Stehy po nástrihu hrádze
Dobrý deň, chcela by som sa s Vami poradiť. V pondelok som porodila a zašili mi ten kúsok, čo ma nastrihávali. V pôrodnici som na ošetrenie používala taký sprej, tak som sa tej rane neprizerala a ani som tam neprechádzala rukou. Včera nás pustili, tak som začala doma používať na ošetrenie rosalgin a pri oplachovaní som si prešla rukou po stehoch a zistila som, že mám tú kožu akosi ďaleko od seba. Neviem, či to bolo také aj v pôrodnici, alebo či mi doma povolili alebo praskli nejaké stehy. Mamičky aké máte skúsenosti vy? Mali ste to zašitie pevné alebo tiež také voľnejšie? ja tam mám skoro centimetrovú medzeru (myslím na konci smerom ku konečníku). Bojím sa ísť s tým do nemocnice, lebo sa bojím, že ma budú znova zašívať. Bolesti nemám. V podstate sa cítim lepšie, lebo ešte včera ma stehy pri sedení ťahali a dnes už nie.
Ahoj, ja ti moc neporadim, pretoze ked sa mi uvolnili prve stehy, chodilo sa mi paradoxne lepsie, lebo to uz netahalo. To stipanie som citila, ked sa mi rozpadlo druhe sitie a stipal ma moc, nie stolica, takze kym bola ta rana taka podrazdena chodila som na wc tak, ze som sa predklonila dopredu, aby mi nesiel moc na ten nastrih
@natalushka teda vidim citam,ze si si uzilaa domnca natolko,ze uz ani neviea,ci dalsie dieta,keby si si mohla vybrat,iskka by si zase rodit priridzebe alebo radsej cusarsky
@sensen12 ahoj🙂dobra otazka..ale urcite dlasie dieta ano🙂ak nam bude teda dopriate..a porod jednoznacne prirodzeny🙂nech to bolo ako bolo..2hodiny po porode som si odkracala na izbu,hodku na to som sedela,dokazala som sa normalne starat o maleho,mala som ho pri sebe od narodenia🙂vo dne,v noci..neviem si predstavit,ze by som musela lezat s rozrezanym bruchom,v bolestiach,nemoct sa postarat..to nie..urcite nie dobrovolne..SC je operacia v dutine brusnej,nesie so sebou velke mnozstvo rizik a moznych komplikacii pred,pocas,ci po samotnej sekcii..ked babo pride na svet,potrebuje ta pri sebe..a to zvacsa ide len po normalnom porode..ale samozrejme i e su zdravotne indikacie,tam nie je o com..ja aj ked som si s tym zazila svoje,nic by som nemenila,dnes ani neviem,ze ma nastrihli,nie to este,ze ma museli sit dva krat🙂aj gynekolog chvalil,ze ako krasne sa to zrastlo🙂za mna teda jednoznacne nic lepsie a prirodzenejsie ako prirodzeny porod pre matku a hlavne pre dieta nie je a sla by som do toho znova..drzim palce🙂

@bubula_007 ahojky..ja musim chvalit Psylium s probiotikami..na druhy den po porode som si supla asi 3sacky🙂 a vsetko islo ako po masle..ale ono ta rana sa ti nerozide tym,ze budes tlacit na velkej..to tolko drzi..tie medzierky..ono pomaly stehy uz asi mozu vypadavat,uz je to tyzden..trosku medzery asi mozu byt..no ne moc..sama uvidis,ci sa budu zvacsovat alebo ne..ja mam odskusany Hemagel,bol super..sice drahsi,ale dava sa toho minimalne mnozstvo,takze vydrzi..aj vdaka tomu som sa pekne zahojila..aspon myslim🙂 a kupele v repiku..vzdy rano a vecer som si posedela 10minut v lavori..a ten Hemagel zaroven posobi aj antibakterialne..takze tot moja skusenost..pozoruj,oplachuj a vecer natieraj..a bude to dobre🙂