Spinal verzus uspanie

gretushka
26. dec 2023

Dobrý čo by ste odporučili spinal alebo uspanie ?

mimusina
26. dec 2023

Mala som spinal a nebanujem - dcérku som hneď videla - všetko počula....spinkala keď ju vyberali bolo to niečo úžasné...a prežiť sa to dá - nič necítiš.

anavixy
26. dec 2023

Spinal. Je tu plno diskusii o tom a aj nedavno (par dni dozadu bola), skus si precitat 🙂

beata_k
26. dec 2023

@gretushka Urcite spinal. Ak by bolo zle, ze to nedavas poziadaj o rajsky plyn.

katuskacicuska
26. dec 2023

Mám za sebou 2x spinal, prvá sekcia úplne perfektne, druhá nezabral-hotová katastrofa, no prežila som-aj doktori s mojim cirkusom, a teraz v utorok ma čaká tretia sekcia a opäť idem do spinalu, tak dúfam že už zaberie všetko ako má😁👍

reuska1
26. dec 2023

@katuskacicuska ahoj....ja uz sice rodit neplanujem, ale zaujalo ma, ze ti nezabral spinal. Mala som 2x celkovú a raz spinal. Mozes popisat blizsie? Citila si bolest a potom ta uspali celu, alebo ako to prebiehalo?

matkahelka
26. dec 2023

@gretushka spinal bez debaty. babatko hned vidis, prilozia ti ho. a hlavne pre babo to nie je ziadna zataz, kedze ak si v narkoze, aj babatko je "oblbnute".

katuskacicuska
26. dec 2023

@reuska1 no keď mi to pichli, tak vravím, že ja všetko cítim, aj s nohami viem riadne hýbať, a oni že to ešte len príde a kým začnú nebudem cítiť .. no a potom po chvíli dr zarezal, ja som začala panikáriť a strašne plakať, do toho zvraciať, odpadávať, oni v momente že hneď ma uspať ale prosila som ich veľmi aby ma nechali že ja to zvládnem, že chcem dcérku vidieť a vedieť že je ok.. celý personál bol úžasný, fakt snažili sa veľmi aby som to zvládla, bola tam veľká podpora z ich strany, a hneď keď dcérku vybrali, dr ešte počkal kým som ju pohladkala, dala pusu, uspali ma a tak pokračovali, už ma potom netrápil keď bola dcérka von.

bu1bu
26. dec 2023

Mam za sebou spinal, aj celkovú anestezu. Za mňa jednoznačne celková po nej som po 12 h riadne fungovala, spinal... hrôza... Také bolesti hlavy aké som mala neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi, nebola som schopná sa postarať ani o seba a nie to ešte o dieťa... Bolesti chrbtice som mala ešte rok...

katuskacicuska
26. dec 2023

@reuska1 keď by som mala prirovnať tú bolesť k niečomu ,tak myslím že to ako keby mi brucho horelo, strašne pálenie, štipanie,rezanie, proste brucho ako keby v plameňoch ?

basulaak
26. dec 2023

@gretushka ja som mala spinal a nasledne ma uspali lebo som im kricala ze vsetko citim. Tu pistol co tak prska - stipalo ma to. Tak anesteziologicka ma zjavne uspala. Zobudilo ma ako mi sestricka tlaci babo k licu 🤷‍♀️

reuska1
26. dec 2023

@katuskacicuska uf, to si neviem predstvit

basulaak
26. dec 2023

@katuskacicuska tak niesom sama! Ani mne zjavne nezabral. Ja som zdedila po otcovi, ze mi rychlo metabolizuje narkoza a umrtvenie, napr u zubara, chirurga atd. Nvm ci to s tym mohlo mat suvis alebo nie, lebo nohy som si klasicky potom necitila ked som uz bola na izbe zasita.ale vrestala som im tam tiez na stole ked rezali. Tak ma prispali

katuskacicuska
26. dec 2023

@reuska1 tak v tej chvíli žena naberie aj takú silu ktorú ani nevie že má😁 ja som si potom tiež hovorila, že nechápem ako som to zvládla a že nikdy viac toto..no a v utorok do tretice po dvoch rokoch idem do toho zas 🤣

reuska1
26. dec 2023

@katuskacicuska tak drzim palce, nech to dopadne teraz dobre 🙂

katuskacicuska
26. dec 2023

@reuska1 ďakujem ♥️

domak2
26. dec 2023

@katuskacicuska tak to nie, že ti nezabral spinal, ale personal niečo riadne dobabral. Mňa sa 10x pýtali ci niečo cítim, sprejovali mi nohy aby sa uistili, keď sa mi zdalo, že možno trochu, tak doplnili dávku, nohami som nepohla ani milimeter. Je úplne neuveriteľne, že ta rezali keď im vravíš, ze to cítiš. Verím že to musel byť hrozný zážitok.

