icon

Stent v žile a pôrod

moncacko123
Dnes o 12:13

Ahojte. Chcem sa opýtať či je tu niekto s podobným problémom. v roku 2015 mi zistili trombozu v ľavej nohe, prijali ma do nemocnice ako 20rocnu pacientku ( bezdetnu )
Riedili krv ale nepomáhalo - následne podľa CT a podobne zistili že sa mi krížia v bedrovej časti dve žily .. jedna na druhu tlači a nejde krv do nohy .. previezli ma do Martina kde mi to na 3x operovali- najskôr vysavali zrazeniny a keď sa to podarilo zaviedli do tej skríženej žily kovový stent.. ten je tam dodnes.. -trombozu testovali ale vrodenú chybu nemám … zrejme to vyvolala antikoncepcia ( podotýkam nebrala som ju dobrovoľne ale pre odporúčanie gynekologicky kvôli cystam)
Momentálne však riešime otázku dieťaťa - lekári nevedia alebo sa tvária že to všetko medzi sebou budú musieť konzultovať - gynekológ cievny, Hematolog - zatiaľ je to v štádiu že je to dosť velke riziko ( riešime aj adopciu aby sme dieťatko mali)
Problém nieje otehotnieť ale ako to pôjde von 🙂 pretože pri cisárskom je problém tá rana a hojenie a celkovo toľko krvi keďže stále som na liekoch na riedenie krvi a pri normálnom je problém tlak na stent a posúvanie panvy ..
väčšinu prípadov s ktorými sa stretli tak bol stent alebo tromboza až výsledkom pôrodu .. nie v bezdetnom stave 🙂
Je tu naaahodou niekto kto ma podobný problém ?🙂