa musel potom nedajboze este aj o teba starat ked by ti prislo nahodou zle a pod.

barcelona94901
21. feb 2017

Neisla som

misinka26
21. feb 2017

Úprimnú sústrasť ☹ všetko záleží na tom ako ďaleko je na cintorín a či sa na to cítiš ... mne zomrela náhle mladá otcova sestra keď mal malý 10 dní, nakoľko ja bývam v BA a oni až v Ružomberku nešla som ... oplakala som to doma aj sa pomodlila ... mňa to veľmi trápilo lebo sme si boli blízke ale verím, že to všetci pochopili a aj ona tam hore ... pre mňa to bolo nesmierne ťažké aj doma, tam keby som videla celú rodinu a jej malé deti tak snáď aj o mlieko prídem a taktiež bol november ☹ držím palce a akokoľvek sa rozhodneš nik ti to nemôže vyčítať 🙂

lea299
21. feb 2017

@jajussska to radšej nevymýšľaj, ostaň doma, veď manžel to zvládne a ťa ospravedlní pred rodinou, určite to pochopia, že nemôžeš sa dostaviť

jajussska
autor
21. feb 2017

Ďakujem dievcata..
Rozhodla som sa ze na pohreb nepojdem... Pojde tam muz do synmi a mna ospravedlni, urcite to pochopia... ja sa snim pojdem rozlucit sama po pohrebe ked bude mne aj babu vyhovovat pocasie... pomodlim sa za neho v pokoji doma... aj si poplacem...teraz som dost citliva takze keby som videla ako vsetci placu v ratane mojich deti tak by som aj o mliecko prisla a to nechcem.. manzel tam bude mat oporu sestier, bratov a synov a hlavne musi podrzat maminu...
Ďakujem za vaše komentare...

cmulinko
21. feb 2017

Mne zomrel otec,ked som bola v 3 mesiaci tehotenstva s mojim tretim dietatom.Na pohreb som dosla napriek tomu,ze som musela prekonat 2500km dialku.Jedine coho som nebola schopna bolo vidiet otca v rakve...ostala som vonku.Ten pohreb a vobec okolnosti s nahlym umtrim som znasala pod velkym tlakom,ktory sa dost odzrkadlil na spravani mojej dcery.Proste je vidiet,ze tehotenstvo s nou bolo plne stresu ,hnevu,bolesti a zialu.

alerka
21. feb 2017

@jajussska presne to som ti chcela povedat aby si bola hlavne v pohode.. a neprisla o mlieko..

atrami
22. feb 2017

@jajussska ahoj a synovia to zvladnu? Moji boli v blizkom parku a potom po obrade boli polozit kvety a isli potom na kar.

jajussska
autor
22. feb 2017

@atrami ano jeden ma 8a druhy 5 tento 5rocny to nechape celkom ale rozlucit sa boli... je mi ich velmi luto bol to super dedko... skoda ho ako kazdeho cloveka.. je to este cerstve a spomienka nanho ma vzdy rozplace... ale musime si zvyknut bude to tazke..😢

atrami
22. feb 2017

@jajussska moji boli v rovnakom veku, najstarší mal s babkou veľmi krásny vzťah. Veľmi plakal, keď sme mu to oznámili, už som ho nechcela trápiť. Choroba ju veľmi zmenila a chcela som, aby si ju pamätali, keď bola zdravá. Svoje deti poznáš najlepšie, tak vieš, či to zvládnu.

17alisha
22. feb 2017

urcite by som nesla ani s babom ani sama. je to este velmi skoro, kazdy to pochopi.

dankagirl
22. feb 2017

Ahoj mne ked zomrel ocko segra v ten den porodila a vedela ze zomrel a ja som bol v 8mesiaci a bola som aj na pohrebe bolo to v oktobri

leeenka26
5. jan 2023

Je to svokor, nie sused. Patri sa ist jednoznacne. Zima nie je, preco by si mala prechladnut?

gabriellka
5. jan 2023

@leeenka26 možno pred tými 6 rokmi keď chudák svokor zomrel tak mohla byt zime 🤷‍♀️

mandarinka555
5. jan 2023

@leeenka26 Ty si dosť mimo, že?

jaond19
5. jan 2023

@jajussska urcite by som nesla.... ja som napr po prvom porode 2 tyzdne nemohla riadne chodit (pozasivana az az), takisto silne krvacanie, kojenie bola hroza, potrebovala som klud. Manzel nech ta ospravedlní ak nepojdes, porod je vynimocna situacia.... nie nejaky rozmar. Navyse je dost chripkove virusove obdobie, vyhybala by som sa teraz tolkym ludom...

elzika
5. jan 2023

!!!! POVODNY PRISPEVOK JE Z ROKU 2017, takze pre autorku uz asi dost neaktualne

leeenka26
5. jan 2023

@mandarinka555 nevsimla som si, ze je to stary prispevok, vyskocil mi a reagovala som na to. To neznamena, ze som mimo.

leeenka26
5. jan 2023

@gabriellka ano uz som si vsimla ze je to stare. Mne to vyskocilo a reagovala som na to...

mandarinka555
6. jan 2023

@leeenka26 Samozrejme...Treba reagovať aj na dátum, nie len na príspevok.

Strana
z2