oblecenie99
26. dec 2023

@reuska1 mne tiež nezabral. Tvrdila som, že stále cítim končatiny, lekár najprv hovoril, že ešte trošku počkáme, potom si spomínam, že hovorí ideme na to, ale skúšobne štipol do brucha a ja som zjojkla. Potom si už spomínam len na rýchle pohyby, ten balónik, a že ma prebúdzajú že vstávame mamička, blahoželáme, máte zdravého syna. Až na to, že som chcela čo najprirodzenejšie z toho bola aj vyvolávačka, aj akútna sekcia so spinalom, ktorý skončil ako celková narkóza, celkom slušný kokteil 🫣😁 ale všetko dobre dopadlo (ale z mojej strany pre istotu už never ever 😅)

oblecenie99
26. dec 2023

@domak2 ja si dodnes myslím, že ja v tej panike (skomplikovali sa veci a musela som akútne na sekciu), po Tom oblbovaku, čo dávajú pred operáciami, im nadiktovala zlú hmotnosť... 🤔Lebo sa pýtali, to sa ešte pamätám.. neviem, či mi verili, či to nekontroluju, ale ja som teda tiež všetko cítila a už nebol čas čakať a uspali ma.

gretushka
autor
26. dec 2023

No aj ja sa toho bojím že mi nebude účinkovať injekcia ... a ešte tie stavy po tom bolesť hlavy atď ...

domak2
26. dec 2023

@oblecenie99 ako určite sa môže stať, že to zle pichnú alebo proste telo nereaguje správne, ale teba aspoň uspali. Ale že im povie, že cíti nohy a oni len tak medzi rečou začnú rezať mi naháňa hrôzu.

domak2
26. dec 2023

@gretushka mňa napríklad hlava nikdy nebolela, boli ma teraz, keď mi 2 ročný o jednej ráno začne skakat po posteli, ale za to asi nemôžem vinit spinal 😅

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
26. dec 2023

@gretushka To, že nezaucinkuje, sa stáva asi málokedy, a tak vidíš, mňa napokon uspali, čiže som svoj pôrod prespala 🤷 nebudem skrášľovať, potom to bolo pre mňa veľmi zle, ale práve preto, lebo ja som bola v šoku, že zrazu sekcia, že to také môže byť, predtým som to vôbec neriešila, nebola teda na to absolútne pripravená duševne. Ale napr. hlava ma nebolela, skôr som bola ubolena z toho, že som bola rozrezana. Ale aj to je veľmi individuálne. Na druhej strane, po týždni som už naozaj bola v pohode a vedela fungovať skoro ako predtým. Neboj sa, bude to v poriadku. Možno to naozaj bude sakra ťažké, ale my ženy to vždy dáme a zvládneme. Či to stalo za to? Jasné, že áno 🙂

matkahelka
26. dec 2023

@gretushka ja som po spinali nemala ziadne, absolutne ziadne bolesti hlavy.

marianarem
26. dec 2023

@gretushka Ja som mala spinal, pre mna to bola spravna volba. Nemala som vobec ziaden vedlajsi ucinok a pri porode som bola duchom pritomna, videla som hned maleho.

rebrambora
27. dec 2023

Ja osobne by som do spinalu nesla nikdy za ziadnych okolnosti. Mam z toho strach, kedze mam kamosku, kt po nom ostala ochrnuta.

jarkap1
27. dec 2023

@katuskacicuska takze tebe ozaj nezabral a rezanie si citila az kym ta neuspali?

matafri
27. dec 2023

@gretushka moja skusenost so spinalom bola velmi zla. Mala som vsetky neziaduce ucinky. Pokles tlaku pocas zakroku, myslela som ze umriem, museli mi podat efedrin... po spinale lezat na chrbte 24 hod bolo pre mna velmi tazko zvladnutelne a po prvom postaveni akoby mi niekto tresol tehlou po hlave , brutalne bolesti vo vertikalnej polohe asi 3 tyzdne. Myslela som ze uz je zo mna invalid... pooperačné bolesti neboli oproti bolesti hlavy nic .

siska53
27. dec 2023

@gretushka spinal

gretushka
autor
27. dec 2023

@rebrambora presne aj to že človek môže ostať ochrnutý

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre