Starší súrodenec pri pôrode
holky myslíte že by to niekde na slovensku islo?
odkial si? mozno by to slo v porodnici v Hainburgu
@trgypadl ak boli poranenia - napr. CS, resp. Sitie zdolu - tak sa pytali, ci je vsetko Ok( ak ano,v sprave stalo potom stav bez tazkosti/ bezproblemove zahojenie, zavinutie maternice volne prelozene) , ak ti nieco bolo ( bolesti a pod.), tak ta samozrejme vysetrili... Na problemy, zapaly atd. Poukazuje teplota +tlak- a to kontroluju sestricky kazde ráno, ale zeby lekari chodili rad radom vsetkych zospodu vysetrovat, len aby do karty odfajkli "videl som", tak to sa v zahranici nerobi ..- vysetruju podla potreby, ne/tazkosti, zelania... A vobec, lekari nechodia na vizity... 😎
@vevesh dakujem za vysvetlenie,ale pytala som sa konretne daniely.a podla mna maju vizity nejaky vyznam,nwhovorim 3 x denne,ale aspon rano urcite.ako moze niekto nieco zhodnotit,ked to nevidi??a nehovorila som o vysetrovani od spodu,ale skonzrolovani beznych veci....ak by sa cokolvek stalo tak sa v prvom rade patra v ZD,neviem ako by ci uz tu na svk alebo v zahranici obstalo,ze zena sa citila dobre,tak sme je neskontrolovali
@trgypadl no lenze v zahranici tie vizity neexistuju... Sestricky ráno o 6-8 skontroluju teplotu, tlak, spytaju sa na stolicu, krvacanie, bolesti, nezvycajne ukazy- a tvoje odpovede su zaznamenane v ZD...(na problemy poukazuju zle hodnoty ranajsich merani +tvoje odpovede)
A viem presne o com @daniela1983 hovori, pretoze som to rovnako zazila...
Ja nechapem o com tu niektore pisete.Dieta spi vedla na sale?No ja neviem ale ja ked som rodila tak vedla na sale rodila dalsia a tretia cakala 😅 Odkedy sa moze len tak niekto dostat na salu?
Orgazmus pri porode?Krasne stavy pri porode?To existuje?Kazda jedna zena ktoru poznam vratane mna sa teda tvarila vselijak ale rozhodne nie slastne a spokojne.
@daniela1983 ako sa da nemat bolestivy porod?To ma teda zaujima.....
@vevesh teplota aj tlak mozu byt uplne v norme aj vtedy,ked sa nieco deje..subjektivne a objektivne priznaky tiez o niecom svedcia....to,ze mi zena povie,ze sa citi fajn je jej subjektivny pocit,a potrebubem sa na to pozriet objektivne a porovnat to...do papierov sa pisu subjektivne a objektivne priznaky,takze to potom znamena,ze si tam napisu,co si len myslia,ale nemaju to objektivne zhodnotene a potvrdene,ci overene. to sa mi zda pritiahnute za vlasy...vid priklad som lekar,zena mi povie,ze rana sa hoji dobre,ja si to neskontrolujem a pri tom sa moze hojit per secundam..takze podla Vas je spravne taketo hodnotenie?
@daniela1983 to si kde rodila ked ta vizita nekontrolovala?Vymyslali si do spravy?Zvlastne...
@daniela1983 Ja som reagovala na konverzáciu so sosanna88, nie priamo na úvodný príspevok...🙂
@trgypadl kedze som sa na to konkr. Pytala,a ja reprodukujem len odpoved danych lekarov, ze oni spoznaju ked su problemy podla danych uvedenych Info - oni sa nepytaju na stav jazvy, ale ci mas bolesti a ake je krvacanie - a podla toho z praxe vyhodnotia, a mas jedine jednu prepustaciu prehliadku, kde kontroluju vystupny stav - a zeny nemaju tolko problemov s hojenim ( mozno je to aj nizkym vyskytom epizotomie?)... Drviva vacsina odchadza domov po 72h...
