icon

Starší súrodenec pri pôrode

lostris1
31. okt 2014

holky myslíte že by to niekde na slovensku islo?

http://dulyservis.webnode.cz/news/fotopribeh-kl...

daniela1983
31. okt 2014

@niki101988 no ano zial nedisponuje. 😒 ale tak zase nezenme to do extremov ze by sa dietatu nieco stalo. napr v tomto pripade, co by sa tomu ich dietau tak mohlo stat spiacemu na vedleajsom sale? mozno mali aj otvorene dvere aby ho mohli kontrolovat

cannella
31. okt 2014

@daniela1983 Lenže všetci vieme, ako to vyzerá v slovenských nemocniciach, že žiadna sestra ani nikto iný nebude odnášať nebezpečné veci, prípadne nejaké naskladnené lieky z danej miestnosti, pretože ju to nenapadne, nemá na to čas, nemá to kam dať, musí to tam možno podľa predpisov byť, ja neviem. Toto na Sk v štátnej nemocnici nehrozí. Možno tak nejaké súkromné sanatórium. Veď buďme realisti.

daniela1983
31. okt 2014

@niki101988 na porodnom sale kde som rodila nic take nebolo, akurat teda ctg ale to sa tam prinasalo. nebol tak telefon, neboli tak iadne lieky v ampulkach a ani pocitac

daniela1983
31. okt 2014

@cannella to bola statna nemocnica na tych fotkach len teda nie slovenska samozrejme

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 Dieťa iné okrem toho , ktoré sa práve rodí na tento svet na pôrodnú sálu nepatrí. Môže byť v pôrodnici na platenej izbe na ktorú si mamička môže zobrať kadekoho. Neviem prečo si všetci myslia, že v nemocnici nemá personál čo robiť.
Ak by sa niečo stalo Tvojmu dieťaťu koho by si vinila?

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 Telefón na boxe nie je ani u nás je na spoločnej chodbe ktorá spája boxy, pc je na každom druhom boxe, lieky a opiáty sú na každom je to predpis profesora z gynekológie a ver mi nikto ale naozaj nikto ich nikdy nesťahuje ani neschováva z dosahu

daniela1983
1. nov 2014

@niki101988 no dobre ale nezenme to do extremu, v tomto pripade bolo praktickejsie aby dieta bolo na vedlejsom sale, lebo ten je blizsie ako nadstandartna izba. sal je cez stenu, sestinedelie je uplne inde, takze isto bolo bezpecnejsie nechat ho spat vedla na sale, ako na izbe

cannella
1. nov 2014

@daniela1983 Tak tam, kde som rodila ja boli injekcie, spomínaný telefón, myslím, ze aj nejaké skalpely, lieky. Sestry behali sem a tam, dvere otvárali a zatvárali (dieta by urcite chápalo, ze tam nema stat, lebo s nimi dostane po hlave, alebo po zuboch), prípadne, ze ho niekto zvali pri presune.

A k prvej dobe porodnej. Ked som bola na "vzdycharni" ja, tak prisla jedna zena, uz zrejme v pokrocilom stadiu porodu, kricala od bolesti, vzdychala, ochkala, zaviedli ju do sprchy, potom ju dali cca na 1 hodku na monitor a sup na salu. Odtial sli zvuky, ako keby ju rezali. Asi za 2 dni, ked prisli navstevy, tak na chodbe strasne niekomu vysvetlovala, aky bol ten porod krasny a ako si to uzila. Asi si to v tej svojej pomylenej hlavicke nepamatala a vnimala to ako super vec. Tak, stava sa.

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 Lenže mamička sa nepýtala na tento prípad ale všeobecne a všeobecne na Slovensku je možné to, že Ti o 3tej ráno strčí sestrička do ruky českú kartičku a povie Choďťe si to okopírovať lebo kópiu si musím nechať

lostris1
autor
1. nov 2014

ano tak som to myslela ze ci sa da vziat dieta do porodnice, nie ze by bolo priamo pritomne pri tlaceni, mohlo by byt vtedy s oteckom napr na izbe

niki101988
1. nov 2014

@cannella Takú sme mali aj my asi pred 5mesiacmi, ráno o pol2 jediná na sále. Pani nám klopala na neonatológiu, že nevie či niekoho nevraždia. Bolo to strašné, PA takmer ohluchli

luckamorka
1. nov 2014

@daniela1983
1. nie kazdy porod prebieha takto ukazkovo, niektore trvaju dlllhe hodiny, je pri tom vela kriku krvi bolesti a utrpenia, to ze jedna mamicka z videa to takto mala nic neznamena, dopredu nevies ako to bude u teba prebiehat. aj keby dieta cakalo na vedlajsom boxe, poculo by mamu vzdychat a kricat od bolesti, tiez nic moc
2. dieta pocas porodu vobec nemusi spat, to ze dieta vo videu spalo zase nic neznamena, moze sa zobudit a co potom? u nas vacsina porodnic povoluje len jednu pritomnu osobu, teda bud otec alebo dula, a ani nemusi byt volny porodny box kam ho ulozit
3. pochybujes, ze tam boli nadosah nebezpecne veci?? moja ked si rodila obzerala si sa okolo seba? su tam vsetky mozne roztoky na infuziu, nastroje, ostre veci, ihly atd., vsetko samozrejme praveze na dosah, aby ho personal co stoji pri tebe mohol rychlo pouzit ked treba

niki101988
1. nov 2014

@lostris1 Väčšinou sa to dá, len si treba dohodnúť platenú izbu a tam aby otecko čakal so súrodencom

daniela1983
1. nov 2014

@cannella no ved to je super, ze porod vnimala ako krasny 🙂
inak mne na sal ziadne sestricky hore dole nebehali.

inak krik pri porode predsa vobec nemusi byt vyrazom bolesti

daniela1983
1. nov 2014

@luckamorka bola som na sale 13 hodin ver ze som mala cas si to obzerat 🙂 a ziadne ihly, nastroje a ostre veci sa tam rozhodne nepovalovali 🙂

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 A kde si rodila?

cannella
1. nov 2014

@niki101988 Tak ja som za, ak jej to pomoze, tak nech si zakrici. U nas sestram z ust nic ine neliezlo, len nekricte, nehucte.....Viete, ked nam tu budu vsetky kricat, tak budeme hluche. ...... Tak ale to nie je moj problem, mam bolesti, pomaha mi ked kricim, tak kricim. Chcela by som vidiet ich, ake boli frajerky, ked rodili. Lenze na to si uz, zial, ziadna z nich nepamata. Ale ked kricim, tak asi viem, co kricim a potom scestne netvrdim, ze aky nadherny zazitok a aky bol porod krasny a aka je to vlastne super vec.

dana_l
1. nov 2014

na svk asi nie. v zahranici nieco uplne bezne

daniela1983
1. nov 2014

@niki101988 no zhodou okolnosti som rodila v tej porodnici co tu lostris hodila ten pribeh, tak preto ma to zaujalo, ked som videla fotky zo znameho prostredia, preto sa k tomu vyjadrujem, lebo v tej porodnici mi to konkretne pride celkom realne a mozne, lebo tam starsi surodenci mozu spat s matkou na sestinedeli pocs celeho pobytu

niki101988
1. nov 2014

@cannella Ja som to nemyslela v zlom, oni sa dva dni usmievali a chytali si uši. Jasné že tam ženy kričia, ak môžu nech kričia ale niekedy ženy len kričia a netlačia a ani nespolupracujú.
Skôr šlo o to, že pani urobila show celému bloku, lebo takéto čosi si žiadna nepamatala a to tam robia aj po 15rokov 😉

cannella
1. nov 2014

@daniela1983 13 hodin na sale? Nie tak nahodou na ludovo nazyvanej vzdycharni? Neviem, ako sa to odoborne nazyva.

daniela1983
1. nov 2014

@cannella ja som pri tlaceni tiez kricala a nebolo to od bolesti, a spominam na to ako na super zazitok a kludne by som rodila za cokoladu

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 A kde sa nachádza podľa Teba Krnov? Lebo pokiaľ ja viem stále je územne v ČR a mamička sa pýtala či je niečo také možné na SK

daniela1983
1. nov 2014

@cannella nie bol to sal, lebo tam som bola celu dobu aj som tam rodila, v tej porodnici vzdycharen nemaju iba saly dva

daniela1983
1. nov 2014

@niki101988 no tak ale tiez ma zaujima ci niekto nema podobnu skusenost zo slovenska napr z banskej stiavnice

niki101988
1. nov 2014

@daniela1983 Tak to asi v pôrodnici nebude veľká frekvencia pôrodov

cannella
1. nov 2014

Ale to, ze je surodenec na izbe s oteckom, podotykam s oteckom alebo inym zabezpecenym dozorom, je bezne aj u nas. Teda v ZA na nadstandarde, taktiez tam s matkou mozu byt aj pocas sestonedelia. Ale vedla na porodnej sale ani vo sne.

cannella
1. nov 2014

@daniela1983 JA zasa naopak, pri tlaceni nie, len pocas kontrakcii. Ale ja som pisala o tej zene, ze este netlacila a doslova vrieskala (to bola prva doba porodna).

daniela1983
1. nov 2014

@niki101988 neviem v ten den boli len tri. ostatne dni som nesledovala. kazdopadne chodia tam z celej CR kvoli tym podmienkam

daniela1983
1. nov 2014

@cannella tak tu to podla mna urobili ppreto tak aby otec mohol byt pri porode a bolo jednoduchsie dat ho spat na sal ktory je hned vedla za dverami, ako na nadstandart, ktory je dost daleko