@trgypadl perineum? ked po porode PA videla ze nemam zranenie naco by ho doktor kontroloval dalsi den? ocistky? to akoze mali kontrolovat vlozku? pytala som sa na to doktorky povedala, ze to sa robilo kedysi a ze to je nedostojne, ze od toho davno upustili. V sprave bolo ze sa jednalo o fyziologicky porod, pri prepustani mi zmerali tlak a urobili sono. sestricka mi po porode odmerala par krat teplotu.
@cenculinka ved ja som mala tie sitkovane, ved aj tie treba vyzliekat obliekat nie?
@trish31 rodila som v krnove a co mali pisat do tej spravy podla teba? tlak a sono urobili pri prepustani, a zdola ma predsa nemuseli kontrolovat ked tam nebolo sitie, nie?
@daniela1983 treba...ja som prvy den nemala ziadne lebo som bola jak prietokovy ohrievac 😉 ani my sme na kramaroch na vizite nemohli.mat na sebe nic...kokos neprijembe to bolo ale kukala som von oknom.pocas vizity a mala tie pihlady na haku...ked musia tak.musia,snad vedia preco to robia :-P
@trish31 ano pohodovy porod to existuje predstav si. to telo fakt dokaze zariadit hormonami. ja neviem aky si mala porod ty. ale toto nastupuje vtedy ked sa do toho medicinksy nerype
ked sa na to pozriem z opačnéhu pohladu, žeby ma moja mama zobrala so sebou, ked šla rodiť sestru, tak pomoc, nikdy by som to nechcela vidieť ani zažiť,ani tam snou byť,ani vo vedlajšom boxe a počuť kriky a vzdychy...asi by ma rovno odviezli na iné oddelenie...ved to dieťa nevie čo sa deje, prečo mama kričí vzdychá,bála by som sa že sa deje niečo veľmi zlé, podla mna by to mohlo dieťa poznačiť na celý život(ale určite nie pozitívne)....
@daniela1983 ak nemas poranenie po porode,to neznamena,ze sa tam nemoze vytvorit pripadny hematom,ci Ty si vidis perineum?Ty si vies zhodnotit krvacanie,ci je primerane alebo nie?
@daniela1983 tak pokial viem vizita vzdy kontroluje stahovanie maternice,minimalne.Palpacne,tlakom na brucho...a takisto krvacanie,preto tu boli spominane nocne kosele....
@cenculinka no tak vravimmja som mala vizitu od dveri v tej porodnii zdola nekontroloval nikto, nebol dovod predsa
@daniela1983 ja som mala fajn porod ale ta kurevska bolest mi teda prijemna nebola...
@trish31 ja so v jedom prispevku uviedla ze den po porode prisla jedna doktorka a brucho premackala, potm uz nie, krvacanie sa nekontrolovalo
@trish31 tak pew mna je horsie vrtanie zubu teda
@trish31 to je otazka nastavenia ako cloek tu bolest pri porode berie, ja som po porode v sprche hovorila, ze si to mozem zopaknut kludne na dlasi den
@daniela1983 prepac nebudem ti na toto ani odpisovat
@trgypadl preco by sa mal na perineu vytvarat hematom ked dieta vyslo velmi lahko von a nedoslo k ziadnemu namozeniu tkaniva v posve. no vies asi v zahranici natolko doveruju zdravemu usudku zeny, ze jej veria ze dokaze odhadnut ci krvaca primerane alebo uz ide vykrvacat. skratka sa plne spolahli na to ze zena povie, ze ocistky su v norme
@trish31 no ved nemusis, poznam zeny, ktore na porod spominaju ako na vyborny zazitok a vobec tu bolest neberu zle, lenze vzdy to su zeny ktore mali porod vo svojej rezii, tak mozno je to aj o tom
@trish31 v ich rezii myslim bez urychlovania, bez syntetickeho oxytocinu v prvej dobe, v polohe na tlacenie aku si vyberu. potom telo dokaze tu bolest spracovat velmi dobre, ked moze robit naplno co potrebuje a nie do coho je dotlacene niekym inym

vy co davate ved ten chlapcek nebol pri porode, zobudili ho az ked bola male na svete 🙄